Ładny ten golf... i nawet kolor odpowiedni. Żałosne.
Printable View
Ładny ten golf... i nawet kolor odpowiedni. Żałosne.
Rozumiem rozżalenie, ale nie przesadzajmy. Przód wygląda faktycznie dość odstraszająco, ale może będzie jak w przypadku MiTo, gdzie na zdjęciach wychodził koszmarnie, a w realu nawet dość.... ładnie. Z drugiej strony nie mam zbytnio czasu na weryfikację, ale widzieliście sugerowane silniki?
za wiki (tak, wiem co to za źródło itd)
1.4 TBi Multiair 135 bhp
1.4 TBi Multiair 165 bhp
1.750 TBi 230 bhp (czyżby mod dla nowego 1.8TBi z Brery i 159?)
2.635 TBi V6 300 bhp (GTA)
1.6 JTDm Multijet 120 bhp
1.6 JTDM TwinStage 150 bhp
1.9 JTDm TwinStage 190 bhp
2.0 JTDm Multijet 170 bhp
Silniki zacne...jesli wszystkie trafią do Nas? Ale z bryłą sie nie popisali, miejmy nadzieje ze live wygląda lepiej...
2,6TBi V6 - dajcie mi to do mojej 156:) ładnie się musi odpychać:) , byle to nie ważyło "2 tony" z całą elektroniką i resztą staffu:)
Pzdr
Gdy pojawiła sie dawno temu 156 padłem na kolana , gdy wyszła 159 i Brera poleciałem do salonu z kasą . Alfie MiTo powiedziałem ,,NIE'' i 149 Milano też mówię NIE . I wbrew innym mnie nie podoba sie przede wszystkim tył auta ,zwłaszcza kształt świateł . Meganka coupe jest o niebo ładniejsza . Może chociaż dzięki jednostkom napędowym przypomni co to znaczy cuore sportivo .
do tej pory modele Alfy stylistycznie i konstrukcyjnie stały obok konkurencji zachwycając wszystkich, to inni po latach czerpali z jej projektów. Niestety sytuacja się odwraca i to Alfa próbuje przypasować się do reszty. Kiedyś Alfa ludzi zachwycała ale woleli jeździć mniej ekstrawaganckimi autami, a teraz Alfa podoba się coraz większej ilości ludzi i kupują ją częściej a to może oznaczać że z zewnątrz robi się mdła jak niemiecka kupa. Jest dziwna zależność nowe modele coraz mniej podobają się tym którzy kochają markę a coraz bardziej "ludowi"
Rafter ma rację że coraz mniej tego cuore sportivo :(
To scudetto jest okropne! :wacko:
no padaka nie? pisze i mówie: kontynuować agresywny przód 159/brera:) ale mnie...nie słuchają:)
Szkoda, unifikacja modeli, tak modna teraz na świecie, widać że trafiła tez do alfy.
W kwestii wyglądu nie ma się czym zbytnio cieszyć i szczycić, ale nie wiem czy ktoś zauważył, że radia innego niż seria to sobie tutaj też już nie wsadzicie....Choć podejrzewam, iż zadbali o USB i Bluetooth w serii bo w przeciwnym wypadku będzie lipa.
Jedyne co mi sie podoba to...silniki...reszta...jest milczeniem:(
porównanie z bravo i niestety bravo lepiej wypada
http://img199.imageshack.us/img199/5337/milanobravo.jpg
Kwestia gustu. O gustach się nie dyskutuje.
Myślę, że nowe/odnowione modele po części przypominają 8C bo właśnie o to chodziło projektantom.
Mnie się osobiście podoba. Na pewno odświeży się trochę wygląd serii 14X.
To, że komuś podoba się nowa meganka, to niech spojrzy trochę bardziej obiektywnie. Kiedyś te auta nie były tak ładnie nakreślone linią jak AR w tym samym czasie. Teraz, dopiero Opel (insignia/corsa), Ford (ka), renault (megane, clio) zaczynają nakreślać linię bardziej zbliżoną do spokojnych łuków, jak to jest bardziej widoczne w Alfach od bardzo długiego czasu. Chcą, żeby auto wyglądało pięknie, o czym włosi pomyśleli ponad 10 lat temu....
