Sorki za offtop, ale czytając kolejne Twoje posty coraz bardziej mnie uświadamiasz, że bycie burakiem nie ma nic wspólnego z tym, jaką marką się jeździ
Printable View
ten konfigurator to jakiś cyrk. Mam wrażenie że na siłę chcą uwalić markę- żeby w Q nie było rosso competizione białego perłowego a nawet zwykłego białego jasnych felg? co za dzban to wymyślił? to jak z palety ferrari zabrać kultową czerwień. powiedzmy sobie szczerze -to już powolny koniec marki.
:(( mam nadzieję że to tylko niedoróbki konfiguratora, a nie że tak będzie wyglądała teraz cała oferta.
Nie wszystko jest dostępne od ręki. Konfiguracja zrobiona jest tak by były jak najszybsze dostawy danej części. To przyspiesza produkcję a zatem odbiór.
Wszyscy tak zaczynają robić.
Będzie kilka wersji wyposażenia z drobnymi opcjami do doboru.
Tak już dawno działają Koreańczycy i Japończycy.
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
A ja myślę sobie, że to po prostu taki konfigurator na przeczekanie do czasu obiecanych liftów. Z wielu względów pewnie, włącznie z mam nadzieję przygotowywaniem się fabryki do wielkiego boomu produkcyjnego związanego z tonale i liftami giulia/stelvio oraz mnogością ich konfiguracji[emoji6]
Wysłane z mojego 21081111RG przy użyciu Tapatalka
Konfiguratory są różne i cenniki też zależnie od kraju.
Trochę dziwi podejście do diesla w PL bo akcyza niestety boli w zależności od ceny wyjściowej, na innych rynkach jest inaczej to ustawione.
Przejrzałem nowy konfigurator na rynek w PL i uważam, że to jest dobre posunięcie. Może trochę przesadzili z obcinaniem kolorów i wzorów felg, ale przynajmniej nie trzeba zaznaczać pierdyliona pakietów i opcji, żeby wyjechać z salonu autem odpowiednim do kwoty, którą się tam zostawia. Pisałem już o tym dawno temu, gdy konfigurowałem swoją Giulię, że zaznaczanie trzech pakietów/opcji, żeby mieć w pełni funkcjonalne lusterka jest chore. Teraz już nie trzeba :P
Niektórzy naprawdę myślą, że "wyborca PiS" to obelga. Ale muszą mieć zryte mózgi.
Nie chcę skóry, chcę beżowy Alfatex :). Pomijając to, że w segmencie premium powinieneś mieć możliwość wyboru dowolnej konfiguracji, a nie 3 na krzyż. A wybór między czarną a czerwoną skór to jak między dżumą a cholerą...
Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka
No właśnie, taki to jest wybór...
Jakbyś choć trochę miał wiedzy i znał historię. Bolszewicy, faszyści, naziści... ich język i metody niczym nie różnią się od tych piździelskich. A właściwie to odwrotnie, bo to oni byli wcześniej.
No ale to trzeba mieć choć trochę mózgu, aby myśleć i czytać ze zrozumieniem.
Nie wiem czy śmiać się czy płakać.
Polecam lekturę ostatniej książki Ziemkiewicza. Ale i tak nie zrozumiesz.
Tak, wiem, to faszysta, bo tak na łonecie napisali.
Narzekacie ze nie możecie podstawy doposażyć.
A u konkurencji możecie??
Naprawdę idą w kierunku takim jak wszyscy tak samo i znowu zaczynają sie niesmaki.
Alfisti to taki człek któremu nikt nigdy nie dogodził.
Poszły ceny w górę tylko dla nas lepiej drożej sprzedaż lepsza wartość pojazdu.
Ziemkiewicza... prosze Cie, może polecisz jeszcze poczytać prase braci karnowskich albo obejrzec odcinek wiadomosci funkcjonariuszki holeckiej... ja rowniez widze dziwna prawidlowosc, ze nawet jak ktos glosuje na pis to sie do tego nie przyznaje.
A co do Giulii, jeśli rabaty beda na podobnym poziomie to pewnie bedzie szansa na wyrwanie Veloce za 200-210k wiec tragedii nie bedzie, chociaż cena za ten model od 186k PLN rzeczywiscie przeraża...
