Poczytaj kilka stron tego tematu a wszytko będziesz wiedział
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Poczytaj kilka stron tego tematu a wszytko będziesz wiedział
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Kolego poprosiłem o coś konkretnego jest tu tyle stron nic nie wnoszących ... po prostu nie mam czasu. Chodzi mi o coś konkretnego śledzę ten wątek juz bardzo długo i szukam odpowiedzi od osoby która sobie z tym poradziła. .. takie rady jak twoja nic nie wnoszą i są zbędne. Bez urazy i dzięki
Włoszka
1.9 JTD-m 8v 88KW - prosto, solidnie bezproblemowo
![]()
wszystko jest napisane. u jednych bije sie 460g u innych 550g,u mnie to drugie zadzialalo-w aso wlasnie taka wartosc podali dla mojego vin i wiertarka zniknela na dobre, ale mechanik u ktorego bylem wczesniej mial w swoich zrodlach
ze ma byc 460 ale taka ilosc dawala mega wiertarke i jak aso sprawdzilo byla błędna. gdzies ktos pisal jak rozpoznac tez po sprezarce jaka ma byc ilosc
Pytam bo u mnie w zeszłym roku wyszło na maszynie 550 co się okazało za dużo i nawet klima nie chciała się załączyć. Drugi mechanik w innej tabelce zobaczył 460 czynnika i klima chodzi ale wiertarka pojawia się czasami. Dlatego zapytałem konkretnie kto ile nabili czynnika i oleju i mu w oczy 100%przeszło. Bo dużo jest wpisów ze ktoś coś zrobił ale już później nie dał znać czy jest ok. O to mi chodzi. ..
Włoszka
1.9 JTD-m 8v 88KW - prosto, solidnie bezproblemowo
![]()
Ostatnie roczniki 460, wczesniejsze modele 550. Tabele tabelom nie rowne (np. Hella w roznych latach rozne wartosci u siebie podaje). Jesli jest oryginalna sprężarka to w ASO po Vin dostaniesz wlasciwa wartosc. Jesli jest zamiennik to na zasadach prob i bledow. Klima to nie tylko sprężarka i wlasciwa ilosc gazu. To tez wlasciwa ilosc oleju (za duzo to bedzie sie wylaczac po czasie. Za malo to zatrze sie, bedzie glosna)
Wiec nie dostaniesz konkretnej odpowiedzi kto ile nabija. Bo jedno auto bedzie miec zamiennik a drugie oryginal i juz 2 wartosci. A ktos inny z roku 2008 i na zamienniku przy 460g. Jesli masz wiertarke a ASO uzupelnilo wlasciwa ilosc czynnika to zaczy, ze problem nie jest z iloscia gazu a z czyms innym. Ja mialem 330g przy ponownym nabijaniu i pomimo tak niskiego gazu wiertarki nie mialem.
Moja rada. Udaj sie do ASO albo specjalisty ktory tylko klimatyzacja samochodowa sie zajmuje. Bo klima to bardziej skomplikowana sprawa niz nabicie gazu maszynka.
Sent from my HTC T528w using Tapatalk
Ostatnio edytowane przez michuw81 ; 21-07-2016 o 11:19
Always Loking For A drive
U mnie 2011 i jest 460. Jestes pewny oryginalu sprezarki ?
W 156SW 2002 mialem 500 zamiast 650. Bebechy byly po liftowe ale cialo przed. A tabele sugerowal 650.
Sent from my HTC T528w using Tapatalk
Always Loking For A drive
skoro aso, sadze ze wg vinu powiedzialo ze dla mojego auta ma byc 550 to chyba wlasnie jest ori auto kupilem od pierwszego wlasciciela we wloszech, , 50tys przebiegu, chyba nie byloby raczej prawdopodobne uszkodzenie sie sprezarki, a nawet gdyby to raczej by pewnie byla zakladana taja sama. wpisow w historii nie ma na ten temat.
podaj mi z ciekawosci twoj vin(na priv jak wolisz) , porownam w eperze sprezarki.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 21-07-2016 o 12:39