Ta większość, to widocznie choojowo zna się na fachu blacharza :P "Klient nasz pan" - możesz pojechać do blacharza "spróchniałym" autem i jeśli stać Cię na naprawę, to powinien podwijać rękawy i zapier**lać ze spawarką i łatać :)
A gniją OPLE :D
Printable View
jestem tego samego zdania co malin2k5, podjezdzam a oni z gory zakladaja ze progow nie ma... zagladają a tu zonk:D są, lekko pogięte ale są. Jest do czego spawać. Niestety z tego co rozmawiałem nikt nie chce sie podjąć bo ciężko dostać zamienniki progów, a oryginały po 600zł sztuka. Dla przykładu Sharan MK1 - 137zł za próg, a dużo większe auto. Dlatego szukam kogoś kto zrobi to dobrze, nie koniecznie tanio bo cenie jakość. Alfunią chce pośmigać przy najmniej 3-4 lata i na tyle ma minimum wystarczyć. Podjade jutro tam na modrą i zobaczymy co powiedzą..
Dzwoniłem do aso w sprawie progów to odesłali mnie do Auto blachy na usługowej 13 w Policach. Po rozmowie z właścicielem wydaje sie konkretny, progi ma sam dorobić (mówi ze używki to szkoda czasu nawet), daje gwarancje 2 lata, opinie na necie podzielone. Ma ktoś może jakies info o nich ? Swoją perełke chce oddać w jak najlepsze ręce... Info jak najbardziej wskazane!
Witam,
Mam pytanie, gdzie tanio i dobrze można zaślepić i oczywiście wywalić programowo EGR w 159, blisko Szczecina?
Na razie znalazłem takie warsztaty jak V-Tech i V tronic ale jeszcze nie wiem jaki koszt. Polecanie jakiś warsztat?
Podlacze sie pod temat.
Potrzebuje programowo wywalic egr
Egr wyczyszczony, zaslepiony czesciowo, a blad czasami dalej wywala.
mozemy zapytac sie o grupowe usuniecie egr, ktos jeszcze bedzie chetny?
A ja prawdopodobnie bede musial wymienic uszczelke pod glowica :/ ubywa mi troszke plynu chlodniczego i kopci bardziej... Odpalanie po dluzszym postoju tez mnie wkurza ;)
Co prawda olej wygląda na czysty ale raczej bedzie chyba to uszczela. Ktos moze polecić kogos kto sie zna na JTSach? ;)
Lukasz A. dzieki za ogarniecie mojej 147, nic nie piszczy, lata jak szalona a jak hamuje:D jeszcze wahacz i gumy stabilizatora na deserek :o Dzieki i pozdrawiam
Ja pier**le miesiąc temu oddałem alfe do blacharza na poprawienie tego co źle zrobił i znów to samo wychodzą bąbelki -,-
znacie jakiegoś godnego zaufania blacharza, który mi to porządnie ogarnie?
Pawlikiewicz i Synowie w Policach
http://pawlikiewiczisynowie.pl/index.php/start
Znajomy malował całe auto ze dwa lata temu w tym miejscu i bardzo zadowolony.
Ja mam w bmw maskę do malowania i na wiosnę też się do nich wybieram.
Co do cen to nie mam pojęcia
ja rowniez polecam warsztat gdzie rpacuje Lukasz A. chlopaki znaja sie na rzeczy, mila atmosfera i dobre ceny :)
Ja również przyłącze się do polecenia Ital Car Service w Szczecinie. Byłem dzisiaj na wymianie uszczelniacza półosi w skrzyni biegów i serwisie klimatyzacji. Wszystko profesjonalnie naprawione i wymienione a i przy okazji miło można porozmawiać z Łukaszem i jego szefem:). Wielkie dzięki chłopaki za ogarnięcie mojej 159. :)
Witam,
Gdzie w Szczecinie porządnie wyprostują i pomalują felgi aluminiowe ?
http://www.felgi.selligo.pl/kontakt.html
Ktoś kiedyś ich polecał na forumie, sam mam zamiar niedługo podrzucić do nich komplet 17'.
http://www.piaskowanie.szczecin.pl/kontakt.html
Malowałem w tym miejscu rozpórkę i zaciski hamulcowe.
Zdjęcia u mnie w temacie.
