Ja myślałem użyć MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND a póżniej FINISH KARE 1000p ,lub COLLINITE 476
Printable View
Ja myślałem użyć MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND a póżniej FINISH KARE 1000p ,lub COLLINITE 476
Efekt jak dla mnie wyszedl rewelacyjny, pierwszy raz uzyskalem takie "Cudo" na szarej myszce. Dla chetnych moge wyslac fotke na email :)Cytat:
no chyba ze po zastosowniu produktu all in one i na to jeszcze wosku efekt koncowy jest dwa razy lepszy ?
Arith, juz mi kolega dobrze podpowiedzial, zauwaz ze o FK cleanere "Aio" pisza tak tylko na polskich ofertach w internecie itp. Wejdz na jakas zagraniczna strone, chociazby z u.k i zobacz ze tam nie pisza ze to AIO. Powiem ci ze po glinkowaniu przeplukalem auto, wysuszylem, odczekalem, polozylem Cleaner, polerke zrobilem, i auto mialo wyglad "Wet car" czyt. mokrego auto, a lakier był bardzo suchy. Tak jak po benzynie extrakcyjnej. Wosk nakladal sie dobrze, a po polerce efekt lustra zwiekszyl sie dwu krotnie. Tez jestem amatorem car detalingu, na tą chwile probowalem moze 4-5 metod przygotowania lakieru pod wosk, i to co zrobilem teraz okazalo sie najlepsze(jak narazie pod wzgledem wygladu i lustra) po 3 dniach, na aucie nie osiada zbytnio kurz, nadal sie blyszczy. Czekaja nas 2 tygodnie deszczowej aury, nie bede myl auta. Zrobie zdjecie po 2tyg przed myciem, nastepnie pojade splukac auto za 2zl karcherem :) jesli wszystkki bród ladnie mi zejdzie, a auto po przejechanu 1km straci wszystkie krople z lakieru, to chyba znaczy ze dziala :) ale pelna ocene mozna wystawic po 2-3miesiacach... :P
Podeslij fotkę pls. Jestem ciekaw jak Ci lakier wyszedł.
Wrzuc tu w temat bo też bym chętnie zobaczył.
Ponawiam moje poprzednie pytanie. Czy ktoś miał styczność z tym produktem?
http://www.autokosmetyki.pl/formula-...facturers_id=3
I co wam da fotka w cieniu czy zza chmur - jak namleczkujecie olejem kujawskim to też będzie się świecił zaraz po nasmarowaniu.
Dobrze umyte auto ciężko odróżnić na zdjęciach od takiego nawoskowanego jak nie wali słońce albo nie świecicie jakimś HQI na lakier ...
Ja bym się zastanawiał w ogóle nad robieniem fotek nałożonemu 1000p, bo to świetny długodystansowiec na zimę, ale wyglądu to on rewelacyjnego nie ma i mieć nie będzie na żadnym cleanerze. Świetny tani wosk do przetrwania zimy, ale na lato już by można ze dwadzieścia ładniej wyglądających choć nie tak pancernych wymienić.
No tak bo przeciez jak by ktos uzyl wosku z firmy DG najlepiej kupionym z strony naszego forumowego handlarza, to pewnie zdjecia byly by mile widziane byle by tyllko promowac marke. Tak wertujac kilkadziesiat stron tego tematu, to Khot i mala garstka ludzi poleca rozno rodne kosmetyki. A jak patrzac na posty Wax Paradise, lub Artih'a to widze tylko DG DG DG. ^.- przypadek?
Mysle ze to spisek - tylko ciiiii.... :D
Napewno :D ja rozumiem ze produkty moga byc dobre bo nie oceniam ich gdyz nie uzywalem. Ale kurna prawie w kazdym poscie reklama produktu.
Ci co chcieli zdjecia dostali je na pw. Nie bede tu wrzucal bo jeszcze bedzie ze nie uzylem DG i do *upy wyszlo :D
Wax-Paradise jest dystrybutorem Duraglossa, więc naturalnie będzie polecał wyłącznie rzeczy ze swojego ogródka, szkoda bo na wielu forach inne sklepy mają dość przyzwoitości by mówić o różnych produktach w odpowiedzi na konkretne pytanie o ten produkt nie wciskając na chama swojej oferty prosto w gębę, ale do tego trzeba dorosnąć. Nie bez powodu na kosmetykaaut status partnera mają praktycznie wszystkie wiodące sklepy, a wax paradise nie, co tu więcej pisać, cebulandia.
