No i policjanci jeszcze muszą udowodnić, że nie mieli nawiewu ustawionego powyżej 50% mocy ;)
Printable View
No i policjanci jeszcze muszą udowodnić, że nie mieli nawiewu ustawionego powyżej 50% mocy ;)
No włąśniwe pytanie, jak wygląda wideo :) Bo są też TAKIE wynalazki :D A tam wszystko widać jak na dłoni :D
Miałem okazję zobaczyć jak się zwija ta policyjna 159, startowali za gościem w Lublinie na JP II lewym skrajnym pasem, ja stałem na prawym między nami jeden pas zajęty autami, poszli na bogato bo gościu przeleciał przez rondo im przed nosem na czerwonym, mając okazje nie omieszkałem zobaczyć jak moje wozidło wypada w stosunku do ich 159 i poszedłem 3 pierwsze biegi równo z nimi potem puściłem niech gonią gościa ja tam wole z nimi nie mieć okazji obcować :D i powiem szczerze że mimo masy ta 159 naprawdę nieźle się napędza z miejsca. Jak mijałem jak już stali na bombach oczywiście full przepisowo mundurowy z uśmiechem na ustach znacząco pogroził mi palcem :P
u mnie na komendzie co prawda nie mają 159'ki ale za to mają Forda Mondeo 2.5 czyli 220KM i przyznam że od kiedy kupiłem V6 to za każdym razem jak ich widzę to mam ochotę się spróbować :D a nóż wezmą to za żart :D
no tyle że ja bym chciał ich właśnie wyprzedzić :D jak oni sobie jadą spokojnie 35km/h przez długą prostą ulice i za nimi sznur samochodów a pierwszy przed nimi 60m oddalony ażeby czasem nie za blisko :D no to mam ochotę sobie zredukować i zażyć trochę frajdy:D
nie ma przepisu zabraniającego wyprzedzać radiowóz bez włączonych sygnałów w terenie zabudowanym...
a przetestowałem to już na mniej inteligentnych osobnikach czyli na straży granicznej :D jechali sobie 30km/h a ja ich pyk :D i od razy przyspieszyli:D
nom ja tez policje normalnie wyprzedzam:D a potem powoli zwiekszam dystans do nich :D
a oni powinni sami sobie wypisac mandat bo jadac 30 stwarzaja zagrozenie
a dalej tak chamsko policja stoi za zakretem przy wjedzie do lubaczowa od oleszyc?
brata tam kiedys zlapali ale go puscil bez mandatu
ja kiedys na tym mostku przed stadionem wyprzedzalem i ktos w mundurze mierzyl w moja strone ale to tylko straznik graniczny :D
Hehe, a propos "tempo 30" to była ostatnio jakaś skarga (czytałem w gazecie) i to jest "prędkość patrolowa", więc dopingując panów przerywamy im patrol (niestety!) i mogą nas w sumie zatrzymać i posprawdzać, bo mogą sobie pomyśleć że jedziemy na % albo innych dragach :) A u mnie w mieście rzeczywiście, szczególnie wieczorem i w nocy, snują się po ulicach z taką prędkością i lukają, czy koleś z małym białym pieskiem nie odpowiada czasem opisowi podejrzanego w jakiejś sprawie...
