Temat: Kosmetyka Alf - doradztwo,porady,Twój arsenał itd

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    miasto swietej wiezy
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

KHOT powiedz mi jakis wosk ktory moglbym stosowac na sezon letni
    mam fk1000 tester bo tak jak tu piszecie jest pancerny wiec na jesien kupilem zeby zrobic auto na zime
    ale na lato jesli sa takie woski ktore daja jeszcze lepszy efekt niz fk1000 z ktorego jestem zdowolony to moze bym kupil gdyby cos bylo w rozsadnej cenie

wczoraj sam pytalem o ocene trzech cleanerow akurtak tak sie zlozylo ze firmy duragloss ale zupelnie nieswiadomie je wybralem
    poprostu szukalem czegos taniego i jakos tak wyszlo ze wytypowalem 3 i wszystkie DG
    czosnek1802 mi polecil cleaner fk i sprawdzilem nawet tanszy niz DG ucieszylem sie ale jak przeczytalem ze to produkt AIO to sobie ospuscilem
    (temat AIO został później wyjasniony faktycznie na nie polskich stronach nie pisza juz ze to AIO)

jak juz bedziecie polecac jakis cleaner to taki zeby byl dobry i pod fk1000 ktory mam i pod ten ewentualnie drugi wosk ktory bym sobie kupil na lato
    wiecie nie chce pchac sie w koszta i kupowc dwa rozne cleanery osobno pod kazdy wosk
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 23-02-2015 o 17:27

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kandy
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS '08r

Domyślnie

Jak zaczynałem zabawę z detailingiem to też patrzyłem żeby kosmetyki były w przystępnych cenach, po około roku wyższe ceny mnie już nie przerażają, bo wiem, że często za tą wyższą ceną idzie też jakość/wydajność, więc ostatecznie może się opłacić.
    Co do dobrego wosku na lato to jeszcze musiałbyś napisać jaki masz kolor auta, bo generalnie na jasnych/srebrnych lepiej wyglądają syntetyki, a na ciemnych lepiej wyglądają woski naturalne.

Moje 147 powodów do szczęścia

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wax Paradise
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Różne

Domyślnie

Cytat Napisał umiar Zobacz post
    wczoraj sam pytalem o ocene trzech cleanerow akurtak tak sie zlozylo ze firmy duragloss ale zupelnie nieswiadomie je wybralem
    poprostu szukalem czegos taniego i jakos tak wyszlo ze wytypowalem 3 i wszystkie DG
    czosnek1802 mi polecil cleaner fk i sprawdzilem nawet tanszy niz DG ucieszylem sie ale jak przeczytalem ze to produkt AIO to sobie ospuscilem
    (temat AIO został później wyjasniony faktycznie na nie polskich stronach nie pisza juz ze to AIO)
    Dobrze wybrałeś, bo akurat DG #652 możesz używać pod każdy inny wosk i nie tylko pod FK1000P. Wiele osób poleca właśnie ten cleaner pod ten wosk.

Ten FK 215 to jest AIO i na zagranicznych stronach także o tym piszą. Wystarczy też spojrzeć na opis na butelce.
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 23-02-2015 o 23:13 Powód: off

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

A przechodząc ad rem, wax paradise, który i dlaczego QD polecałbyś? Finish Kare # 425, Poorboy's Spray & Gloss, Duragloss #921 Aktualnie na autach leża woski syntetyczne ale być może na lato pójdzie jakaś carnauba.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Różne

Domyślnie

Cytat Napisał wkamil Zobacz post
    A przechodząc ad rem, wax paradise, który i dlaczego QD polecałbyś? Finish Kare # 425, Poorboy's Spray & Gloss, Duragloss #921 Aktualnie na autach leża woski syntetyczne ale być może na lato pójdzie jakaś carnauba.
    Wszystkie 3 to dobre QD. Finish Kare #425 bardziej polecam na syntetyki. Poorboy's Spray & Gloss z kolei fajnie współgra z woskami naturalnymi. Duragloss #921 jest z nich najbardziej uniwersalny. Ale wiele też zależy od tego czy lubisz jak QD mocno zmienia efekt uprzednio nałożonego wosku czy bardziej odświeża połysk. A jak ktoś szuka bardzo taniego QD, to polecam rozrobić z szamponu DG #931. Z 473ml można stworzyć 3 litry QD. Za 43zł...

