witam ja z tydzień temu przedwpłate zrobiłem,tak jak na pw pisałeś, nie ma mnie na liście
Printable View
witam ja z tydzień temu przedwpłate zrobiłem,tak jak na pw pisałeś, nie ma mnie na liście
Kasa odemnie poleciała.
Culio, oczywiście zaliczka od Ciebie wpłynęła. Nie ma Cie na liście bo skopiowałem starą. Dobrze by było jakbyś do końca tygodnia wpłacił resztę bo już będziemy kończyć wykonywanie rozpórek.
Jutro/pojutrze będzie zaktualizowana lista.
A może ktoś z Was był by zainteresowany dolotem? http://www.forum.alfaholicy.org/czes...rdzewna-3.html Zamontowałem wczoraj kompletny do samochodu ze zdjęć i bez oszukiwania się reakcja na gaz jest zdecydowanie szybsza i wyczuwalnie poprawiła się dynamika. Myślę, że przy cenie zbliżonej do gum po prostu warto :)
Moja rozpórka dojechała kolor fajny ( nie tak jak niektórzy sądzili ze będzie pomarańczowy ) - Dzięki :) Mam pytanie odnośnie montażu - niby są 2 szkoły na kołach lub na podniesionym aucie - którą polecanie?
Co do dolotu to może do V6 coś byś wystrugał?
Rozpórka założona. Nie sądziłem, że tyle da. Czuję mniejszy luz na kierownicy, a zawrót na rondzie przy 50km/h to pikuś i to na moich węższych zimówkach 205.
Co do estetyki wykonania praktycznie nie mam zastrzeżeń. Jedynie w jednym miejscu jest odprysk, ale jest on nie widoczny :)
Po pierwsze rozpórkę montuje się na podłożu (co by dało montowanie w powietrzu, w końcu kielichy są sztywne a nie gumowe)
A co do działa jej to walnąłem z 700 kilosków, dopiero wczoraj dałem po garach bo trochę śniegu leżało i jakby trochę przód sztywniejszy, zazwyczaj jak mnie wywala na zakrętach to był jakby większy przechył no i bardziej wyrzucało, no nurkowanie się zmniejszyło przy hamowaniu, a co do ronda to sprawdzę czy jest jakaś różnica.
Jeżeli chodzi o dolot to zależy jaka cena, zawsze można coś poprawić, chociaż źle nie jest (wczoraj jechałem sobie wolniutko na 4 biegu może z 70 gaz w podłogę i od razu zerwała przyczepność, tak wiec zdrowa sztuka)
P.S. Dobra sygnaturka jest, ale jak z niej zrobić odnośnik do strony?????????
a co ze scenariuszem dolnej rozpórki?
rozpórka wczoraj doszła i wygląda zacnie.
jak tylko pogoda zrobi się trochę bardziej przyjazna to zakładam i testuję.
wysłaleś do mnie juz????
Kilmer, tak wysłane wraz z rurkami do dolotu. Scenariusza dolnych jak narazie nie ma bo nie ma zainteresowania nimi (co najmniej 5 chętnych i zrobimy).
Culio, tak masz dopłacić 170zł
1. Maciek2306-156, lakierowana, 2.4 jtd--------------------------sprawa na tel załatwiana
2. kylo1986- lakierowana,2.5 V6----------------------------------WPLACONO, WYSŁANO
3. SCHNNAZZI, lakierowana (na czerwono),AR156 1.6 T.S 1998r.---WPŁACONO, WYSŁANO
4. KID, lakierowana (na czerwono), 1.9 JTDm 2005r.---------------WPŁACONO, WYSŁANO
5. Ex0, Lakierowana na czerwono doAR156 2.5V6 z 2000r.--------WPŁACONO, WYSŁANO
6. NISKI_ lakierowana na czerwonoAR156 3.2L GTA----------------WPŁACONO, WYSŁĄNO
7. Jimmy , czerwona, lakierowana, AR156 2.4JTD 20V---------------WPŁACONO, WYSŁANO
8. Kamien007 , czerwona lakierowanaAR2.5 V6-------------------
9. Krusz, lakierowana, 156 1.8TS----------------------------------WPŁACONO, WYSŁANO
10. hipolo (czerwona) 156 2.0 jts--------------------------------WPŁACONO, WYSŁANO
11. lucek_ lukasz czerwona lakierowana , silnik 2,5V6------------WPŁACONO, WYSŁANO
12. rolek, lakierowana na czerwono, 2.4JTD------------------------WPŁACONO, WYSŁANO
13. Kilmer , lakierowana czerwona 2000r przed fl 1.9JTD-----------WPŁACONO, WYSŁANO
14. Kilmer, lakierowana czerwona 2004 1.9JTD--------------------WPŁACONO, WYSŁANO
15. Reks, lakierowana v6---------------------------------------------
16. coxu, lakierowana GTA-------------------------------------------WPŁACONO, WYSŁANO
17. Kilmer, lakierowana-----------------------------------------------WPŁACONO, WYSŁANO
18. Culio, lakierowana------------------------------------------------WPŁACONO ZALICZKĘ
Jeżeli ktoś wpłacił a Go nie ma na liście proszę o PW.