Mojego znajomego kiedyś rzucili nawet na maskę i przeszukali... bo jeździł Baleronem sedanem, podobnym do akurat poszukiwanego :P
PS. Oczywiście podpisuje się obiema ręcami pod tym, że niebieskie miśki chamsko chowają się po krzaczorach/przystankach w "terenie zabudowanym" - vide miejscowość (nomen omen) Pamiątka na DK 7-ce Wwa-Radom :D
kiedyś stali na stacji benzynowej, teraz się przenieśli bardziej w stronę miasta:D i stoją 200m dalej gdzie jest kawałek prostej drogi i nikomu się nie chce hamować a oni akurat na końcu tej prostej na zakręcie się ustawiają jak banici za krzakami :D
a za mostem jest ich drugie ulubione miejsce bo tam sobie stoją i wyłapują tych co się na stopie nie zatrzymują :D
teraz zima to im się nie chce zbytnio z radiowozu wychodzić ale w lecie to tylko szukają miejsca gdzie ich smietników nie będzie widać:D
jakos musza sie "wykazac" wiec prowokuja
nom ale z predkoscia patrolowa to powinni po osiedlach jezdzic itd a nie np.po glownej drodze
nom mieli sie juz nie chowac po krzakach a nadal to robia
przed radomiem policjant z motorem sie chowa i tylko reka z radarem wystaje z krzakow
a oznakowane radiowozy z kamerami sa dobrym pomyslem
bo faktycznie moga wplynac na bezpieczenstwo
a jak ktos przy nich swiadomie lamie przepisy to mi go nie szkoda jak dostanie mandat
ps. macie jeszcze mafie w pruszkowie czy wszyscy siedza?
Wiesz, jakoś średnio się ich boję ;] inna sprawa że chyba wszystkich którzy jeżdżą po Lublinie i okolicach w autach z wideorejestratorami znam już dosyć dobrze ;] fakt że słono to kosztowało ale już przynajmniej człowiek wie na co z którym może sobie pozwolić.
Wstyd się przyznać ale przez ostatnie 4lata jazdy służbowym autem zgarnąłem ponad 70pkt karnych łącznie więc był czas aby różne nieoznakowane auta obejrzeć od środka ;] w szczycie brakowało 2pkt do utraty prawka ;/ dziwna sprawa że nigdy nie naciąłem się prywatnym autem nigdzie, a wolniej niż służbówką nie jeżdżę na pewno ;]
przeciez napisalem w pruszkowie;p czyli do dakoolk
w lubaczowie widac ze nie ma mafi :P krolow to macie na drogach jadacych rowerami 0,5 metra od kraweznika albo parami
moze firmowy bardziej sie w oczy rzucal czy cos
A w Rzeszowie nadal Ukraińcy się dobrze trzymają w biznesie "leśno-rozrywkowym"? ;)
Jakaś "mafia" jest wszędzie :P Wystarczy się w robocie rozejrzeć :) A u nas? Zależy jak rozumieć - ludzie nie wszyscy siedzą, niektórzy dalej mieszkają, a co robią, to już nie moja broszka ;) A czy ktoś inny się bawi w przestępczość zorganizowaną? Pewnie tak, ale też nie wiem :P
Co do patrolowania i osiedlówek to nie do końca się zgodzę, bo trzymając się mojego podwórka, to przy drodze wojewódzkiej jest kilka sklepów nocnych, na które czasem warto rzucić okiem, tak samo kilka "kasyn" i kiedyś były jeszcze sklepy z dopalaczami :D Pytanie, czy "patrolując" coś widzą, to to samo, co kłócenie się, czy jak widać było rękę z radarem to się już nie chowali wcale :P Bo mogli i rękę i radar owinąć siatką liściopodobną :P Tak jak my możemy w zimie pokryć blachy mazią błotopodobną, a w jesieni naklejką liściopodobną :D
Z tymi oznakowanymi to jest niezły numer w programach TV, bo większość ludzi wogóle nie kojarzy, że jak ma koguta to może mieć i kamerkę (a co dopiero radar jak w Bellach:P)
Musi być trefna ta służbówka, trzeba zmienić :D
Przez to krojenie kosztów w policji, to jeszcze komuś krzywdę zrobią na drodze.
http://www.tvn24.pl/-1,1694503,0,1,g...wiadomosc.html
Ta firma jest zdrowo pierd... Brak słów :-/ Bo muszą być stalówki :-/
Ale przez takie artykuły szara masa się naczyta i dalej będzie -jaka ta Alfa awaryjna, nawet koła w niej odpadają.
