Strona 22 z 28 PierwszyPierwszy ... 1213141516171819202122232425262728 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 278

Temat: Zakup grupowy rozpórek do 156

Użytkownik Pirat drogowy Avatar coxu
    Auto
    Megane 3RS CUP-S

Domyślnie

rozpórka wczoraj doszła i wygląda zacnie.
    jak tylko pogoda zrobi się trochę bardziej przyjazna to zakładam i testuję.
    Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)

Kilmer
    Gość

Domyślnie

wysłaleś do mnie juz????

Użytkownik Alfa i Omega Avatar lukaszb
    Auto
    Alfa Romeo Gtv '96 2.0 TS

Domyślnie

Kilmer, tak wysłane wraz z rurkami do dolotu. Scenariusza dolnych jak narazie nie ma bo nie ma zainteresowania nimi (co najmniej 5 chętnych i zrobimy).
    Culio, tak masz dopłacić 170zł

1. Maciek2306-156, lakierowana, 2.4 jtd--------------------------sprawa na tel załatwiana

2. kylo1986- lakierowana,2.5 V6----------------------------------WPLACONO, WYSŁANO

3. SCHNNAZZI, lakierowana (na czerwono),AR156 1.6 T.S 1998r.---WPŁACONO, WYSŁANO

4. KID, lakierowana (na czerwono), 1.9 JTDm 2005r.---------------WPŁACONO, WYSŁANO

5. Ex0, Lakierowana na czerwono doAR156 2.5V6 z 2000r.--------WPŁACONO, WYSŁANO

6. NISKI_ lakierowana na czerwonoAR156 3.2L GTA----------------WPŁACONO, WYSŁĄNO

7. Jimmy , czerwona, lakierowana, AR156 2.4JTD 20V---------------WPŁACONO, WYSŁANO

8. Kamien007 , czerwona lakierowanaAR2.5 V6-------------------

9. Krusz, lakierowana, 156 1.8TS----------------------------------WPŁACONO, WYSŁANO

10. hipolo (czerwona) 156 2.0 jts--------------------------------WPŁACONO, WYSŁANO

11. lucek_ lukasz czerwona lakierowana , silnik 2,5V6------------WPŁACONO, WYSŁANO

12. rolek, lakierowana na czerwono, 2.4JTD------------------------WPŁACONO, WYSŁANO

13. Kilmer , lakierowana czerwona 2000r przed fl 1.9JTD-----------WPŁACONO, WYSŁANO

14. Kilmer, lakierowana czerwona 2004 1.9JTD--------------------WPŁACONO, WYSŁANO

15. Reks, lakierowana v6---------------------------------------------

16. coxu, lakierowana GTA-------------------------------------------WPŁACONO, WYSŁANO

17. Kilmer, lakierowana-----------------------------------------------WPŁACONO, WYSŁANO
    18. Culio, lakierowana------------------------------------------------WPŁACONO ZALICZKĘ

Jeżeli ktoś wpłacił a Go nie ma na liście proszę o PW.

Ogólnie to cieszę się bardzo, że rozpórki się podobają I przepraszam za "utrudniony" kontakt ze mną ale z uwagi na prace i zajęcia poza nią kompletnie nie mam czasu.

Pozdrawiam

Reks
    Gość

Domyślnie

Lukasz, u mnie jest szczegolna sytulacja i z tego powodu mi sie nie spieszy z nia Czasem jej komus nie sprzedaj bo biore na 100%, ale caly czas nie ma projektu dolotu carbonowego a to jest pkt zwrotny Chyba mozesz ja jeszcze troche potrzymac?:>

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa 159

Domyślnie

ja będąc ostatnio u znajomego spawacza, wycenił mi rozpórkę tego typu na 80zł, do 156, we wcześniejszych jak to powiedział jeszcze koszty waterjeta czy też plazmy dochodziły (inne mocowanie). Zdjęcia z forum znał, także wiedział o czym mówi.
    Jego opinia to bez śruby rzymskiej to tylko gadżet, za nie małą kasę.
    Zrobił mi taką i 4dychy skasował (po znajomości).
    Cenna z forum kosmos, ale każdy chce zarobić.
    Zapomniałem, nie lakierowana, może tyle za tą usługę sobie życzą...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ExO
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    AR 156 2.5 V6

Domyślnie

Cytat Napisał acer11 Zobacz post
    Jego opinia to bez śruby rzymskiej to tylko gadżet, za nie małą kasę.
    To słuchaj się go dalej a w zimę będziesz chodził w japonkach.
    Śruba rzymska to imo chłam. W ten sposób skonstruowana rozpórka jak przez kolege Łukasza daje większą sztywność.