Ogólnie to cieszę się bardzo, że rozpórki się podobają :) I przepraszam za "utrudniony" kontakt ze mną ale z uwagi na prace i zajęcia poza nią kompletnie nie mam czasu.
Pozdrawiam :)
Lukasz, u mnie jest szczegolna sytulacja i z tego powodu mi sie nie spieszy z nia;) Czasem jej komus nie sprzedaj bo biore na 100%, ale caly czas nie ma projektu dolotu carbonowego a to jest pkt zwrotny;) Chyba mozesz ja jeszcze troche potrzymac?:>
ja będąc ostatnio u znajomego spawacza, wycenił mi rozpórkę tego typu na 80zł, do 156, we wcześniejszych jak to powiedział jeszcze koszty waterjeta czy też plazmy dochodziły (inne mocowanie). Zdjęcia z forum znał, także wiedział o czym mówi.
Jego opinia to bez śruby rzymskiej to tylko gadżet, za nie małą kasę.
Zrobił mi taką i 4dychy skasował (po znajomości).
Cenna z forum kosmos, ale każdy chce zarobić.
Zapomniałem, nie lakierowana, może tyle za tą usługę sobie życzą...
To słuchaj się go dalej a w zimę będziesz chodził w japonkach.
Śruba rzymska to imo chłam. W ten sposób skonstruowana rozpórka jak przez kolege Łukasza daje większą sztywność.
Same materiały na rozpórkę może nie są powalająco drogie, ale ilość przymiarek, lakierowanie i poświęcony czas już kosztują. Jeżeli twój spawacz boski twierdzi, że to tylko gadżet i proponuje Ci rozpórkę z śrubą rzymska to nie lepiej może od razu wykonać ją z drewna??
Jeżeli myślisz, że ona nic nie daje zapraszam na niezapomnianą przejażdżkę do Radomia.
znam gościa od lat blisko 20 i na buty w zimę nie narzekam (tym bardziej on, nie wiesz czym się zajmuje, a że napisałem spawacz, jak to mówią spawacz spawaczowi nie równy, bardziej technolog itp ale co to ciebie) , kolego po twojej wypowiedzi można tylko wnioskować że słabiutko z tematem.
Tak zwane sztywne rozpórki (bez możliwości regulacji, zapomniałem regulacja to chłam dla ciebie...)
montowane są w nowych samochodach, gdzieś takie coś widziałeś??? ;-) Pewnie nigdzie, uwierz na słowo, ciężko po latach np 10 przerzucić do tego samego modelu z tego samego roku. Rozpórka swoje wytrzyma, zawieszenie się rozjedzie.
Jaka tolerancja w mocowaniach w tych rozpórkach?, zapomniałem jak nie przypasuje to se można rozwiercić.
Bronisz czegoś o czym nie masz pojęcia, to się fanatyzm nazywa? czy jak?
Jeżeli myślisz, że ona nic nie daje zapraszam na niezapomnianą przejażdżkę do Radomia.
Z czterośladów wyrosłem, także dziękuję ale z zaproszenia nie skorzystam.
Rozumiem że za chwilę wszyscy nowo posiadacze tych rozpórek mnie zlinczują ale cóż tam, moje zdanie. A do takiego prawo mam. ;-)
Ja ciebie nie zlinczuję bo wolałbym śrubę rzymską mieć, niż taką sztywną, ale i to może być
W moim przypadku i tak trzeba byłoby rozwiercać otwory, bo spaw na jednym kielichu się ściągnął i kicha wychodziła
Reks, spoko Twój temat znam i czekam na wieści :)
Acer11, ja nikogo nie namawiam na te rozpórki, nie twierdze, że są cudowne czy coś. Są jakie są a cenę też wszyscy znali wcześniej. Za jedną rozpórkę z rurek pelętających się po warsztacie też można wziąć grosze. Ale jak policzysz koszt nowego materiału, koszt wycięcia podkładek, paliwo bo przecież trzeba po to wszystko jechać itp to już nie wychodzi 40zł. No i lakierowanie też jak zauważyłeś nie jest za darmo. Jeżeli masz takie ceny i chcesz zarobić to odezwij się na PW, zamówię 100 takich rozpórek i zapłacę po 50zł za sztukę, czyli wpadnie Ci 1000zł za nic w sumie. Pasuje ?:) Czy napisałeś posta żeby zasiać zamęt na forum ?
ja dopiero dzisiaj kasę wpłacę ,sorki
Nie ma żadnego problemu :)
Wszystko jak należy , u mnie w 105 konnym silniku rozpórka styka sie z plastikową osloną silnika i jadąc słychac jak brzeczy , więc trzeba coś zakombinowac ale to drobnostka , coś sie wymyśli
do mnie już doszła - dzięki!
