Myślę, że do hybrydy się odpowiednio przyłożą :). Giulietty od systemu S&S nie padają.
Printable View
Myślę, że do hybrydy się odpowiednio przyłożą :). Giulietty od systemu S&S nie padają.
W moim obecnym aucie nabyłem nawyku wyłączania S-S. przynajmniej przycisk jest pod ręką. ciekawe, czy tu też tak będzie można.
Nie spotkałem się jeszcze z samochodem, w którym nie dało się wyłączyć S-S. W Giulii/Stelvio jest przycisk obok przełącznika świateł, tu pewnie będzie podobnie, bo jednak AR postawiła na fizyczne przełączniki do podstawowych funkcji, a sam panel do obsługi świateł wygląda identycznie do Giulii/Stelvio.
Dlaczego? Rezygnujesz z opcji jazdy na samym prądzie, używasz elektryki tylko do boostu. Tylko pewnie greta się wścieknie i UE nie pozwoli na taki przycisk. Może opcja będzie dostępna w 7 poziomie menu i trzeba będzie każdorazowo aktywować.
A po co miałbyś coś takiego uruchamiać ? W jakim celu?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
chciałbym, że by silnik/turbo wytrzymały trochę dłużej niż przewiduje gwarancja. Tak jak pisałem wcześniej, 2-3 razy w miesiącu jeżdżę odcinek 300km autostrady (tam i z powrotem wrocław-kraków), co wiąże się z częstymi zatrzymaniami po długiej intensywnej jeździe. (korki we Wrocławiu, bramki w Balicach). do tej pory ręcznie wyłączałem s-s i miałem ekologie w nosie. podtrzymanie obiegu chłodzenia trochę uspokaja, ale tak nie do końca. mam po prostu obiekcje, czy hybryda do takiego trybu użytkowania auta jest optymalna (plus trochę po wrocławiu - więcej jeżdżę tramwajami, niż autem z uwagi na korki i problemy z parkowaniem pod pracą).