KHOT powiedz mi jakis wosk ktory moglbym stosowac na sezon letni
mam fk1000 tester bo tak jak tu piszecie jest pancerny wiec na jesien kupilem zeby zrobic auto na zime
ale na lato jesli sa takie woski ktore daja jeszcze lepszy efekt niz fk1000 z ktorego jestem zdowolony to moze bym kupil gdyby cos bylo w rozsadnej cenie
wczoraj sam pytalem o ocene trzech cleanerow akurtak tak sie zlozylo ze firmy duragloss ale zupelnie nieswiadomie je wybralem
poprostu szukalem czegos taniego i jakos tak wyszlo ze wytypowalem 3 i wszystkie DG
czosnek1802 mi polecil cleaner fk i sprawdzilem nawet tanszy niz DG :) ucieszylem sie ale jak przeczytalem ze to produkt AIO to sobie ospuscilem
(temat AIO został później wyjasniony faktycznie na nie polskich stronach nie pisza juz ze to AIO)
jak juz bedziecie polecac jakis cleaner to taki zeby byl dobry i pod fk1000 ktory mam i pod ten ewentualnie drugi wosk ktory bym sobie kupil na lato
wiecie nie chce pchac sie w koszta i kupowc dwa rozne cleanery osobno pod kazdy wosk
Jak zaczynałem zabawę z detailingiem to też patrzyłem żeby kosmetyki były w przystępnych cenach, po około roku wyższe ceny mnie już nie przerażają, bo wiem, że często za tą wyższą ceną idzie też jakość/wydajność, więc ostatecznie może się opłacić.
Co do dobrego wosku na lato to jeszcze musiałbyś napisać jaki masz kolor auta, bo generalnie na jasnych/srebrnych lepiej wyglądają syntetyki, a na ciemnych lepiej wyglądają woski naturalne.
A przechodząc ad rem, wax paradise, który i dlaczego QD polecałbyś? Finish Kare # 425, Poorboy's Spray & Gloss, Duragloss #921 Aktualnie na autach leża woski syntetyczne ale być może na lato pójdzie jakaś carnauba.
Wszystkie 3 to dobre QD. Finish Kare #425 bardziej polecam na syntetyki. Poorboy's Spray & Gloss z kolei fajnie współgra z woskami naturalnymi. Duragloss #921 jest z nich najbardziej uniwersalny. Ale wiele też zależy od tego czy lubisz jak QD mocno zmienia efekt uprzednio nałożonego wosku czy bardziej odświeża połysk. A jak ktoś szuka bardzo taniego QD, to polecam rozrobić z szamponu DG #931. Z 473ml można stworzyć 3 litry QD. Za 43zł... :)
O, dopiero do Twojego mózgu dotarło czym jest obraza. Było mnie nie obrażać, to i Ty nie byłbyś obrażony. Widzisz jak to miło jest? Teraz dotarło jak się zachowałeś? Teraz się wielce oburzasz? Było na mnie nie najeżdżać. To Ty rozpocząłeś tę całą zbędną dyskusję. Teraz więc nie udawaj poszkodowanego, bo sam jesteś sobie winien. Następnym pomyśl dwa razy zanim nazwiesz kogoś handlarzem i nikogo nie pomawiaj.
Człowiek chce dobrze, odradza zakup złego produktu, to potem taką wdzięczność dostaje. Poleciłem Ci produkt za 23,90zł. Całe 4zł więcej. Tylko, że ja poleciłem Ci CLEANER, który idealnie współgra z FK1000P, a nie odżywkę za 19,90zł, z której nie miałbyś pożytku. Z perspektywy czasu widzę, że lepiej było nic nie mówić i sprzedać odżywkę, tak jak sam sobie wybrałeś. Wtedy byś sam zapłacił za swój brak wiedzy. Załamać się można nad ludzką głupotą.
Na syntetyku z tych wziął bym Finish Kare #425 ... no chyba, że Sonax BSD :)
To do wyboru pozostaje FK 425 lub DG #921. Oba radzą sobie z waterspotami, ale tylko jak da się je jeszcze usunąć. Waterspoty trzeba usuwać możliwie szybko, bo po czasie mogą być bardzo uciążliwe do usunięcia i w najcięższych przypadkach pomoże jedynie maszynowa korekta lakieru. FK bardziej zmieni efekt, a DG z kolei odświeży połysk uprzednio położonego wosku i doda szklistości.
