Nowa rurka do zbiornika wyrównawczego, kompleksowe odkurzanie, czyszczenie plastików wnętrza i komory silnikowej, konserwacja skórzanej tapicerki-na koniec: myjnia i 20 litrów ON Verva po 5,22 zł/litr...
Printable View
Nowa rurka do zbiornika wyrównawczego, kompleksowe odkurzanie, czyszczenie plastików wnętrza i komory silnikowej, konserwacja skórzanej tapicerki-na koniec: myjnia i 20 litrów ON Verva po 5,22 zł/litr...
Zalana prawie do pełna i pięknie odkurzona :) Aaaa i nowa choineczka zapachowa :D
Żeby nie było zbyt pięknie to coś postukuje w zawieszeniu, póki co nie potrafię zlokalizować. Czeka mnie diagnostyka...
Kupiłem dawcę silnika - w sumie to przedwczoraj :)
Będzie 2.0 8V :D
A u mnie dzisiaj pojawiła się niespodzianka od amigasa ;)
http://img857.imageshack.us/img857/1576/imgp8142.jpg
Do tego jeszcze sprzęgło - które już sie montuje ;)
No to dzisiaj piękna dostała:
- Nowe górne wahacze z TRW
- Nowe łączniki stabilizatora TRW
- Koncówki drążków kierowniczych TRW
- Dolne wahacze VEMA
Bez kątkówki się nie obeszło, ale wkoncu w aucie zapanowała cisza.
Satysfkacja tym większa, że wszystko zrobiłem prawie sam (pomoc taty - bezcenna) :))
Niestety, zauważyłem że mam pękniętą sprężynę od pasażera :(.
320 rozrząd bez wariata 90 termostat 650 sprzeglo
Cytat:
Ile za taki zestaw???
Automatyczna polerka, mycie i woskowanie :)
mówcie co chcecie, ale dzisiaj z własnej nieprzymuszonej woli moja żona umyła mi auto...:D
życzę i wam takich miłych niespodzianek :D
No to pięknie... żeby moja tak czasem się zebrała do takiej 'robótki' :)
A ja dziś czyściłem przepustnicę i krokowca, uszczelniłem nową antenę i wreszcie deszcze mi nie straszne, zamontowałem na przód w miarę normalne oponki, bo moje to już semi slick'i były i na deszczu było grubo... I do tego mycie na bezdotykowej i polerka pod garażem :)
A w piątek:
- nowe reflektory Bosch oryginalne na przód kpl. elektryczne, wreszcie coś widzę, zamienniki podobno są dupiate w 155 (Depo) a kupiłem okazyjnie nówki za grosze...
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
Dzisiaj ,pracowity dzień.Wymieniony olej, zaliczone mycie i przegląd.Wymienione linki ham. ręcznego,czujnik położenia wału.
Dziś wyprałem wykładzinę bagażnika, a wczoraj nabite:
http://img854.imageshack.us/img854/3818/zdjecieu.jpg
A ja dzisiaj :)
http://iv.pl/images/85881978046824013821.jpg
---------- Post added at 19:54 ---------- Previous post was at 19:53 ----------
I przynajmniej nie pstrykam fotek, ani nie bawię się telefonem jadąc 80km/h :D
Jechałem Wisłostradą przy praktycznie zerowym ruchu i nie chciało mi się*zatrzymywać ;)
a ja dokręciłem odkręcony hamulec ręczny nie wiem jakim cudem się odkręciła dźwignia ale trzymała się ledwo na jednej śrubie niestety jutro czeka mnie jeszcze dokładna regulacja ręcznego bo trzyma mi lewe koło:/ a dzisiaj już brak czasu i słońca;]
Wymieniony termostat - trzyma 90* elegancko !
Moja Bella dostała dziś świeży olej i filtry paliwa, oleju i powietrza, do tego pranie i sprzątanie wnętrza z konserwacją skóry na fotelach, a do tego jeszcze polerkę lakieru. Szkoda tylko, że na ulicy koło mnie robią kanalizację i zaraz nie będzie widać, że była wypucowana i błyszcząca.
A mi 6 kwietnia pokazało się:
Załącznik 24206
Wygrałem ;)
A u mnie niedługo stuknie 235 000:P
mycie i woskowanie lakieru, gruntowne czyszczenie wnętrza, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej. caluśki dzień minął:-)
A ja sprezentowałem swojej 155 "nowe" felgi. Udało mi się trafić Momo stars w mocno okazyjnej cenie, więc nie zastanawiałem się długo. Na foto nie ma jeszcze dekielków zakrywających śruby, bo czekają na zamówione loga AR.
Załącznik 24243
Nowy emblemat przedni, a raczej naklejka :P Ale i tak ładnie wygląda ;)
wczoraj umyłem Alfunie, wymyłem szybki, wypastowałem, odkurzyłem, odświeżyłem plastiki i skórę. Dziś pani na skrzyżowaniu z jednokierunkowej cofała (miała zamiar skręcić w lewo a ja w prawo) i wjechała mi w lewe tylne drzwi i błotnik :(
dzis tylko dolałam płynu do spryskiwaczy :)hehe! jutro felusie mam nadzieje zakładamy jak dobrze pójdzie z prostowaniem jednej:P
A ja wymieniłem tuleje wahacza i zwrotnicy z tyłu, zrobiłem zbieżność i....... powiem wam. POEZJA. Alfa dosłownie płynie:);)
czyszczenie kolektora, nakładanie nowej izolacji na przewody :)
Wymieniony termostat. Założony letni zestaw w nadkola :) czyściłem felgi 3godz ;/ i jeszcze ich nie doczyściłem. Ku.. gdzie ja jeździłem nia w tamtym roku ze sa tak zaj.... brudem, nie idzie tego odczyścić :( :(
Przegub, rozrząd i pompa, wahacze góra TRW, naprawa linek zmiany biegów.
Wymiana oleju, filtrów i sondy lambda :)
Wymienione wszystkie tuleje na wahaczach z przodu i mam wrażenie, że na wybojach idzie w lewo :/
bella zagazowana ... http://img215.imageshack.us/img215/3138/imag0016ht.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...011/04/130.jpg
Andrew czy kiedyś zmienisz zdanie odnośnie LPG? ;)
Sorki za OT
No przecież zmieniłem, nie awanturuje się na forum, piszę spokojnie i nie dostaję białej gorączki jak widzę takie takie fotki :D
---------- Post added at 23:38 ---------- Previous post was at 23:38 ----------
No przecież zmieniłem, nie awanturuje się na forum, piszę spokojnie i nie dostaję białej gorączki jak widzę takie takie fotki :D