Co do liftu to pewnie wizualnych zmian nie nalezy sie spodziewać a jedynie doloza lampy ledowe, moze zmiena infotainment gdzies jakas kreska na zderzaku i tyle. To juz nie jest model na ktorym Alfa bedzie opierac swoja strategie a przynajmniej nie w najbliższym czasie, ale dowiemy sie 1 marca coś więcej.
No ale co z tego, skoro to Veloce może mieć czarne albo czerwone wnętrze na przykład... Pewnie drewna też sobie nie można zamówić. Ja na przykład widzę pewną różnicę między tym:
Załącznik 282138
A tym:
Załącznik 282139
A to jest wybór tapicerek w podstawowej wersji BMW3:
Załącznik 282140
Mnie na taką nie było stać. A do wersji Business na przykład nie mogłem sobie dobrać aluminiowych wstawek. Trochę lipa.
Pomijam kwestię drewna, ale 2 kolory tapicerki to chyba gorzej niż w Skodzie.
No to się zdecyduj, bo wychodzisz na typowego marudę. Ile razy ja tu już czytałem, jak powinna wyglądać nowa Alfa i jak mocne silniki powinni do niej wkładać, a zwykle wygłaszały je osoby, które nigdy nie kupiły nowego auta w salonie. Fabryka nie sprzedaje rozbitków, które płyną do nas z USA, tylko auta, na które klienci składają zamówienia w salonach. Po 5 latach obecności na rynku można już określić, jakie konfiguracje się sprzedają, a jakie stanowią promil sprzedaży i tylko podnoszą koszty zakupu i magazynowania niechodliwych części. W salonie "głosuje się" portfelem i zawsze można pójść do salonu Skody :P
Tak się składa, że to moja trzecia Alfa kupiona w salonie. Teraz mam prawo wyrażać zdanie?
Dobrze, że tak mało osób marudzi, a reszta zabija się w kolejkach do salonów...
Wracając do mojego ulubionego tematu, tapicerek. Mogę kupić golasa BMW, dopłacić 3.500 i mieć brązowe półskóry. W Alfie nie ma takiej opcji w żadnej wersji.
Uszczęśliwianie ludzi na siłę nawigacją (z aktualizacją map przez USB, jak jakieś zwierzę) w czasach bezprzewodowego AA czy przyciemnianymi szybami, których ja na przykład nie trawię, zakrawa już na jakiś żart.
[MENTION=8766]radosuaf[/MENTION] - pójdź wreszcie do salonu BMW i spróbuj zamówić to co chcesz - rozczarowanie to najdelikatniejsze słowo. Byliśmy wczoraj i wystarczy.
To są dobre argumenty i na pewno ten ruch sprzedaży nie poprawi i ktoś kto kładzie na stół 200 kPLN powinien mieć jednak większą customizację.
Myślę jednak, że na tym etapie już Stellantis się pogodził, że ten projekt jest finansową porażką (mimo, że jak wiemy to obiektywnie bardzo dobry produkt) i po prostu tymi ruchami w konfigu maksymalnie ograniczają starty do czasu jak Giulia/Stelvio tej generacji nie zakończą żywota.
Co do tapicerek to po 5-6 latach na rynku mają dane jakich tapicerek się najmniej sprzedało więc zakładam, że wpadli na to aby to przeanalizować przed zmianami w ofercie.
Zamówić to nie jest problem - trzeba jeszcze poczekać.
A teraz skrytykuję jedną Panią, która testuje samochody. Na jednej z grup stwierdziła, że AR Giulia to tania podróbka BMW 3. Jak widzę na filmach jej wypociny to.....
Może już było.
https://www.youtube.com/watch?v=8fnsEjrIaOU&t=7s
Zgadza się, ale taka ciekawostka. Kolega zamówił razem ze mną auta. Ja Stelvio on bmw 340. Ja odbieram w przyszłym tygodniu, on ma termin już dwa razy przekładany, obecnie czerwiec, a zapomniałbym. Ostatnio miał telefon, że może zrezygnować oczywiście, ale auto nie będzie mieć bluetooth, i AA/CAR PLAY... Prawdziwa sytuacja