Część z Was jak zobaczy to auto na żywo, na pewno zmieni zdanie na pozytywne :)
albo Hyundai... albo pięć innych marek.. Linia sztampowa, tył sztampowy, przód brzydki. Nic ciekawego. 145 była niesamowita, 147 do czasu liftingu ciekawa, 149 to kaszana podobna do stu innych aut.
prześledźmy rozwój tej linii zaczynając od:
Alfasud
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2009/07/49.jpg
przez Alfę 33
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2009/07/50.jpg
Alfę 145
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2009/07/51.jpg
i 147
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2009/07/52.jpg
dochodzimy do Milano
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2009/07/53.jpg
coraz mniej "agresji" w tym wszystkim i niepowtarzalności
uu.. słabiutko :(
http://www.alfablog.nl/wp-content/ga...ilanoreale.jpg
http://www.alfablog.nl/wp-content/ga...fotoretro2.jpg
http://www.alfablog.nl/wp-content/ga...eale-copia.jpg
ktoś się pobawił i wkleił Milano w "życie uliczne"
Kurka wodna, sam nie wiem co o tym myśleć. Dla mnie skandalem jest też to, że marka o aspiracjach sportowych, jaką jest Alfa Romeo, nie ma w swojej ofercie kompaktu 3-drzwiowego, przecież to paranoja. Wiadomo, że 5-drzwiowe nadwozie nigdy nie będzie tak samo sportowe i agresywne, porównajcie sobie 147 w wersji 3d i 5d, wiadomo że 3-drzwiowa wersja jest o niebo ładniejsza i ukryta klamka nic tu nie pomoże.
na tym ostatnim zdjeciu wyglada juz duzo lepiej, juz cos z tej agresji widac. moze faktycznie zbyt przyzwyczailismy sie do tej znanej stylistyki i wszelka zmiana w tym wizerunku jest krytykowana. juz pisalem kiedys ze 8c na poczatku ni cholery mi sie nie podobalo. teraz to ideal. jak narazie nie podoba mi sie, zobacze na zywo, przejde obok, zobacze z jaka lekkoscia kazda linia przechodzi w druga i po czasie stwierdze, ze jednak jest piekna. to bedzie znaczylo chyba tylko tyle ze wirus alfa ciagle mutuje;]
oj tam-
w takim razie zobacz ile tu jest agresji:
http://multimedia.autofirmowe.pl/img...ceed_pro_0.jpg
A tak całkiem poważnie nie podzielam Twojego zdania. Jeśli tak ma wyglądac linia agresywności to 159 czy 156(zwłaszcza GTA) już emanuje taką wielką agresję, że stwarza wokół siebie ekspansywnośc-> samym wyglądem podbija kraje i pacyfikuje wioski :P.
hehehe no kia jest jak najbardziej agresywna. jak narazie trzymam sie tego co pisalem w poprzednich postach. to nie to na co kazdy z nas czekal z niecierpliwoscia, ale chodzilo mi o to, ze pewnie po czasie przyzwyczaimy sie do tego wygladu i nie jeden z nas ja kupi.
to ze kupi bravo z logiem alfy to juz inna historia.
ktos chcial myslec po wlosku, a to ze sercem jest niemcem to na tym przykladzie najlepiej widac.
ale w przeszłości były takie modele które już z fotek powalały na kolana: 156, 159, Brera czy 8c. Tu niestety zero efektu, nic nowego, mam wrażenie że wszystko już gdzieś widziałem
ja nie wiem czemu się czepiacie. trudno żeby wszystkie alfy były cudne jak 159. i dobrze że nie wygląda tak jak 159 bo nie podoba mi się pomysł by upodabniać każdy model marki do tego najdroższego.
ale zgodze się że brakuje jej niepowtarzalności i jakiś szokujących patentów ;)
ale wnętrze jest śliczne!
Ale po co tak daleko szukać? Wysatrczy przecież spojrzeć chociażby na obecną 147 i widać że pyszczek jest bardziej agresywny.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2009/07/61.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2009/07/62.jpg
e...e....e..... moze i bedzie ladna ale Kia nowa też jest ładna i renault nowe i ford... wszystkie one mają tyle oryginalności w sobie, ile Milano. I ta mordka, obłe lampy, duzo pustej blachy koło scudetto.. miś pluszowy, chomik, nie wiem. Moda na te migdałowe, wybałuszone i naciągnięte na błotnik lampy... gdzie cudowne, grożne spojrzenie brery i 159? to BYLO PIEKNE I ORYGINALNE.
teraz będzie takie, jak wszystko. Wniosek prosty: jedynym celem zwiększenie sprzedaży marki. I to się pewnie uda. Dlatego, uwaga, uwaga, powrotu do ORYGINALNOŚCI JUŻ NIE BĘDZIE.
jesteśmy właśnie na pogrzebie legendy marki.