Ale nie takie jest zadanie QD i nie do tego zostały stworzone :) QD to quick detailer, ma służyć do szybkiego odświeżenia połysku po myciu. QD nie musi dawać fajnych kropelek i nie musi być trwały. Od tego są spray wax'y :) A odpowiadając na pytanie, QD z niego jest naprawdę bardzo dobry. Ma bardzo dobre właściwości oczyszczające lakier z waterspotów i wyraźnie poprawia efekt. Pozostawia także zabezpieczenie, ale niezbyt trwałe, bo to tylko QD, a nie wosk. Wytrzymuje od mycia do mycia i przedłuża trwałość wosku.
I dla niektórych hejterów link z niezależnego forum o woskach Duragloss: http://www.detailingworld.co.uk/foru...d.php?t=338455
Cytat:
I do LOVE Duragloss products....
But....looking at the key factors that make a top sealant/LSP product.
Both DG 111 & 105 are mega easy to use, can be applied in direct sun light, buff off really easy, leave an amazing finish (I would argue the best of any sealant) and have excellent durability. Even better if you use the Polish Bonding agent before 111 or 105.
And best off all.....value or money. Budget end prices, high end performance!
Cytat:
If I wasn't into coatings, DG 111 or 105 are simply outstanding sealants and I know they are good for a year if properly prepped and look fantastic.
Cytat:
The Duragloss sealants are among the most durable conventional sealants on the market. When I use them I typically use 501 as a base and top it with 105. I also use the 601 bonding agent. That should give six months plus of protection even in fairly severe conditions.
Teraz wiadomo dlaczego tak polecam te produkty? Te sealanty kosztują naprawdę małe pieniądze, a nic lepszego nie da się kupić. Zawsze mnie śmieszyło podniecanie się Zymolami czy Swissvaxami. Nabijanie ludzi w butelkę, bo płaci się za markę i dostaje woreczek wraz z certyfikatem... Istny szał dla snobków. Po stokroć wolę efekt po sealantach DG, które kosztują ułamek kwoty, którą trzeba dać za Zymole i Swissvaxy. Nie mówiąc już o trwałości, bo także DG w tej kategorii wygrywa.Cytat:
Finish Kare 1000P is about as durable as DG sealants but harder to apply and I don't think it looks as good.
WP Lubie wasz sklep i kosmetyki DG, ale z tym Z i SV kompletnie się nie zgodzę, nie jestem jakiś super bogaty a mam po jednym wosku z ich "stajni" i naprawdę widzę różnic pomiędzy Z czy SV a innymi tańszym woskami. Mowa cały czas o naturalach. Ja sobie bardzo cenię obie marki
DG polecam najlepszy środek dodaje niezłej szklistości
Przede wszystkim Wet look i jakość kropelek. Mowa o Carbonie i Mirage
Ale w porównaniu do jakich wosków?
HiTemp, Pink Wax, Fusso,Megs Gold Class Carnauba, NXT, ArmorAll Shield,co 476 i jeszcze kilka innych
Napisałeś wcześniej, że porównywałeś z innymi naturalnymi, ale wyżej wymienione woski nie są naturalne :) Ale nawet abstrahując od tego, to jakim cudem Collinite 476 ma gorsze krople od Zymol Carbon czy Swissvax Mirage? Porównywałeś np. z Victoria Wax Concours, Lusso Oro?
