Wersja business była dostępna tylko dla firm? Pierwsze słyszę.
Wersja business była dostępna tylko dla firm? Pierwsze słyszę.
Jak wypuszczali Giulie w 2016 roku to cena za benzynę startowała coś ok 150 tys (bez nawigacji i ksenonów). Jak chciałem kupić na firmę to otrzymałem ofertę tylko dla firm za 125 tys w tym nawigacja, ksenony i kilka drobiazgów (w sumie o wartości ponad 10tys). Tak więc cena wynosiła 125 za sprzęt wyceniony na ok 160 tys czyli rabat na firmę wynosił 22%. Po jakimś czasie, chyba od 2017/2018 roku wprowadzili wersję business oficjalnie do cenników.
Zawsze jak widziałem, jak niskie rabaty dawali na wersję business tłumaczyłem sobie tym, że to oferta tylko na firmę i już uwzględnia rabat na firmę. Z resztą można porównać sobie wersję business z wersją Super. Wersja Super była droższa i miała słabsze wyposażenie.
Pozdrawiam
Dziękuję za pouczenie i sugestię po co kupiłem Alfę. Podejrzewam, że jeżdżę dłużej autami niż ty żyjesz.
Wracając do tematu:
Pod pojęciem "kastracji" miałem na myśli tak skonstruowany konfigurator, że:
- w niższych modelach wypadły mocniejsze hamulce, Xenony 35W, kolory zacisków, modele felg ( to wymagało dopłat, kto co lubi )
- barwa lakierów okrojona
- silnik JTDm dostępny tylko w wersji Veloce
- brak wersji Veloce Ti (chyba, że jestem niedowidzący)
Dla mnie np. wiele systemów, które w tej chwili są oferowane w standardzie nie jest potrzebne, a to chciałbym mieć nie jest w ofercie (np. pakiet z LSD).
Wybacz, ale mam alergię na takich cwaniaków co od razu zakładają, że będą płacić mandaty i od razu sobie to wpisują w miesięczny budżet. Święty nie jestem, ale jak jadę 200 km/h to na autostradzie, a nie przez wieś, bo nie muszę się dowartościowywać.
ps. masz 80 lat?
- - - Updated - - -
Ja kupiłem bez żadnych problemów.
Nie twierdzę, że nie zdarzała się sprzedaż, jednak od pewnego momentu zaczęły się kontrole. W jednym salonie jasno od drzwi twierdzili, że business tylko dla firm albo grup. W drugim kupiłem Veloce na grupę i ze 2 mc po zakupie przyszła uprzejma prośba sprzedawcy o podesłanie potwierdzenia, że do grupy należę, bo go kontrol dojechał.
- silnik JTDm dostępny tylko w wersji Veloce - w poprzednim cenniku wogóle nie był dostępny więc to na plus
- brak wersji Veloce Ti - z tego co pisali to i tak była wersja limitowana
- barwa lakierów okrojona - tu dołączam się do narzekania, moim zdaniem przesadzili, o ile zielony Visconti Green był mało popularny o tyle GT Junior Ocra czy Etna Red wprowadzali chyba przez rok żeby za chwile je wyciąć