Co z tym fantem?
Bo 305 to można dać :)
Printable View
Co z tym fantem?
Bo 305 to można dać :)
Byłem dziś przetestować MP3 i... :
http://www.youtube.com/watch?v=jrAT6dm1N5U
Podsumowując działa w mojej 166, zapamiętuje ostatni utwór po wyłączeniu radia. Ja osobiście jestem zainteresowany, fajnie jak by znalazło się klika osób aby mieć lepszą cenę.
Są chętni?
Warto by pyknac nowy temat bo tak to niewiele osob zajrzy.
Ja jestem chetny numer uno :P
Witam ,korzystając z uprzejmości znawców, proszę o odpowiedź tak lub nie.
Ta kostka zadziała jak powinna ?
http://allegro.pl/aux-in-alfa-fiat-l...000456520.html
W 166 na pewno nie. Jedyny sposób na aux-in realizowany jest poprzez kasete i wlutowanie sie w 'nią'.
@maestro dzięki.
Wlutowałem się w tego kaseciaka, tak jak na załączonym jotpegu. I wygląda to tak, że jedna strona gra wokal i bas, druga gra jakieś tam instrumenty i powstaje szczerze fajne stereo, nawet można powiedzieć, że dźwięk jest przestrzenny a nie mam DSP :d w każdym razie nie jest to naturalne, kiedy odłączam uziemienie ale nie na ics'ie tylko we wtyczce, to gra normalnie, tylko, że moc dźwięku spada i nie jest tak wyraźnie. Co mogę z tym fantem zrobić ?
Załącznik 88037
czyli taki kabelek wystarczy? http://www.mgmplay.nazwa.pl/obrazki/jackjack1.jpg
do tego zwykła mp3 i będzie hulało?
Ale musisz sobie wlutować na płycie wejście żeby mieć gdzie to wtyknąć :)
Można.
Co z tą zmieniarką za 305pln przy zakupie 10sztuk?
Dzisiaj wlutowalem sobie wyjscie i lipa. prawa strona gra ok, a lewa tak jakby tylko wybrane pasmo, o wiele ciszej, macie pomysly co poszlo nie tak?
Na kasecie to samo? Pewnie tak jak u mnie końcówka mocy skończyła żywot - wymiana ICSa. A jeżeli kaseciak gra dobrze to po prostu spitoliłeś lutowanie.
faktycznie jeden kabel sie odlutowal przy skladaniu, dzieki za pomoc
Cześć. W ten weekend chcę sobie wyprowadzić aux z ICS. W temacie niestety nie za bardzo są czytelne zdjęcia, gdzie przylutować L/P kabelek. W związku z tym mam prośbę, czy ktoś z Was ma schemat lub bardziej dokładne zdjęcie płytki z przylutowanymi kabelkami i może je wstawić do tematu? Z góry dzięki za pomoc.
Na alfaowner masz już baaaardzo czytelne zdjęcie.
Dzięki Marku.
To "wyjście" AUX jest ok.Wszystko działa idealnie.Nie odginałem blaszki tylko rozebrałem starą kasętę i wyciągnąłem z niej bebechy.Jest włożona cały czas.Przełączam tylko na panelu z "CC" na "FM" lub odwrotnie.Do podłączenia wykorzystałem kabel ze starych słuchawek.Całkowity czas pracy z wymontowaniem oraz poskładaniem ok. 1 godz.
I ja z czystym sumieniem polecić mogę to rozwiązanie. Pracy w okolicach 1h (jeśli potrafi się sprawnie wyciągnąć ICS). Ważne by nie przesadzać z mocą sygnału ze źródła mp3, a regulować głośnością z poziomu wzmacniacza samochodu - zbyt mocny sygnał wej. powoduje przesterowanie.
btw. wtyczka wypuszczona w popielniczce :).
nie mam torxa do rozkręcenia śrub z odtwarzacza kasetowego, tu jest bardzo mały torx
jaki to jest rozmiar ? T2, T3 ? czy jakiś inny ? skąd wziąć taki torx - na Allegro sa jakieś małe do telefonów gsm
dzięki
Chyba w każdej castoramie i podobnych takie kupisz. Małe prostokątne pudełeczko z wkrętakiem i malutkimi końcówkami.
A czy ktoś z Was miał szansę porównać jakość dźwięku w aucie z wyjściem AUX, a z emulatorem audiolinka? Może jakieś porównanie do fabrycznej zmieniarki audio?
Muszę się za to wreszcie zabrać, ale zależy mi na jakości dźwięku.
dołączam się do apelu :)
chętnie usłyszę wrażenia z porównania loudlink / audiostrada / AUX tudzież zmieniarka
Witam. Albo jestem ułomny albo coś z moim ICS em jest nie tak. wlutowuję te kabelki, podłączam do samochodu i zero. ics nie reaguje na żadne klawisze i nic się nie da robić. po wylutowaniu kabli wszystko wraca do normy. jakieś pomysły?
a tak a propo dziś spotkałem koleżkę z Lanci Thesis i mówi, że zrzucili się w dziesątkę i zamontowali każdy w swoim aucie dotykową nakładkę na wyświetlacz plus nawigacja itp itd (widziałem też na tym wyświetlaczu folder muzyka, czyli jest jakiś pendraiw albo dysk), szkoda , że u nas jeszcze tego nikt nie rozgryzł.
Witam wertowałem trochę po temacie ale niektóre posty mają już po 2 lata, moje pytanko czy da się zamontować taką zmieniarkę i czy to duży problem? http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-sd-...146186874.html bo oryginalnej nie mam ... słuchałem przez aux podciągnięty z kaseciaka ale jakoś dźwięku mnie rozwala.
ale to jest temat właśnie o AUX nie o zmieniarkach. Było kilka tematów. Musisz wpisać w szukajce i pokopać. Ktoś już o tą pytał ale nie pamiętam czy była ok czy nie. Na pewno działa audiostrada i loudlink. Nie eksperymentowałbym jak nikt tego nie sprawdził.
Witam.Zrobiliśmy z kolegą mechanikiem wszystko według instrukcji,wszystko działa tylko ,że w głośnikach słychać oprócz muzyki piszczenie.Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem?
Skąd masz źródło dźwięku? Jeżeli to źródło jest zasilane z auta a nie baterii to słyszysz zakłócenia z układu prądowego auta. Jeżeli to niewielkie zakłócenia to możesz kupić jakiś filtr. Przy większych to nie wiem bo sam z tym walczę :)
To wiadomo że jak używasz ładowarki na odpalonym to zakłóca. ALe czy są zakłócenia jak silnik nie chodzi i muzę dajesz z urządzenia z własną baterią. Jeżeli tak to coś źle polutowałeś.
Aha, a jak wrzucisz normalną kasetę?
Nadal nie rozumiesz..... Musisz sprawdzić kiedy to się dzieje.
Czy na odpalonym aucie ale z obcym (bateryjnym) zasilaniem jest to samo? Czy nie ma piszczenia? Kasetę włączałeś?
DObra. TO dziwne. A jak puścisz zwykłą kasetę?
To pozostaje Ci wyjąć jeszcze raz i poprawić robotę.
Tomaz a ty koncioła zakupiłeś ?