Bmw f 30 wersji 2.0d 184 / 380 w automacie do 100 ma 7.5 s, a wazy realnie jakies 1600kg. ( 1500 wg producenta) . Tak wiec Giulia 180/ 450 z dobrym automatem i waga realna 1450kg ,jak najbardziej moze zrobic 7 s.
Printable View
Bmw f 30 wersji 2.0d 184 / 380 w automacie do 100 ma 7.5 s, a wazy realnie jakies 1600kg. ( 1500 wg producenta) . Tak wiec Giulia 180/ 450 z dobrym automatem i waga realna 1450kg ,jak najbardziej moze zrobic 7 s.
Bmw wydaje sie liderem jezeli chodzi o osiągi w stosunku do mocy, jezeli Giulia je przebije w kazdej wersji silnikowej to bedzie naprawdę coś. Jeszcze odpowiednia cena,marketing i jest szansa na sukces. Ja watpie zeby funkcja kontroli startu byla dostepna w podstawowych wersjach.
Wysłane z mojego LG-D682 przy użyciu Tapatalka
Dlaczego? Skoro wszędzie dają taką samą skrzynię to ilaunch control może być w standardzie. Chociaż BMW dla 8 biegowego automatu ma opcję "sportowa skrzynia", ale nie wiem czym się różni od standardowej po za ceną oczywiście ;)
Coś mam przeczucie, że z cenami mogą negatywnie zaskoczyć... bo skoro tak zeszli z wagą to musieli użyć lżejszych (ale co za tym idzie droższych) materiałów. Obym się mylił.
Podobno wal napedowy skonstruowany jest z wykorzystaniem carbonu. Pytanie czy tylko w qv czy cywilnej tez.
Panowie, albo mówimy, że Alfa to "Fiat w lepszych ciuszkach" i wtedy będzie tanio, albo ma być petarda i wtedy będzie drogo. Z drugiej strony, jak się Alfa za mocno przesunie w kierunku Maserati, to zostaną marki powyżej przeciętnej, wielka dziura i Fiat. No ale to już ich strategia - moim zdaniem lepiej tak, niż iść na półśrodki.
Tylko cały czas powtarzam - produkt to nie tylko rdzeń, czyli samochód, ale też wszystko wokoło - finansowanie, obsługa posprzedażna itp. Tutaj taka Polska np. wygląda słabiutko.
Tej latki alfa nie pozbedzie predko.
Duzy skok cenowy w stosunku do 159,bedzie kamikadze dla alfy.
156 gdy wchodzila,to najtansza wersja oscylowala wokol 65 tys ( 99 rok w Polsce) . 159 to juz byl koszt 95 tys ( 2006 w Polsce) .
Nowe Audi a4 mozna wyrwac za 130tys.( 1.4)
Bmw ciut drozej. Tak wiec alfa powinna byc nieco ponizej tego progu lubna rowni,ale oferowac moc i osiagi. Porownywalne mocowo audi i bmw kosztuja 150 tys. ( 2.0) . To juz bylby zbyt wysoki minimalny prog.
Dobry design,dobre wyposazenie,dobra moc,dobre osiagi,dobry automat,rozsadna cena i mozna mowic o nawiazaniu walki.
Jezeli alfa bedzie cenowo stala jak bmw czy audi,to polegnie chocby przez brak dobrej polityki liesingowej . Pod tym wzgledem bmw i audi sa daleko z przodu,a nie ma co sie oszukiwac,80 % sprzedazy bedzie leasingiem.
Ps. Gdyban to jest juz ponad 600 stron ;-)
Ps2. Tak,jest audi a4 1.4. 2.0 to juz 150 tys. i nadal golas.