To jest wkładka K&N ?
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 21-05-2019 o 21:12
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Dźwięk jak się zmienił? Czyści się go identycznie jak filtry K&N?
Tutaj macie fajne porównanie filtrów, wraz z przełożeniem na osiągi:
https://youtu.be/GS69owXpGdY
Wczoraj zamontowałem boxa RaceChip - wersja podstawowa (+53 KM). Dzisiaj trochę pojeździłem, pozmieniałem programy i poniżej wyniki pomiarów wykonanych przy pomocy aplikacji Drag Racer.
Dla porządku dodam, że gorszy czas na programie fabrycznym uzyskałem ruszając poprzez proste wciśnięcie pedału gazu do dna i czekając na wyniki. Lepszy wynik na programie fabrycznym jak również pozostałe były już poprzedzone zwiększeniem obrotów z jednoczesnym wciśniętym hamulcem. Jednak nie można przesadzić, bo przód stoi, tył zaczyna się kręcić i do akcji wkraczają systemy i robi się doopa a nie odjazd.
Pominąłem programy 1 i 2, - box przychodzi z ustawionym programem 3, program 0 to program fabryczny.
Gorszy wynik na P4 niż P3 wynikał chyba z jakiegoś błędu przy ruszaniu lub gdzieś było z góry lub pod górkę. Myślę, że na P4 powinno być ok. 6 s do 100.
Ostatnio edytowane przez prezes-tk ; 09-06-2019 o 12:14