Cytat Napisał czosnek1802 Zobacz post
    Człowieku, jak Khot napisał MELISY!!! CO do sklepu, co ci do tego co zaloze gdzie jak i kiedy?Wolno mi, ile ludzi tyle pomysłów. Rzucane obrazy, do tego najezdzanie na rodzine. I ty mi smiesz mowic ze to ja nie mam wychowania?? A jak zaczynałes to byles alfa i omega i kladles wszystkich na lopatki. Masz racje nie wcisnales mi tego czegos co tam napisales, tylko zaproponowales cos drozszego. Ani razu nikomu tu nie ublizylem, a ty najezdzasz rowno nie tylko na mnie. Az sie czytac juz mi nie chce tego co piszesz. Administrator powinien z takimi ludzmi zrobic porządek .
    O, dopiero do Twojego mózgu dotarło czym jest obraza. Było mnie nie obrażać, to i Ty nie byłbyś obrażony. Widzisz jak to miło jest? Teraz dotarło jak się zachowałeś? Teraz się wielce oburzasz? Było na mnie nie najeżdżać. To Ty rozpocząłeś tę całą zbędną dyskusję. Teraz więc nie udawaj poszkodowanego, bo sam jesteś sobie winien. Następnym pomyśl dwa razy zanim nazwiesz kogoś handlarzem i nikogo nie pomawiaj.
    Człowiek chce dobrze, odradza zakup złego produktu, to potem taką wdzięczność dostaje. Poleciłem Ci produkt za 23,90zł. Całe 4zł więcej. Tylko, że ja poleciłem Ci CLEANER, który idealnie współgra z FK1000P, a nie odżywkę za 19,90zł, z której nie miałbyś pożytku. Z perspektywy czasu widzę, że lepiej było nic nie mówić i sprzedać odżywkę, tak jak sam sobie wybrałeś. Wtedy byś sam zapłacił za swój brak wiedzy. Załamać się można nad ludzką głupotą.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

Cytat Napisał Wax Paradise Zobacz post
    Wszystkie 3 to dobre QD. Finish Kare #425 bardziej polecam na syntetyki. Poorboy's Spray & Gloss z kolei fajnie współgra z woskami naturalnymi. Duragloss #921 jest z nich najbardziej uniwersalny. Ale wiele też zależy od tego czy lubisz jak QD mocno zmienia efekt uprzednio nałożonego wosku czy bardziej odświeża połysk.
    Chodzi o odswieżenie połyski i likwidację ew. waterspotów - na czarnym jest to cholernie upierdliwe.

Cytat Napisał Wax Paradise Zobacz post
    A jak ktoś szuka bardzo taniego QD, to polecam rozrobić z szamponu DG #931. Z 473ml można stworzyć 3 litry QD. Za 43zł...
    Ciekawe, a taki QD na bazie szamponu nie spłynie po deszczu? I jak wygląda po nim kropling? Są gdzieś fotki z zastosowania w takiej funkcji?

Moderator Znawca Avatar Artih
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Maserati Quattroporte 4.2 V8

Domyślnie

Na syntetyku z tych wziął bym Finish Kare #425 ... no chyba, że Sonax BSD

Alfa Romeo 145 Boxer 1.7 16V 129KM 1995r
    Alfa Romeo 146 Boxer 1.6 103KM 1996r
    Alfa Romeo 147 Progression 1.9 JTD-M 16V 140KM 2004r
    Alfa Romeo 147 Distinctive 1.9 JTD-M 16V 140KM 2004r
    Alfa Romeo 155 Super 2.0 TS 8V 144KM 1993r
    Alfa Romeo 155 Super 2.5 V6 12V 165KM 1992r
    Alfa Romeo 156 Distinctive 1.9 JTD 8V 115KM 2002r
    Alfa Romeo 156 Q-System 2.5 V6 24V 190KM 1998r
    Alfa Romeo 156 Q-System 2.5 V6 24V 190KM 2000r
    Alfa Romeo 159 Q4 2.4 JTD-M 20V 210KM @248KM 2007r

