Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Temat: alfowe rozterki

marcin dobosz
    Gość

Domyślnie alfowe rozterki

Mam taki mały fajny problem, mianowicie planuje kupno alfy i tu jest ten problem bo chcem żeby była w miare mocna(3.2 odpada bo nie dam rade na paliwo wyrobic) może być niepraktyczna, auto ma byc używane ok 3 letnie. Wacham sie pomiędzy Brerą 2.2 lub 2.4 (tylko takie są w zasięgu portfela) a nowszą Mito 1.4 155KM. W grę wchodzi jeszcze przeczekanie jakiegoś roczku na Guliette.Życie alfisty jest naprawdę trudne bo naprawdę niewiem co zrobić

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Gratuluję właściwego kierunku poszukiwań
    Ja mam już za sobą analizy silnikowe w Brerze. Wersja 2.2 według mnie jest tragiczna. Ani mocna, ani ekonomiczna. Diesel cięzki i auto podsterowne według opinii. Pozostaje przepyszne V6 albo nowe turbo 1,75.
    Co do spalania w V6 to ja bez problemu zchodzę poniżej 15l/100km w mieście. Na trasie zależnie od średniej prędkości: na międzymiastówkach 100-110 spalanie wynosi około 11,5l/100km; na autostradzie przy 130-150 - 13-15l/100km. Sam oceń czy to dużo.
    Pzdr

...brzmienie V6 - bezcenne!

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

V6 od GM w Brerze, ani to nie ma brzmienia, ani osiągów, ani wyglądu

A tak swoją drogą jak można robić takie błędy w pisowni...

chcem
    Wacham
    Ostatnio edytowane przez saroo ; 19-09-2010 o 21:05

marcin dobosz
    Gość

Domyślnie

Pomijając spalanie, do kogo by to nie było to chyba najsensowniejszy silnik w brerze, bo jesli V6 niema osiągów i brzmienia to co powiesz na 2.2 i 2.4?

Użytkownik Fachowiec Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    wschód
    Auto
    145 1.4 TS '00, Fiat Croma 1.8 '07

Domyślnie

Ja bym czekał na Julkę QV, albo brał starsze GT z 3.2 V6 Busso. Ewentualnie nad 1750 TBi w Brerze bym pomyślał.
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145, Toyota Yaris, Fiat Croma
    https://makramomaniak.pl/

marcin dobosz
    Gość

Domyślnie

1.75 odpada bo cena za wysoka, a jak mam czekać to pewnie wole na guliette nawet 170KM konną poczekać bo osiągi prawie takie same.

---------- Post dodany o godzinie 22:18 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:09 ----------

Idź spać ty saroo jedna. Bo rano znowu ukladanie kostki(albo tym podobne) cię czeka.

---------- Post dodany o godzinie 22:28 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:18 ----------

Przez takich ciołków jak ty odechciewa sie o cokolwiek pytać zamiast pomóc sie czepia, zazdrość cię zżera, jak niemasz nic mądrego do napisania to niepisz.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Mikkey
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 916 3.0 24v ; Alfa 930 2.0 TS Limited Edition 500

Domyślnie

Nikt tu nie jest zazdrosny, to po prostu razi. Nie dziw się, jeśli ktoś Cię weźmie za prostaka, albo nawet gorzej, za idiotę. Na forum, poziom słowa pisanego jest Twoją wizytówką, więc warto o to dbać. A już obrażanie kogoś, kto słusznie zwrócił uwagę to skandal.

Cytat Napisał saroo Zobacz post
    V6 od GM w Brerze, ani to nie ma brzmienia, ani osiągów, ani wyglądu
    A jeździłeś? Brzmienie wydechu jest tak dopracowane, że całokształt robi świetne wrażenie. Do Busso się nie umywa, ale w Brerze to najlepszy sound jaki był. 1750tbi to rodzynki, dlatego takie drogie. Można próbować namierzyć egzemplarz, który był nagrodą w jakiejś loterii w tym roku. Tylko wyposażenie tam średnie. Ja bym brał Gt V6 na wypasie. Ostatnia Alfa z kultowym silnikiem, to jest coś.
    Ostatnio edytowane przez Mikkey ; 20-09-2010 o 09:31 Powód: GTV6 na Gt V6

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał marcin dobosz Zobacz post
    1.75 odpada bo cena za wysoka, a jak mam czekać to pewnie wole na guliette nawet 170KM konną poczekać bo osiągi prawie takie same.

---------- Post dodany o godzinie 22:18 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:09 ----------

Idź spać ty saroo jedna. Bo rano znowu ukladanie kostki(albo tym podobne) cię czeka.

---------- Post dodany o godzinie 22:28 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:18 ----------

Przez takich ciołków jak ty odechciewa sie o cokolwiek pytać zamiast pomóc sie czepia, zazdrość cię zżera, jak niemasz nic mądrego do napisania to niepisz.

Wiesz co, może nie kupuj Alfy żadnej...
    Robisz ewidentne byki, ktoś Ci grzecznie zwraca uwagę ( i ma rację, bo to razi i świadczy o tym, że czytających masz za nic), a Ty jeszcze śmiesz go opieprzać ? zarzucać mu zazdrość o wóz, na paliwo do którego "nie wyrobisz" ???
    Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 19-09-2010 o 22:28

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Mam nadzieje że odechce Ci się całkowicie i nie będziesz tego więcej robił. Przynajmniej nie w takiej formie.
    Zresztą jak dla mnie sam ten wątek jest idiotyczny. Nikt za Ciebie auta nie kupi. Znajdź te modele co wypisałeś, przejedź się i zdecyduj.
    Jeden woli pomarańcze a drugi jak mu nogi śmierdzą...
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

superglide
    Gość

Domyślnie

To forum słynie z tego i ma tę piękną cechę, że ludzie tu zaglądający mają wysoką kulturę komunikowania się ze sobą i dyskusji, czasem są gorące tematy, ale nikt tu nikogo nie obraża. To co napisałeś jest absolutnie nieakceptowalne i pochodzi żywcem z jadowitych forów onetu czy wp, a nie ma tu na to miejsca.