Na razie uważam 149/Milano za zdecydowanie brzydszą od Mi.To, ale zobaczymy jak będzie się prezentować na żywo. Widziałem wczoraj krwisto czerwoną Mi.To zaparkowaną w gąszczy zwykłych aut. Wyróżniała się pozytywnie. Pomimo, iż jest to zupełnie inny styl, Alfa ta nie straciła całego piękna. Zauważyłem też, że większość nie przechodziła obok tego auta obojętnie ;) Może ze 149 będzie podobnie... Jest gorzej, ale nie ma tragedii. Tragedia będzie gdy następca 166 będzie podobna do vectry, a następca 159 do astry ;)
Pozdrawiam
Ale się wszyscy niepotrzebnie spinacie - jak wyszła 147 - pamiętam ten czas bardzo dobrze - za cholerę mi się nie podobała, było to dla mnie jedno wielkie dziwadło z brzydkim, nietypowym grillem, po roku zmieniłem zdanie jak się temu modelowi dokładnie przyjrzałem i stwierdziłem że jest to piękne autko.
Wydaje mi się że to samo będzie z Milano, tym bardziej że foty robione są komórką, autko ma założone brzydkie felgi i jest białego koloru jak jakaś firmówka...
Co do KIA Ceed - przypomina mi Forda Focusa II przed FL, z tym że Focus dużo ładniejszy :P
ze 147 było dużo dużo lepiej - to było coś nowego i innego, a kształt scudetto był jednym z tych elementów który cieszył najbardziej bo był to powrót do historii marki. W 149/Milano nie ma nic takiego wszystko znamy z innych aut. Dużo lepiej wypadała by z tyłu gdyby światła były okrągłe tak jak na jednej z wizualizacji, gdyby to scudetto delikatnie podciągneli wyżej i pochylili ku tyłowi. Przednie lampy nie są niczym rewolucyjnym inne marki też takie stosują bo taka dziwna moda. Problem właśnie w tym że Alfa nie patrzyła co jest modne ale pokazywała co będzie modne. ,
Ciekawe czy Milano będzie miała system DNA?
I kiedy wkońcu jest premiera? We wrześniu we Frankfurcie czy na wiosne dopiero w Genewie bo różne informacje krążą?
W 149/Milano nie ma nic takiego, wszystko znamy z innych aut..... Cinek, trafiłeś w sedno! O to chodzi.
Mnie też nie powaliła, ale czekam cierpliwie na pokaz "na żywo". Podobnie miałem z nowym Jaguarem XF, na zdjęciach i w reporażach/testach telewizyjnych nie podobał mi się, ot takie Legacy trochę większe, ale na żywo na 19" felgach auto rządzi - karoseria ma tyle przetłoczeń, które umykają obiektywowi, że w pierwszej chwili go nie poznałem na ulicy. Mam nadzieję, że tu będzie podobnie.
Co do trzydrzwiowej wersji to przy premierze Bravo, po cichu w salonach mówili, że wersja HGT (czy też jej odpowiednik w tym modelu) ma być trzydrzwiowa (jakoś do tej pory te plotki ucichły), kto wie czy nie ziści się ta przepowiednia w Milano GTA.
A te fotki, które są powyżej też wprowadzają niezły zament, na drugiej (ujęcie od tyłu) byłem przekonany, że jest Scirocco nowe dopóki nie spojrzałem na znaczek.
ja cie rozumiem, kazdy tego oczekuje. tylko ze z marki Alfa Romeo to teraz chyba tylko nazwa zostala i reguly gry dyktuje Fiat. wczesniej kazdy mial tego swiadomosc, zaakceptowal to, bo modele spelnialy jakies tam oczekiwania. dopiero po ostatnich modelach widac, ze fiat ma gdzies twoje, moje i innych zdanie, co do oryginalnosci tej marki i niestety raczej niewiele mamy do powiedzenia w tym temacie. dla fiata liczy sie sprzedaz i nie beda patrzec na gusta kilku wybranych osob. taka polityka firmy, ktora chce zostac liderem na rynku. trafic do ogolu, a nie tylko do wybranych. wybrani wybieraja maserati, ferrari i tu akurat mozna byc spokojnym modele coraz piekniejsze. alfa to klasa srednia i tu licza sie wyniki, a nie oryginalnosc. to widac na przykladzie Mito, jezdzi ich juz bardzo duzo, wybieraja ja zwykli ludzie nie tylko alfisti. ktos kto kiedys wybralby fiata czy inne auto dla ludu teraz bierze pod uwage takze alfe.co oczywiscie nikogo z nas nie cieszy, ale co zrobic trzeba bedzie sie przyzwyczaic.
