Bubu coś ostatnio nie widać.
To co wymieniłeś wyżej ma wpływ na falowanie, ale u mnie to wszystko prócz silniczka krokowego jest wymienione.
Printable View
Bubu coś ostatnio nie widać.
To co wymieniłeś wyżej ma wpływ na falowanie, ale u mnie to wszystko prócz silniczka krokowego jest wymienione.
No widzisz Adam, a ja czyściłem krokowca i ch** to dało. Jak będę mieć kasę to podmienię całego i zobaczę czy coś to dało.
No, faktycznie, taka loteria :/
Oby się powiodło, oby ;)
Ale i tak podziękowania dla SSmana i Adama za zdjęcia i opis czyszczenia.
Siemka Panowie. Podepne się do tematu bo pokrewne. Odpalam rano auto na benzynie. Zaczynam naciskać pedał gazu a auto zaczyna się dusić i słychać jakieś strzały w okolicy silnika (cały czas jest PB).Męcze się tak do momentu przełączenia na gaz czyli otrzymania pewnej temperatury. Na gazie jest OK. Jak wróce na benzyne kiedy jest już około 80stopni to benzyna też już działą dobrze tylko jak się zatrzymam na biegu jałowym silnik kuleje. Obroty skaczą miedzy 700-900. Podmieniłem już przepływke i poprawy nie było więc ją oddałem, kupiłęm sondę magneti marelli która też nic nie dała a dzisiaj wymieniłem świece 4szt tylko te duże ( komplet był wymieniany w tamtym roku). Nie mam już pomysłu :(
Edit:
Komputer wczesniej pokazywał uszkodzoną sondę. Mechanik błąd wykasował i po porannych męczarniach znowu pokazał błąd sondy dlatego ją wymieniłem. Teraz nie ma żadnego błędu.
1) Kolega psz nie wie że sond magneti się nie wstawia?
2) Temat o którym piszesz wcale nie jest pokrewny, my tu omawiamy falowanie obrotów w zakresie 500-1500, u Ciebie jest 700-900, to żadne falowanie.
3) Ty masz problem inny. Na gazie masz dobrze ponieważ gaz nie korzysta z sondy, ma wbudowany emulator sondy lambda i teraz trzeba szukać co:
a) 90% usterek jest przez instalacje gazową,
b) jak pisał kiedyś bubu, sondy Magneti są ospałe,
c) przepływomierz,
d) czujnik temperatury na termostacie (choć zostawił bym na koniec),
e) błąd sondy wywołuje także uszkodzony bądź kończący się przepływomierz,
f) tak jak świece mogą być także kable WN (zostawił bym na koniec),
g) świece tylko japońskie oryginalne NGK PLATYNA,
h) lewe powietrze na gazie także może być minimalizowane, sprawdź szczelność dolotu,
i) to i tamto...
w jaki sposób podmieniłeś przepływkę, na jaką, skąd wiesz że poprawy nie było, czy to była nowa przepływka, czy używka?
1. W sklepie Fiata powiedziano mi że to bdb firma i tyko oryginał jest nad nim więc teraz wiem.
2. Pokrewny... wikipedia.pl wpisz słowo pokrewny. Skoro tutaj falują, u mnie też, uznałęm to za "pokrewne" do mojego problemu. Jednak bardziej zależało Ci na czymś innym o czym pisał nie będę bo to oczywiste. Poszukam gdzie indziej, jednak przyjże się blizej wypowiedzi twoich 512 postów na tym forum i ich scisłości z tematyką pierwszego posta. Uwierz mi że to zrobię. Jak tylko będę miał raport - powiadomię Ciebie i resztę użytkowników tego forum. Pozdrawiam Kamil.
Witam.
Właśnie skończyłem remont silnika.Alfa pięknie pracuje.
Obroty stoją sztywno 850.... w każdej opcji.
I co było nie tak???
Przepustnica i krokowiec stary.......
Bez resetu parametrów i krokowca.
robiłeś generalkę? pierścienie etc.?