Rozrząd niech sobie będzie napędzany paskiem, ale niech ten pasek nie będzie zrobiony z gumy z majtek...
Printable View
Rozrząd niech sobie będzie napędzany paskiem, ale niech ten pasek nie będzie zrobiony z gumy z majtek...
A paski kewlarowe?
Przedwczoraj jechałem moją byłą 147 - wiek 10 lat, na przebieg nie spojrzałem, może być w okolicach 100 tys. I tylko jedno - jak ten silnik brzmi! Jak na 4-cylindrówkę to symfonia. Oczywiście z motorownią nie ma żadnych problemów. Wystarczy sprawdzać olej i co jakiś czas dolać. Tyle.
Podpisuję się obiema rękami pod tekstem kolegi!Moja 156 1,8 benzin ma nalatane 190tys. km i zero problemów,a jak brzmi,faktycznie poezja.W weekend,zrobiłem kilkaset km Cromą 2008r. diesel i benzyną BMW 7.Croma fajna,ale diesel nie dla mnie.BMW niby,droższy 20 razy od Alfy,ale jakoś wolę 156,chyba to jakaś fobia, albo faktycznie 156 jest skrojona pod moją skromną osobę.Dla tego,naprawdę,dobrze trzeba się zastanowić,czy zmieniać TS na inne,niby dużo lepsze i mniej awaryjne autka i silniki.Bo niedosyt,może być duży, a kaska wydana.
Ja mam chyba podniety silnik lub słuch bo jakoś dźwięk mnie nie rusza... Może Twoje byłe 1.6 brzmi lepiej :)
Auto jak auto! Nic specjalnego. Dźwięk R4 jak w R4, osiągi podobnie. Nie bardzo wiem czym się niektórzy podniecają i wychwalają alfę pod niebiosa.
Nie gadaj Pablo, że TS jakoś świetnie brzmi...
No ale żeby nie było, że zawsze jestem na nie to przyznać muszę, że fajnie się TS-em jeździ :P