Używałeś kiedyś Mirage? Bo Carbona napewno bo to popularny wosk. Odnośnie naturali to z lusso porównywałem i Nwm dlaczego, ale bardzo nie odpowiada mi ten wosk, za to to przy woskach DJ PH i BV juz nie zauważyłem różnicy. Oraz jak wcześniej wymieniłem Gold Class, Pink Wax i 476 tylko te 2 ostatnie to hybryda, różnica była zauważalna . Również nie zauważyłem różnicy przy RG 55, na dodatek moim zdaniem RG wypadło na czerwonym aucie lepiej niż Carbon
Jak Ty kładłeś tego Soft99 Fusso czy Collinite 476s, że Ci wyszły gorsze krople niż na Carbonie ? :)
Wiem, że to zabrzmi jak przechwałki, ale lepiej się zapytaj czego nie używałem. Ja w tym siedzę od 2007 roku i to moje hobby. Swego czasu miałem manię zbierania wosków. Jak policzyłem ile są warte, to się za głowę złapałem. Części się już pozbyłem, ale jeszcze co nieco z prywatnych zapasów mam do sprzedania (m.in. zostały mi testery Zymoli, więc jak ktoś jest chętny, to chętnie sprzedam). W mojej ocenie Zymol i Swissvax to przereklamowane marki. Płaci się za metkę. Nic nie wyróżnia tych wosków, aby ich cena była zasadna. W dodatku Zymol ma straszną wadę, bo się poci, a SV się grudkują, co nie przekłada się na przyjemność z ich używania. Np. SV Concorso jest suchy i jak wosk nie jest z najświeższej partii, tylko trochę już leżakuje, to te grudki są tak twarde, że mogą nawet porysować lakier. Nie mówiąc już o reszcie produktów, jak np. szampon Swissvaxa... Piana jak w szamponie z marketu :) Albo Zymol Titanium. Wypolerowanie tego wosku to beznadzieja. Lubię w sumie Zymol Carbon, bo efekt jest niezły, ale trwałość 1 miesiąca to niestety słabizna. Są woski za dużo mniejsze pieniądze, które dają równie dobry efekt i są bardziej trwałe. Ale każdy może mieć swoje własne zdanie. Ja sobie takie wyrobiłem na podstawie zdobytego doświadczenia i nie zawsze droższe równa się lepsze. Nie jestem z tych osób, które czują się lepiej jak mają na ręku zegarek za 40 tys. zł :) Jak ktoś ma kompleksy i musi się dowartościować, to sobie kupuje wosk z woreczkiem i certyfikatem. Mnie to po prostu śmieszy, bo po co komu ten certyfikat i woreczek? To uczyni mnie lepszym od innych i da mi namiastkę pseudo ekskluzywności? Wolę dobry produkt, za rozsądne pieniądze i nie lubię przepłacać za coś, co jest takie same lub nawet gorsze. Ale różni ludzie, różne potrzeby :)
Jak tak Was czytam to masakra. Wy naprawdę jesteście zboczeni na punkcie tych wosków :cool: (pozytywnie). Lubię mieć fajnie wypucowany samochód ale dorobiłem się tylko jakiegoś SONAXa i ostatnio zakupiłem PB Natty's Paste Wax - Blue - fajnie nakłada się i super pachnie. Tak się zastanawiam - kiedy Wy te wszystkie produkty wypróbujecie? W moim przypadku jest to niemożliwe.
Angelwax Body ładnie siedzący, który przed chwilą pięknie kropelkował po jednorazowym (!!) umyciu proszkiem, Poznań, BP Żegrze. Nic nie zostało, zero. Zmyty celowo, bo na próbę nałożę dzisiaj jeszcze bez specjalnego przygotowania lakieru King of Gloss. To samo proszek z poznańskich BP robi nawet z dobrze położonym świeżym Hi-Temp 1000p, totalna anihilacja.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2015/03/67.jpg
Masz całkowitą rację, to wszystko przez to że nie położyłem wcześniej cleanera DURAGLOSSA, gdyby on był to nic by się nie stało i wosk który pięknie leżał już dwa miesiące i dawał idealne kropelki nie zmyłby się pod proszkiem. :lol:
Niektórzy są zbyt tępi żeby zrozumieć, wzorowo położony Hi-temp też uległ na myjce BP, ale Pan Teoretyk Detailingu twierdzi że nie miał prawa, bo Sztuka mówi inaczej. :lol:
Na szczęście niektórym tępakom nie muszę niczego udowadniać - sami się chwalą jakimi są nygusami w detailingu ... ;)
Na razie to się jedynie chwalisz Wielką Teorią Sztuki Detailingu i niczym więcej. :haha:
Koledzy kto testował odświeżacz o zapachu skóry ? http://www.detailer.pl/sklep/zapachy...er-473ml-.html
Jak Yeti - wszyscy słyszeli, nie widział nikt. :haha:
Chciałbym byś miał rację, niestety kropelkowanie było znikome. Na razie testowo w jego miejsce na szybko jeszcze bez przygotowania powierzchni wskoczył King Of Gloss, nie mogłem sobie odmówić przy takiej ładnej pogodzie nie nałożyć nawet jakby miał błyskawicznie zejść, wiosenne czyszczenie dopiero przed wielkanocą.
Panowie rzućcie okiem na moje zamowienie czy wszystko ok
w domu już mam FK1000 pink i glinke ValetPro blue
Shiny Garage Orange Car ShampooNielsen Cyclone APC
Duragloss #652 PreCleaner
Sonax Xtreme Brilliant Shine Detailer
Nielsen Brillance
Tuga chemie aluminium teufel
Shiny Garage Apple Plastic Dressing