Ja jedyne co to zmieniłem dla dźwięku. Nie hamowalem na serii. Miałem do softa już filtr założony.
Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Filtr daje G, ale dla dźwięku można się pociąć :)
Załącznik 258611
To jest wkładka K&N ?
Dźwięk jak się zmienił? Czyści się go identycznie jak filtry K&N?
Tutaj macie fajne porównanie filtrów, wraz z przełożeniem na osiągi:
https://youtu.be/GS69owXpGdY
Wczoraj zamontowałem boxa RaceChip - wersja podstawowa (+53 KM). Dzisiaj trochę pojeździłem, pozmieniałem programy i poniżej wyniki pomiarów wykonanych przy pomocy aplikacji Drag Racer.
Dla porządku dodam, że gorszy czas na programie fabrycznym uzyskałem ruszając poprzez proste wciśnięcie pedału gazu do dna i czekając na wyniki. Lepszy wynik na programie fabrycznym jak również pozostałe były już poprzedzone zwiększeniem obrotów z jednoczesnym wciśniętym hamulcem. Jednak nie można przesadzić, bo przód stoi, tył zaczyna się kręcić i do akcji wkraczają systemy i robi się doopa a nie odjazd.
Załącznik 259164Załącznik 259165Załącznik 259166Załącznik 259167Załącznik 259168
Pominąłem programy 1 i 2, - box przychodzi z ustawionym programem 3, program 0 to program fabryczny.
Gorszy wynik na P4 niż P3 wynikał chyba z jakiegoś błędu przy ruszaniu lub gdzieś było z góry lub pod górkę. Myślę, że na P4 powinno być ok. 6 s do 100.