Wymieniłem końcówkę drążka kierowniczego, wyczyściłem i nasączyłem olejkiem filtr powietrza.
Pozdrawiam.
- Rafał
Printable View
Wymieniłem końcówkę drążka kierowniczego, wyczyściłem i nasączyłem olejkiem filtr powietrza.
Pozdrawiam.
- Rafał
Masz stożek, jeśli tak to jaki i jak się sprawuje?
A ja dziś jeszcze nie zrobiłem, ale odebrałem części i jutro będę robił:
- tarcze Mikody GT na tył 240mm, klocki TRW, zestawy naprawcze zacisków
- łożyska kolumn amortyzatorów plus poduszki
- lifty do maski i tylnej klapy, żeby więcej bicepsów nie trenować przy otwieraniu jednego i drugiego :)
- zamówiłem nowe oponki Nankang NS-II 205/45 r16 kpl
Pozdrowionka,
GrzesiuŻar
Wymieniłem połamaną listwę zewnętrzną - już nie straszy :D
Może nie dziś ale wczoraj przyszła paczka od PabloGarage :) (pozdrawiam) a w niej:
- Rozrzad
- Olej
- Filtry
- Pompa wody :)
Wszystko do 156.
Wczoraj zkręciłem tunel środkowy w 146 bo był odkręcony ;)
wymienione 4x tarcze i 4x klocki hamulcowe , 2x górne wahacze oraz gumy tylnego stabilizatora. Alfa już nie skrzypi :)
podpiąłem maszynerię do klimy i odciągnąłem z układu 500g czynnika, a potem nabiłem wymagane 650g
w efekcie cichsza praca kompresora i temperatura z nawiewu ...
Załącznik 24846
tak, tak, lodówka na minusie 1,4*C
chyba układ nie posiada wyłacznika na parowniku, albo się spsuł dziad jeden i ostro chłodzi :P
Ja dzisiaj sobie odnowiłem panel sterowania szybami bo brzydko wyglądał taki obdrapany z gumowej osłony, którą włosi uwielbiają malować takie pierdółki. Zdrapałem tą gumowa powłokę a potem odtłuszczenie i bezbarwny na to wyszło nawet ładnie lepiej niż było;]
Zwol ile wyniósł cie pakiecik ?
Pzdr
Wczoraj strzeliło ;)
http://img231.imageshack.us/img231/7250/img0010aq.jpg[COLOR="Silver"]
Ja niedawno miałem
Załącznik 24848
Bella umyta, wyodkurzana i wyplakowana, oczywiście mycie gratis za bycie stałym klientem na myjni :)
To i ja się pochwale:P
Załącznik 24870
A dzisiaj zakupione tarcze i klocki na tył:D Niedługo ten sam zestaw na przód i nowy kolor zacisków
to i ja się pochwalę :D
http://wgraj.org/uploads/photos/simp...803859e265.JPG
no 146 dziś dostała nowe tarcze,klocki,przewody miedziane ,przewody elastyczne,odpowietrzniki z przodu :) został jeszcze tył :)
A ja swojej dałem sie na Siekieraku troche wyszumieć bo coś wściekła sie robi jak widzi wieśwageny czy inne seaty.. :cool:
Z konkretów: prawie umówiona w PabloGarage na:
- tarcze i klocki przod Textar
- przewody w oplocie Hel
- nowy płyn hamulcowy
-rozrząd z pompą wody..
pzdr
Moja wczoraj/dzisiaj - in progressssss:
- wymiana tarcz tył na Mikody GT plus klocki TRW
- nowy płyn hamulcowy DOT 4 plus odpowietrzenie
- regeneracja zacisków tył, zestawy naprawcze i nowe tłoczki
- odebrałem tylną prawą felgę z prostowania - po dwóch stronach skrzywiona, 120zł z zamontowaniem nowej opony i wyważeniem, zrobione bardzo profi, zakład w Mikołowie jest znany z dokładności
- nowe łożysko/piasta do feralnego tylnego lewego koła, bo poszło razem z felgą...
- jak zdążę to sprzątanie Belli w środku, bo jutro jedziemy na Babią do Zawoi :)
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
P.S. A przedwczoraj z Dziarem walczyliśmy z moimi łożyskami i poduchami od amortyzatorów na przodzie, obie strony z sukcesem, choć nie obyło się od kątówki i tony kur**, ja pier**** ;)
Wyskoczył Ci model Alfy + jakieś 3 jednakowe cyferki ; D - ciekawe, co to oznacza ... ? <myśli>
---------- Post added at 12:43 ---------- Previous post was at 12:42 ----------
U mnie wczoraj mycie + ręczna polerka lakieru... dziś muszę odkurzyć i wysprzątać środek w ramach 'RILAKSU' ;D
Ostatnio zaślepiony EGR, kompleksowe mycie, sprzątanie, pranie w myjni na parkngu podziemnym w Bonarce, oraz dziś zamówiony wąż ntercooler > kolektor, który mam pęknięty i załatany po domowemu :)
Co myślicie o takich lampach? http://moto.allegro.pl/nowe-lampy-al...584320691.html wiem, że to jakieś zamienniki, ma ktoś z nimi może do czynienia, ma ktoś może zdjęcie jak wyglądają po założeniu?
