No jest chyba różnica miedzy rokiem '09 a '11.
Printable View
Konczac ot to mi nie chodzi tylko o dzwiek choc ten w tdi jest sto razy mniej bolesny dla uszu niz ten w jtdm. Niestety jtdm jest bardzo glosny nawet po rozgrzaniu. Nie wiem tez dlaczego jtdm/cdti itp sa zawsze spinane ze skrzyniami o bardzo krotkiej 1 i 2. To powoduje ze mimo teoretycznie wiekszej mocy to subiektywne odczucie jest takie ze 140km tdi idzie jak przecinak w porownaniu do 160 jtdm/cdti. Sam fakt ze w insigni 100km/h jest do zniesienia na 4 biegu w tdi spokojnie na 2 da sie dociagnac bez krwi plynacej z uszu :)
Jtdm to super trwaly silnik i napewno konstrukcyjnie lepszy od tdi ale nawet w kategorii diesli jest slabo pod katem elastycznosci (pewnie wina skrzyni) i dzwieku a raczej jego uciazliwosci
EOT :)
Sent from my iPhone
No nie wiem... slucham co rano v6 z a6 sąsiada i przy mojej 2.4 20V jest to traktor.
Wysłane z S3
Dizel oczywiście. A co mam ci nagrać te poranne męki żebyś uwierzył? Przecie pełno tego cuda w"tedeiku" po kraju jeździ wiec to chyba zbedne.
Wysłane z S3
Nie no 2,4 jtdm to zupelnie inna bajka :)
Sent from my iPhone
Tak samo duźo jak zajechanych 2.4. Litości...tdi, hdi, tds, tdci i inne to wszystko zlomy, a diesel jtdm to poezja dzwieku i nie istotne, że ma 500 tyś przebiegu, brzmi jakby przed chwila wyjechał z fabryki;)
Z mojej strony EOT
Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
Miejmy nadzieje. Bo juz drugi raz go zapowiadasz.
Wysłane z S3
Nic nie mów bo cie marti zaraz od fanboja okresli...
Wysłane z S3