Same materiały na rozpórkę może nie są powalająco drogie, ale ilość przymiarek, lakierowanie i poświęcony czas już kosztują. Jeżeli twój spawacz boski twierdzi, że to tylko gadżet i proponuje Ci rozpórkę z śrubą rzymska to nie lepiej może od razu wykonać ją z drewna??

Jeżeli myślisz, że ona nic nie daje zapraszam na niezapomnianą przejażdżkę do Radomia.

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa 159

Domyślnie

znam gościa od lat blisko 20 i na buty w zimę nie narzekam (tym bardziej on, nie wiesz czym się zajmuje, a że napisałem spawacz, jak to mówią spawacz spawaczowi nie równy, bardziej technolog itp ale co to ciebie) , kolego po twojej wypowiedzi można tylko wnioskować że słabiutko z tematem.
    Tak zwane sztywne rozpórki (bez możliwości regulacji, zapomniałem regulacja to chłam dla ciebie...)
    montowane są w nowych samochodach, gdzieś takie coś widziałeś??? ;-) Pewnie nigdzie, uwierz na słowo, ciężko po latach np 10 przerzucić do tego samego modelu z tego samego roku. Rozpórka swoje wytrzyma, zawieszenie się rozjedzie.
    Jaka tolerancja w mocowaniach w tych rozpórkach?, zapomniałem jak nie przypasuje to se można rozwiercić.
    Bronisz czegoś o czym nie masz pojęcia, to się fanatyzm nazywa? czy jak?

Jeżeli myślisz, że ona nic nie daje zapraszam na niezapomnianą przejażdżkę do Radomia.

Z czterośladów wyrosłem, także dziękuję ale z zaproszenia nie skorzystam.
    Rozumiem że za chwilę wszyscy nowo posiadacze tych rozpórek mnie zlinczują ale cóż tam, moje zdanie. A do takiego prawo mam. ;-)

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Ja ciebie nie zlinczuję bo wolałbym śrubę rzymską mieć, niż taką sztywną, ale i to może być
    W moim przypadku i tak trzeba byłoby rozwiercać otwory, bo spaw na jednym kielichu się ściągnął i kicha wychodziła

Użytkownik Alfa i Omega Avatar lukaszb
    Auto
    Alfa Romeo Gtv '96 2.0 TS

Domyślnie

Reks, spoko Twój temat znam i czekam na wieści

Acer11, ja nikogo nie namawiam na te rozpórki, nie twierdze, że są cudowne czy coś. Są jakie są a cenę też wszyscy znali wcześniej. Za jedną rozpórkę z rurek pelętających się po warsztacie też można wziąć grosze. Ale jak policzysz koszt nowego materiału, koszt wycięcia podkładek, paliwo bo przecież trzeba po to wszystko jechać itp to już nie wychodzi 40zł. No i lakierowanie też jak zauważyłeś nie jest za darmo. Jeżeli masz takie ceny i chcesz zarobić to odezwij się na PW, zamówię 100 takich rozpórek i zapłacę po 50zł za sztukę, czyli wpadnie Ci 1000zł za nic w sumie. Pasuje ? Czy napisałeś posta żeby zasiać zamęt na forum ?

Użytkownik Rowerzysta Avatar ŁukaszALFAlow
    Mieszka w
    Chrzanów/Regulice
    Auto
    159 1.9 jts, 156 1.9 jtd SP1

Domyślnie

ja dopiero dzisiaj kasę wpłacę ,sorki