I tu największy plus dla inżynierów AR!! Skończy się wycinanie DPFów i trucie wszystkich dookoła.
Printable View
To jest nas trzech. Ale można już kupić trójkę, dołożyć przód z Julki po liftingu i można się chwalić pierwszą Giulią w Polsce... :(
Nie widzę najmniejszego sensu w obecnych czasach kupowania nowego auta z klekotem. Sam nim jeżdżę z przymusu bo to najlepsze silniki w 159 oprócz tbi którego nie było z automatem.
Zgodziłem się na dizla tylko dlatego że bardzo chciałem mieć 159.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
To co, najmocniejsza benzyna R4 to 250KM? Najpierw miało być 330, później 280 a teraz 250?
To Giulietta (już nie QV) ma 240KM będąc co najmniej 100kg lżejszą.
Może i dobrze, ileż można tych 2.0 i stad koni z turbin z tego - wciąż R4 i 2.0 jednak.
Ciekaw jestem też pierwszych niezależnych pomiarów masy - czy faktycznie nie przesadzają z tym odciążeniem, żeby nie było tylko w tabelkach.
Bez przesady, 200 KM z 2-litrowego turbo to robiła Lancia Delta HF Integrale 16V prawie 30 lat temu :).
... w odrobinę innej normie emisji spalin.
Normy Euro dla benzyniaków się nie zmieniły w zasadzie od 2005 roku (11 lat!). Chociażby Mercedes wykręcał wtedy 190 KM z dwulitrowej 4-cylindrówki w klasie B, a Audi 200 KM w A4.