Zgadza sie. Jest kilka sprezarek w zaleznosci od silnika i rocznika.
Sent from my HTC T528w using Tapatalk
sprawdzilem tez 3.2jts przed liftem(x3) , tez ma ta sama co moje tbi(x9) , dodatkowo sprawdzilem tbi wersje x8 my11 i tez ya sama. czyli przynajmniej w przypadku 3.2 i tbi caly czas byla jedna i ta sama sprezarka, niezaleznie od rocznika,i wychodzi ze ma byc 550g. moze w innych silnikach było inaczej i po lifcie byly zmiany albo przy 2.0 dali ta na 460g?
Dobra to u mnie tak. 1.9 jtdm z 2009 roku. Czynnika weszło 480 i 11 g oleju. Co ciekawe ściągnął tylko 4 g oleju! Wszystko u mnie szczelne ładnie chłodzi. I jak narazie klima chodzi cicho i bez wiertarki
Nabilem 550i cisza.
Wysłane z Nokii 3310
Ja nabiłem 500 i wiertarki nie było przez pare dni, potem znów się pojawiła
W zeszłym roku miałem nabite 460 i wiertarki nie było przez 3 dni, w tym roku zostało nabite 550 i od dwóch miesięcy spokój.
Panowie a ile oleju oprócz czynnika dolozyliscie?
Masz na myśli model urządzenia? Są urządzenia które przy odsysaniu podają tylko ilość czynnika, są też które potrafią odseparować olej od czynnika.
Sam mam efekt wiertarki i nie zależnie czy 460g czy 550g więc myślę, że problem może w ilości oleju.
Skoro olej jest z czynnikiem i ubywa czynnika w ciągu roku z 550g na 430g to jest to ok.20% to w takim razie oleju też powinno ubyć ok.20% z 130ml. To maszyna oprócz odessanego oleju powinna dobić dodatkowo 26ml oleju które ubyło.
Maszyna podaje tyle oleju ile jej się wskaże inaczej poda tyle ile zassala z tego co się orientuje.