No zbyt wiele naszych autek sie nie kreci po Szczecinku , ale może z czasem to się zmieni :cool:
Printable View
No zbyt wiele naszych autek sie nie kreci po Szczecinku , ale może z czasem to się zmieni :cool:
Wiesz , mysle ze zwolenników niestety zawsze bywa mniej niż przeciwników jeżeli mówimy o Alfach starzy odejda pojawią się nowi , ale mimo wszystko niestety jakoś zawsze będzie niedobór pasjonatów alfami . Ale ja z jednej strony bardzo się ciesze , że tak jest bo przynajmniej nie jest ich nasrane jak golfów , także krótko mówiać nie każdy burak może mieć alfe bo gdyby tak było to każdy powalony pajac kupowałby sobie alfe za 3 tys i robił z niej wiejskie tuningi i piłował przez centrum miasta :] . Ja tam jestem bardzo zadowolony ze swojej decyzji , Alfa jednak ma coś w sobie i trzeba o nią bardzo dbać żeby dobrze się sprawowała . Ale coś za coś , przyjemność z jazdy dobry moment obrotowy fajne i ciekawe wnetrze oraz zewnętrze
Dokładnie, trzeba dbać, maja dusze te autka i nie moge sie doczekać aż wezme sie za moją belle i zrobić wszystko na tip top ;D Myśle ze kolejnym zakupem będzie również AR :D
Na szczęscie autko kupilem w dobrym stanie i praktycznie zajalem sie drobiazgami bo tego wymagała i aktualnie niewielkim kosztem mam w pełni sprawne autko .
A jeżeli chodzi o kolejny zakup to myśle ze bęzie to już AR 159 w kombi z podobnym silnikiem :)
No niestety ja mam kilka rzeczy do zrobienia , zawieszenie , hamulce.... ale co zrobić, prędzej czy później i tak by przyszedł czas na wymianę, AR 159 jest pieknym autem ;) i myślę ze głównie za tym modelem bede w niedalekiej przyszłości sie rozgladał ale w sedanie ;d
Powiem Ci ze w sumie sedan tez spoko , ale to tam juz pikus byleby wyrwac dobra furke . Teraz tez szukalem sportwagona ale znalazlem lepszy model ,tylko ze sedan bo bezwypadkowa alfa to sukces w tych czasach :] ...
To zależy gdzie się szuka:cool:
- - - Updated - - -
Ja mam bezwypadkową ;d
Dlatego też postawiłem na bezwypadkowość :P , wiadomo miała jakieś rysy na tyle od parkowania ale to jest pikuś . Jakie auto teraz nie ma chociaz jednej ryski :] . Mozna powiedziec ze jest rzdziewiczone ot cały pozytywny aspekt :P:d
hahah ;d dokładnie, na każdym aucie coś się znajdzie, najważniejsze aby nie była bita ;)
O proszę widzę ze szczecinek się rozwija dobrze...w sumie widzę kila Alf ale nie sadziłem ze są zrzeszone z jakimś forum to dobrze:) klubowe ramki musicie nabyć by łatwiej było was wyłapać z tłumu:P:)
A gdzie można takie nabyć?;> :D może sie skuszę ;p
Bajera ta ramka ;d będzie trzeba coś ogarnąć ;) Malin2k5 posiadasz taka?;>
Nawet x2, Przód i tył ;)
http://imageshack.us/a/img203/9245/dscf9199w.jpg
Elegancka;d no i autko oczywiście też :) a jak z jakością tej ramki? bo cena nie jest zbyt wysoka ;)
Jakościowo bardzo dobrze mam ją chyba już z 3 lata i spoko nie wyblakła i cały czas tak samo dobrze wygląda wiec polecam :)
no to trzeba sobie takie zamowić ;)
Tylko ostrożnie przy odpinaniu bo zaczepy lubią pękać, a niestety wysyłają pospinane:)
Oki, dzieki za wskazówke ;D
Ja bym wolał jednak jakąs nalepe kubową , miałem tak w stilo to i w alfie by się przydało :p ...
