Edit, doladowalem aku jakies pol godziny, pokrecil jeszcze chwile rozrusznikiem i zapalil, pochodzil 30 sek moze minute tyle co z garazu wyjechalem, zgasilem silnik i wtedy proba odpalania juz od dotkniecia naciskam i odpala....
Printable View
Edit, doladowalem aku jakies pol godziny, pokrecil jeszcze chwile rozrusznikiem i zapalil, pochodzil 30 sek moze minute tyle co z garazu wyjechalem, zgasilem silnik i wtedy proba odpalania juz od dotkniecia naciskam i odpala....
Czujnik położenia jak po stoi auto to znowu zadziała , jak pojedziesz to wyjdzie Ci bo mi w trasie gasł po stał chwilę i dalej palił
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Czyli jest to czujnik połozenia wału korbowego błab p0335 ?Wymiana ?
Auto podczas postoju po +- 8 godz długo kręci .... ? Takie objawy sa ?
Czujnik wałka przypadkiem nie tylko na ciepłym silniku?
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
czujnik polozenia walu korbowego ?
Z tego co mi wiadomo, to gdy zaczyna szwankować czujnik położenia wału, najpierw ciężko odpala na ciepłym/gorącym silniku, na zimnym powinien odpalać bez problemu, natomiast gdy padnie całkowicie, może się zdarzyć tak, że auta już nie odpalisz w ogóle.
na ciepłym, gorącym silniku latem nie chciał palić.....teraz jak postoi do rana to ciężko zapala
Dziś odpaliłem koło 10am pierwszy raz , i trzy obroty szybsze i jak prawie łapał za czwartym to tak jak by zwolnił tępo , przełamał się jeszcze i zapalił , później już normalnie , może świecę albo przekaznik świec ? Co myślicie ?
Gorzej będzie jak to wtryski czy słabe sprezanie , choć jak na 120KM to idzie nie źle :)