Czekaj Kilmer, tzn że 1.9 ma większą osłonę niż 2.4? bo mierzyliśmy do 2.4 i było ok.... Jeżeli to będzie problem to postaram się wymyślić jakieś 1.9 do przymiarki i zrobić rozpórkę jak należy bo jestem mocno zdziwiony-byłem przekonany, że jak do 2.4 pasuje i nie wadzi(już o V6 nie wspomnę) to z 1.9 nie będzie problemu.
kasa wpłacona pozdro
brakuje z 3-4 mm żeby była wyżej , to rozpórka nie bedzie sie stykać bezpośrednio z plastkiową obudową , odudowy sie razcej nie opuści niżej , może podkładki założyć??
Rozumiem, możesz podłożyć podkładki. Kurde przez to nie stykanie z rurką w V6 "zaniedbałem" inne wersje. W razie czego oczywiście rozpórkę poprawimy :) Choć wydaje mi się, że jakby podkładki dały radę to było by również ok.
W TS rozpórka dobrze leży. Dzięki.
Usunąłem korki. Teraz jest wszystko cacy :) pozdro
z tą maską to żart czy faktycznie coś nie tak?
U mnie okazuje się że nie mogę maski zamknąć, bo rurki montażowe, te nakładane na śruby bliżej szyby są chyba za wysokie i opierają się o wewnętrzną blache maski...
Z obu stron tak jest. A sama rozpórka wg mnie też jest za wysoko i ociera o wygłuszenie maski - mimo że nie jest do końca domknięta... ???
Auto na pewno nie bite więc nie wiem czy po FL jest inaczej pod maską czy jak...
Zadam głupie pytanie czy alby na pewno są śruby dokręcone do końca??????????
głupio odpowiem "nie były" ;)
może ktoś z Was miał podobne obserwacje, a może za pierwszym razem "trzasneliście" maską i blacha poddała sie?
W moim przypadku wygłuszenia nie dotyka, zamyka się dokładnie, zrobiłem 1200 kilosków z nią to jakby dotykała wygłuszenia to by ślady były
Co do mnie i mojego T.S. Ja kupiłem 4 korki w hydraulicznym i wsadziłem je w miejsce śrub. Po zamknięciu maski właśnie na tych korkach się opierała. Musze czepki ściąć żeby było dobrze... Co do samej rozpórki wszystko git, maska ładnie się zamyka. Nie wiem jak Wy, ale ja przy zamykaniu maski NIGDY jej nie rzucam, aby zamknąć. Delikatnie ją kładę i naciskam ręką w miejscu zamka. Jak słyszę cyk tz., że zamknieta. Może jestem świrem, ale szkoda mi belli na takie rzucanie maską w celu domknięcia. Co do korków, będę w tym temacie działał jeszcze. Robię to tylko ze wzgledów estetycznych,
pytanie do organizatora imprezy - poprawimy tą moją ?? bo bez obudowy silnika brykam , a podkladek nie chce pod nią dawać bo by to żle wyglądało.
Kilmer, odpisałem przecież na PW. I czekam na Twoją decyzję :)
Culio, tak kasa wpłynęła wczoraj. Postaram się wysłać jeszcze w tym tygodniu.
Odnośnie maski i jej nie domykania, wszystkie rozpórki są takie same. Robione na tej samej formie i pasowane do tego samego samochodu więc dziwne mi się wydaje, że jednym pasuje a drugim nie. Proszę posprawdzajcie wszystko dokładnie bo jak auto nie bite to nie ma szans na problemy.
Ja jestem po wstępnej przymiarce i mam ten sam problem co kylo.
Nie wchodzi gładko śruba od strony kierowcy, od grodzi. Na chama bym ją wbił, ale nie chce zniszczyć śrub. Rozwierce lekko otwory i myślę, że będzie GIT.
Auto nie bite, ale twardy zawias i 17" pewnie robią swoje.
Powiem tak. Mi nie chciało wejść gładko. Wiecie co zrobiłem?? Wsadziłem jedną stronę rozpórki na śruby i właśnie z tej strony ciągnąłem do siebie. A z drugiej strony siostra docisnęła i weszło. Ciężko było trochę z dokręceniem śrub bo gwint jest pod lekkim kątem, ale pół godz bawienia z kluczami i poszło. Także nie myślcie sobie, że położycie rozpórkę, a ona sama wejdzie w gwint. Tak prosto to to nie jest. Musicie tak jakby delikatnie rozciągnąć kielichy do zew. żeby rozpórka weszła. Jeżeli to nie pomoże dodatkowo siostra bądź brat niech oprze się nogami o koło i ciągnie błotnik do siebie tak jakby chciał przesunąć Alfę. wtedy śruby 1mm przesuną się ku środka i dalej już pójdzie z górki.
Co do zamykania maski. Dociskam ją całą wew. dłonią więc nic mi się nie wygina. Maska nie jest z plasteliny żeby ją w ten sposób uszkodzić. Tak samo robię w Unie rodziców już 8rok i nic się nie dzieje. A wiadomo tam blacha jest jeszcze cieńsza. Ale każdy ma swój sposób :D