Racja, też by się przydała jakaś ;)
Żaden z Was nie nieskumał że zdjęcie mojej Belli było zrobione w waszej mieścinie :P
Samo tło mało ważne :P
Właśnie mi coś było znajome miejsce , no ale nie skumałem ;d z resztą racja GIGI samo tło mało ważne;d
Siemanko! Przymierzam sie do wymiany zawieszenia oraz hamulców, w późniejszym czasie rozrządu, w mojej AR 156 1,9 jtd , jakiej marki części polecacie ?;>Mogę liczyć na waszą pomoc ?;d Jakieś porady?
Tematy te były poruszane na forum. Ja Ci nie doradzę co do marki w zakresie zawieszenia, ale mogę Ci powiedzieć żebyś szukał części na necie bo w Sz-nku przepłacisz 100% -> wahacz w Sz-nku 180-200zł a ten sam w Poznaniu 90zł. Jest różnica?
Tylny poprzeczny?... Bo jak przedni górny, to raczej nie będzie trwały :)
Hamulce: http://www.forum.alfaholicy.org/156/...ie_klocki.html
Wahacze: http://www.forum.alfaholicy.org/156/...e_wahacze.html
Rozrząd: http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...0_zl_nowy.html (nie wiem czy jeszcze aktualna oferta, musisz pisać na PW)
Chodzi mi o komplet całego zawieszenie przedniego , wahacze górne , dolne , drążki kierownicze itd, bo jak zmieniać to raczej całość ,gdyż te części ze sobą współpracują i jedna nowa część będzie oddziaływała na starą bardziej zużyta,
Hamulce- standardowe + klocki hamulcowe na przednia oś , nie wentylowane , jakie kupić, założyć aby auto fajnie i sprawnie hamowało, auto AR 1,9 jtd 105 km 2000r
Malin,
sorki ale jednak kosztował coś w granicy 150zł a w Sz-nku 280. wahacz przedni, i jak na razie przejechał na nim 40k km i jest wszystko OK.
Polecam Ci pojechac do autobela na pilskiej , zawsze zamawiam tam częsci i mają najlepsze ceny . Jak zamówisz na drugi dzien już są z rana i nie musisz placic za wysyłke jak na allegro ... Przyklad filtr kabinowy do jtd 1.9 156 zaplcile mu nich 70 zł za komplet( filtrona ) , na allegro 110 komplet (filtron ) . Wymiana rozrządu w autobel serwis 170 zł :!!!! Chlopaki jak mi powiedzieli cene to umarłem w butach , częsci mozesz zamowic rowniez w sklepie autobel odnosnie rozrzadu ( jak kompletny rozrzad to bierz wszystko iny , poza paskiem oczywisice ) . Jak coś Ci się nawet zjebie to masz u nich gwarancje ze jak padnie rozrzad to ich problem zeby Ci wymienic na ich koszt .
Takze polecam , pojedz sprawdz , przekonaj sie ...
Yhym, dzieki Pandeska , Podjadę do chłopaków zobaczyć co proponują ;) a co z zawiasem ? jakiej firmy ?;> czy możecie mi coś polecić ? ;> zależy mi na trwałości i nie chce oszczędzać na zawieszeniu ;)
Ja nie polecam firmy FAST jeśli chodzi o górne wahacze. Chyba, że tylko ja trafiłem na jakieś kijowe bo już po 2tysiach przejechanych gumy popękały przy sworzniach
- - - Updated - - -
Dałem 250 za dwa
uuuu to nie fajnie ;/ i jakiej firmy teraz kupiłeś?;>
ja moge polecic veme nas kilku z pily jezdzi zadnych problemow
Nie słyszałem wczesniej o tej marce ... Ale bedzie mozna przetestowac a jak cenowo ?
No właśnie ja też teraz zainwestowałem w veme są trochę droższe, ale cieszą się dobrą opinią. Nie ma co oszczędzać tym bardziej że mamy drogi jakie mamy i gorszej jakości elementy naprawdę szybko się wyrabiają
http://allegro.pl/wahacz-alfa-147-15...292958532.html ja bralem od tego kolesia z allegro