Tak w kwestii sprostowania:
W końcu zmobilizowałem się do wyprostowania alusów i ostatecznie pojechałem do HTL w Mierzynie - świetnie to ogarnęli (wszystkie miałem już krzywe) i najważniejsze na miejscu od ręki po wcześniejszym umówieniu się, nie trzeba wozić samych gołych felg; ceny normalne jak wszędzie, zależne od stopnia uszkodzenia.
Seligo coś szwankuje, ich strona nie działa i chyba zmienił się właściciel więc sobie odpuściłem.
z htl jest jeden problem lubia mowic ludziom ze felgi sa krzwe jak sa proste i dodatkowo zarabiac na niby prostowaniu felg. taka opinie przecztalem kilka lat temu w kilku miejscach. same uslugi maja na wzsokim poziomie ale ponoc lubia czasami pomieszac
Hmmm... Mnie chcieli wygonić po zrobieniu jednej.
Gdzie w Koszalinie i okolicach tanio i pewnie wymienię rozrząd, wszystkie filtry i olej? Może być nawet Szczecin bo tak się składa ,że w środę będę w Szczecinie i mogę to tam zrobić. Chodzi mi o sprawdzony warsztat.
Jak będziesz w Szczecinie możesz wpaść do Italcarservice na szczawiowej 54i(trochę zadupie ale przy wjeździe powinien stać duży banner(jeśli im go jeszcze nie zwiało))
Robótki tam ogarnia Arturo mój wieloletni mechanior i Lukasz A. od nas z forum.
Moja 156tke rozebrali na części, złożyli do kupy i jeszcze wsadzili tam 3.0. Jeździ więc chyba wiedzą co robią :P
italcarservice.pl - na stronie jest telefon a powinni być w pracy dzisiaj więc najlepiej zadzwoń.
Jakoś numer telefonu do nich masz? Ile czasowo i cenowo wychodzi rozrzad,oleje,filtry i wymiana wahacza przód góra? Mają części? Czy swoje trzeba?
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Ja w Szczecinie polecam Pikero z FuriniTeam. Teraz przenieśli się na Mierzyn na ul Długą. Chłopaki ogarnięci w makaronach i mb. Jak ktoś ma Gelendewagena do zrobienia to tylko u nich :) tel. 512 079 074.
Te warsztaty w Szczecinie wyglądają bardzo profesjonalnie. A coś takiego może w okolicach Koszalina ?
W Koszalinie to ja swoje auta zostawiałem w Jacex na Boh.Warszawy,ale tylko dlatego,że pracuje tam Marian.Nie warsztat dla mnie ma znaczenie a ludzie,którzy w nim pracują.Jest jeszcze Stanfex i tam pracuje Witek (na Słowiańskiej albo Gnieźnieńskiej).To są dwaj ogarnięci kolesie u których nie zastanawiałem się by zostawić auto.
A gdzie w Koszalinie wymienilibyscie rozrząd?
Ktos pytal o prostowanie felg. Moje letnie tez okazaly sie pokrzywione :(
Polecam warsztat na Mierzynie ul. Dluga 23 c. Tel. 91 4835744.
Ja ostatecznie wymieniłem w HTL (Mierzyn). Nie mam zastrzeżeń.
Ja mogę polecić warsztat Picolo w Białogardzie. Należy do sieci Q service.
Moze jest tu na forum ktoś ze Szczecina, kto moglby mi polecic kogos kto sie zna na Alfach konkretniej TSach.
Jako ze bede w Szczecinie Za jakies 1.5msca chcialbym wymienic wariator i sprawdzic dokladnie moja 156.
Bylbym wdzieczny za dobry namiar.
Italcarservice na szczawiowej 54i a tak poza tym to jest temat podwieszany o warsztatach.
Polecam Daniel-Fiat w Łobzie,szybko konkretnie i bez naciągania.Dbają o klienta i doskonały kontakt.
Anszej, A jak oceniasz ten warsztat u Przybyły? Bo umówiłem się u niego na geometrie i zbieżność.
Nigdy tam nie robilem aut.Sporo dobrego sprzetu,ale co do fachowcow to naprawde nie wiem.Robie tam tylko zakupy.
U Przybyly jest drogo wlasnie przez ten laserowy sprzet do zbieznosci.Ustawialem w utechu i zawsze bylo dobrze w kazdym aucie.