Chyba przesadzasz. Jeśli faktycznie miałoby tak być to po co fiatowi utrzymywać kilka marek i ładować kasę w ich promocję oddzielnie?
Alfa zawsze będzie się pozycjonowała inaczej niż fiat czy lancia, jest przeznaczoan dla innego grona odbiorców. Inna sprawa czy pozycjonuje się do zupełnie niszowych odbiorców czy po prostu do innej ale szerokiej grupy. Wydaje mi się, że fiat zmierza do wzorca zbudowanego w końcu lat 90' przez volkswagena - marka podstawowa (vw-fiat), marka o sportowym zacięciu (seat-AR), marka luksusowa (audi-lancia). Oczywiście w obydwu koncernach są istotne różnice, ale zasada jest ta sama sprzedać to samo jak największej liczbie klientów, a że jeden lubi drogie opakowanie, drugi mocny środek a trzeci patrzy tylko na cenę... Uważam, że Włosi wciąż jeszcze mniej udają zróżnicowanie a bardziej je wdrażają niż Niemcy.
racja, sprzedaż, sprzedaż, sprzedaż, do wyrzygania sprzedaż. Zapomnijcie o oryginalności. Przy okazji: Kretyni z pismo motoryzacyjnych ilekroć piszą cos o AR, zawsze pojawia się wątek "ten czy tamten model nie odniósł dużego sukcesu rynkowego" albo "auto miało średnio umiarkowany sukces rynkowy".
Tak, jakby w przypadku AR liczono na sprzedaż na poziomie Golfa czy Astry. Utrwala się takie przekonanie, ze te auta się średnio słabo sprzedają a u żytkownicy ich nie chcą, bo są awaryjne. "Włoskie g...." jak się powszechnie słyszy i co druga osoba mówi "tak ale one są awaryjne".
Wyrzyganie.
Średnio na jeża,mogli się bardziej postarać ale jest wg. obecnych trendów. Właśnie wg. obecnych trendów a nie jak kiedyś gdy 156 wyznaczała trendy. Pewnie gdybym miał taką sumą jak kosztować będzie ta alfa to bym jej nie kupił. Bo i tak wszystkie auta teraz są takie same to i po co przepłacać kupiłbym pro cee'd ;p
No dobra, ale pro cee'd nie ma TAKICH silniczków :-D A tu na szczęście powracają alfowskie jednostki... Ludzie znajdujmy pozytywy, a nie doszukujmy się samych negatywów!
jestesmy po prostu rozczarowani, mamy prawo, bo od naszych ulubienic wymagamy najwyższych emocji. Nie chcemy rownania do poziomu morza. Chcemy Himalajów.
Już niech Cię nie ponosi.
Zakładając, że na tym forum są tylko Alfiści z krwi i kości, to policz ile jest osób, które kupiły nowy samochód w salonie.
Naliczysz ich co najwyżej kilka. To właśnie "zwykli" ludzie kupują nowe samochody. My je później odkupujemy i bawimy się nimi. Mówisz, że tyle Mito jeździ już po ulicach. Masz na forum jakiegoś właściciela takiego autka?
Także nie ma się co dziwić, że producent dopasowuje produkty, w tym przypadku samochody, do klienta, a nie do miłośnika marki. Możemy nad tym ubolewać, ale nic z tym nie zrobimy. Gdyby nie Fiat, to może w ogóle AR już by nie było.
Co do samej Milano, to cóż człowiek patrzy i wzdycha krzywiąc minę. Nie powala to autko niestety. Nie robi takiej furory jak 159. 159 można zarzucać nadwagę i kilka innych rzeczy, ale gdy się ją zobaczyło po raz pierwszy to szczęka lądowała na podłodze. A patrząc na Milano człowiek sobie myśli: "trzeba się przyzwyczaić"
Choć przyznam, że czekam na lepsze zdjęcia wnętrza samochodu, bo te pokrętła wzbudzają moje zaciekawienie. Sama sylwetka samochodu nie za bardzo, choć nie można powiedzieć że jest brzydka. Ale brakuje czegoś nowego. Poszczególne modele Alfy wyznaczały nowe trendy, a teraz mam wrażenie, że to Alfa powiela coś, co kto inny wymyślił..