Ręce opadają.
Do tego rzucił mi się w oczy fragment: "Gdyby nie dystanse w alfach romeo, przetarg wygrałby Opel Insignia, bo to tę markę faworyzował przetarg"
Czyżby małe ustawienie przetargu z kórego jednak nic nie wyszło.
niby chodzi o oszczednosc to czemu nie zalozyli 16stek?
wg.strony http://www.nakolo.com/index.php?m=1&...1-8-tb--147kw-
Marka:Alfa RomeoModel:159TypSedan GeneracjaI (2005-2010)Rocznik2010Silnik:1.8.tb..147kw.
Opony seria:
215/55 R16
Opony opcjonalne:
225/50 R17
235/45 R18
235/40 R19
tylko
- 2.4.jtd
- 3.2.jts.q4
maja seryjne 225/50 R17
Gdyby mogli założyć 16" nie zastanawialiby się nawet 10s ;)
Wsadzili najtańsze alusy z najtańszymi dystansami i założyli na to najtańsze opony zimowe.
moze o to chodzilo zeby alfa wygrala i zeby robic marce antyreklame
http://www.tvn24.pl/4,251,8,10814925,0,0,forum.html
co za ciemnota ten kraj a rządzący dopiero nieurodzaje
wiekszosc tych komentow to ludzie ktorzy chcieli by miec alfy ale ich nie stac wiec jada po marce
ale jak pisalem wyzej co by policja nie kupila to zawsze beda takie komentarze
gdyby kupili bmw hondy czy cos to zaraz by pisali ze zlom ze burackie itd
a swoja droga skoro policja nie ma pieniedzy to po co kupuje limuzyny?
spokojnie wystarczylby kompakty z mocnym silnikiem
a wie ktos jak tam ten policyjny helikopter ktory mial lapac piratow i mierzyc predkosc z powietrza?
gdzies chyba czytalem ze latwo w sadzie podwazyc taki pomiar
mi tam wisi co gadaja "znawcy" wazne ze ja jestem zadowolony
ciekawe czy na rzadowe lancie tez ludzie gadali ze sie beda psuc itd
Jeśli chodzi o wymogi przetargu i to że bez zmian spełniał je tylko opel sugeruje że przetarg był kiepsko napisany lub była próba ustawienia. 120 samochodów to sporo kaski a i reklama odpowiednia czyli łakomy kąsek dla oferenta. Jednak to jak przystosowano alfę do tego by spełniała warunki przetargu woła o pomstę do nieba. Chociaż czytając niektóre tytuły artykułów typu "gdyby się nie zatrzymali..." ręce opadają.
Konkluzja: miało być dobrze a wyszło jak zawsze.
nom ale z tego co widze to media robia szum
policjanci sie nie skarza
Chyba nie do końca prawda, lektura z Alfaromeo.pl
Choć daję sobie koniec palca uciąć, że jeszcze chwilę temu w TBi były też 16'
Czy jest już jakiś policjant pośród forumowiczów? ;)
Pozdrawiam.
- Rafał
Załącznik 21075
nadal sa 16 w ofercie
czy jest jakis policjant.....hmmm... ja czasem biore pałeczkę, a co?
Zależy czego potrzebujesz od tego policjanta :D
pewnie chce sie u zrodla dowiedziec jak to naprawde jest z tymi 159
http://moto.onet.pl/1638990,1,nowym-...ul.html?node=2
Zaraz się zacznie trollowanie, ze alfa jest awaryjna.
A zdjęcia alfy na alufelgach :)
Pytanie czy mogą robić pomiar samym wideorejestratorem(bo Iskra pewnie siedziała przy przedniej szybie)..
Wracając do usterek - ponoć pierwsza miała problemy z kołami Alfa z Sandomierza, teraz z Warszawy ;)
http://www.tvn24.pl/-1,1694503,0,1,g...wiadomosc.html