Alfa Romeo 166 Distinctive 2.4 JTD 10V 150KM 2004r
    Alfa Romeo 166 Distinctive 2.5 V6 24V 188KM 2003r

Maserati Quattroporte Automatica 4.2 V8 400KM 2008r

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Różne

Domyślnie

Chodzi o odswieżenie połyski i likwidację ew. waterspotów - na czarnym jest to cholernie upierdliwe.
    To do wyboru pozostaje FK 425 lub DG #921. Oba radzą sobie z waterspotami, ale tylko jak da się je jeszcze usunąć. Waterspoty trzeba usuwać możliwie szybko, bo po czasie mogą być bardzo uciążliwe do usunięcia i w najcięższych przypadkach pomoże jedynie maszynowa korekta lakieru. FK bardziej zmieni efekt, a DG z kolei odświeży połysk uprzednio położonego wosku i doda szklistości.

Ciekawe, a taki QD na bazie szamponu nie spłynie po deszczu? I jak wygląda po nim kropling? Są gdzieś fotki z zastosowania w takiej funkcji?
    Ale nie takie jest zadanie QD i nie do tego zostały stworzone QD to quick detailer, ma służyć do szybkiego odświeżenia połysku po myciu. QD nie musi dawać fajnych kropelek i nie musi być trwały. Od tego są spray wax'y A odpowiadając na pytanie, QD z niego jest naprawdę bardzo dobry. Ma bardzo dobre właściwości oczyszczające lakier z waterspotów i wyraźnie poprawia efekt. Pozostawia także zabezpieczenie, ale niezbyt trwałe, bo to tylko QD, a nie wosk. Wytrzymuje od mycia do mycia i przedłuża trwałość wosku.

I dla niektórych hejterów link z niezależnego forum o woskach Duragloss: http://www.detailingworld.co.uk/foru...d.php?t=338455
    I do LOVE Duragloss products....

But....looking at the key factors that make a top sealant/LSP product.
    Both DG 111 & 105 are mega easy to use, can be applied in direct sun light, buff off really easy, leave an amazing finish (I would argue the best of any sealant) and have excellent durability. Even better if you use the Polish Bonding agent before 111 or 105.

And best off all.....value or money. Budget end prices, high end performance!
    If I wasn't into coatings, DG 111 or 105 are simply outstanding sealants and I know they are good for a year if properly prepped and look fantastic.
    The Duragloss sealants are among the most durable conventional sealants on the market. When I use them I typically use 501 as a base and top it with 105. I also use the 601 bonding agent. That should give six months plus of protection even in fairly severe conditions.
    Finish Kare 1000P is about as durable as DG sealants but harder to apply and I don't think it looks as good.
    Teraz wiadomo dlaczego tak polecam te produkty? Te sealanty kosztują naprawdę małe pieniądze, a nic lepszego nie da się kupić. Zawsze mnie śmieszyło podniecanie się Zymolami czy Swissvaxami. Nabijanie ludzi w butelkę, bo płaci się za markę i dostaje woreczek wraz z certyfikatem... Istny szał dla snobków. Po stokroć wolę efekt po sealantach DG, które kosztują ułamek kwoty, którą trzeba dać za Zymole i Swissvaxy. Nie mówiąc już o trwałości, bo także DG w tej kategorii wygrywa.

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

WP Lubie wasz sklep i kosmetyki DG, ale z tym Z i SV kompletnie się nie zgodzę, nie jestem jakiś super bogaty a mam po jednym wosku z ich "stajni" i naprawdę widzę różnic pomiędzy Z czy SV a innymi tańszym woskami. Mowa cały czas o naturalach. Ja sobie bardzo cenię obie marki
    http://s1.zmniejszacz.pl/113/imag0615__586673.jpg

rehabilitacja
    Gość

Domyślnie

DG polecam najlepszy środek dodaje niezłej szklistości