Lepiej byś zrobił, gdybyś pomalował swoje w środku na czarno tutaj masz poradnik:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ook_156_a.html
Wystarczy, że próbowałem szlifować swoje lampy i przyniosło to, delikatnie mówiąc, efekt odwrotny od zamierzonego :)
Pewnie, że gdyby szlfowanie, odklejanie i zaklejanie sę udało, byłoby lepej i taniej. Ale już mi się nie udało, więc pytam: co sądzicie o tych lampach? Depo to jakiś duży, tajwański producent, z tego co widzę.
Są różne opinie na temat tej marki, jedni są zadowoleni a inni tego nie polecają, wg mnie to zależy jak się uda trafić (możesz trafić że lampy będą ok lub odwrotnie).
Faktycznie, opinie są podzielone, istnieje więc duże ryzyko trafienia na badziew - chyba kupię oryginalne klosze w bdb stanie (na allegro idzie znaleźć) i skleję w miejsce zniszczonych do oryginalnych reflektorów - będzie to chyba lepsze rozwiązanie...
zakupiłem przed chwilą 2L oleju do przekładni Valvoline DuraBlend 75w90 GL-5 :)
Wnętrze prawie dopieszczone : )
Jeszcze tylko rączki do zamykania drzwi do doczyszczenia (jakaś dziadowska 'guma' ... ;/) :)
A ja dwa dni temu zafundowałem swojej belli konkretną polerkę ze zmatowieniem.
Dwie osoby pracowały nad tym ponad sześć godzin ale efekt widoczny gołym okiem, tym bardziej ze to czarny kolor.
Niestety po polerce wychodzą wszystkie nawet najdrobniejsze uszkodzenia lakieru i czeka mnie malowanie odprysków przedniej maski.
ąle teraz jadę i błyszczę a mordka się cieszy od ucha do ucha.
Przed chwilą skończyłem mycie, odkurzanie, plakowanie i oczywiście sprzątanie całej Belli razem z bagażnikiem - jutro o 6:45 wyjazd na Babią, więc musiała być gotowa... Teraz czeka w garażu na poranną wyprawę :)
Zalana pod korek no/Pb, gdybym po drodze potrzebował objechać jakiegoś VW na skrzyżowaniu :P, bo na lpg staram się jeździć spokojniej :) I lpg jak zwykle full - 84zł :D
Pozdrowionka,
GrzesiuŻar
Po raz pierwszy w tym topicu :) Moja niunia dostała dzisiaj nowe tablice.
Ja dzis zrobiłem dla swojej niuni calkiem chyba sporo;)
1. naprawione 2 przyciski otwierania szyb w panelu kierowcy (urwane były zawiasy przycisku ale udało mi się domowym sposobem naprawic, a co za tym idzie nie dorobiłem Alle.... )
2. sprzatanie, odkurzanie i czyszczenie plastików wewnątrz + woskowanie skór profesjonalnym preparatem;)
3. uporałem się z parującą tylną lampa, na chwile obecna nie zaparowała takze poczekamy zobaczymy,
4. porobiłem zaprawki malych początków rdzy nad przednia szyba podkładem, teraz czekam na oryginalny lakier z salonu w kolorze 442;)
5. wyczyszczone i na nowo pomalowane ramiona wycieraczek ( czarny mat ) bo juz obłaziły z farby:/
6. posprzątane również pod maską;) powycierałem kurze szmatką i calkiem inczej teraz serducho wygląda;D
Jedyne co dziś nie zostało poprawione to to, że cholera radio mi nie odbiera ciagle szumi i nie wyszukuje stacji;/ szukałem wzmacniacza antenowego w klapie, ale takowego nie znalazłem:/ więc póki co ta rzecz zostaje mi do poprawienia;)
w sumie nic nie zrobiłem, ale z prędkością 67 km/h zarobiłem stówę mandatu i 4 pkt za prędkość :P
A ja zabrałem Belle do Berlina.
Żadnych fotopstryczków nie widziałem, ani policji w krzakach :)
Wymienione przednie logo i wypucowany grill. teraz prezentuje si\e przepięknie :-)
wymienilem listwy zderzaka przedniego i emblemat tylnej klapy
a ja dziś , hmm. odśnieżyłem Alfę :)
Wymontowałem siedzenia i dokładnie je umyłem.
Także odkurzyłem i umyłem cały środek lalki,teraz
wygląda jeszcze ładniej.
nie dzisiaj ale jednak ( oprócz mega dokładnego odkurzania , wycierania , politurki itp )
Załącznik 25093Załącznik 25094
W zeszły weekend wypucowałem dokładnie cały środek, mleczko do skór itp.
Dziś zawiozłem Brerkę do Smart Plusa naprawić w końcu brzydkie wgniecenie na błotniku, oraz naprawić ryski na drzwiach pasażera.
W weekend wymieniam jeden stłuczony halogen (drugi też wymieniam by oba ładnie błyszczały; będę miał swojego na sprzedaż - 146,159,Brera).
W przyszłym tygodniu przegląd na 60.000 w ASO.
W przyszły weekend nakładam jakiś bardzo dobry wosk.
Fin :)