w zasadzie ja sie przestane wpisywać w tym wątku. Anka Cyganka mowi moimi ustami, czy, precyzyjniej rzecz ujmując, moimi palcami.
Chapeau bas, AC.
Printable View
w zasadzie ja sie przestane wpisywać w tym wątku. Anka Cyganka mowi moimi ustami, czy, precyzyjniej rzecz ujmując, moimi palcami.
Chapeau bas, AC.
I w obecnych czasach może to być najlepsze rozwiązanie - modele "samodzielne", jak to nazwałeś, niestety generują potem bardzo duże koszty utrzymania, bo na rynku nie znajdziesz do takich aut np. dużej liczby zamienników (albo wręcz wcale nie będzie zamienników). Doskonały przykład takiej samodzielnej Lancii to jest Thesis. Co z tego, że auto nietuzinkowe, skoro ta jego nietuzinkowość jest gwoździem do trumny? Nietuzinkowe zawieszenie, nietuzinkowe amortyzatory, parę jeszcze nietuzinkowych patentów i masz gotową receptę na samochód, który tanio kupujesz i potem dokładasz, dokładasz, dokładasz... A tu nie o to chodzi.
Oglądałem jakiś czas temu nową Themę i nową Lancię Voyager. Oba te auta na żywo robią bardzo dobre wrażenie. Większość osób psioczy na amerykańskie korzenie i od razu mamy Themę wrzuconą do jednego worka ze starym 300C, który nie ma na dobrą sprawę za wiele wspólnego z Themą! Nie mówiąc już o tym, że jakość materiałów użytych do wykończenia wnętrza jest wybitnie nie amerykańska. Spokojnie można postawić taką Themę obok np. BMW serii 3 - bo będą porównywalne cenowo - i się zastanawiać, dlaczego BMW jest takie drogie... Tak samo Voyager - duży, prawdziwy VAN, w którym wyposażenie naprawdę potrafi zwalić z nóg i nie mamy wrażenia, że auto zbudowane jest z odpadów. Wszystko przy AKCEPTOWALNEJ cenie.
Jakby nie patrzec cenowo thema podchodzi pod 5, z pelnym wypasem dojdzie do 250 tys i wiecej co juz wyrzuca z porownania 3. Jakosc wykonczenia i silniki wyraznie pokazuja ze wlosi polozyli na tym swoje rece. Pytalem sie w salonie i maja sporo zamowien, z reszta co sie dziwic samochod wielki, mega komfortowy i na dodatek bardzo ladnie wygladajacy. Moze i buda amerykanska ale tylko to z tamtad jest.
Sent from my Iphone using Tapatalk
Wychodzi na to, że można zmienić tytuł wątku na "Alfa Giulia w 2015?":
http://europe.autonews.com/apps/pbcs...#ixzz2B9HAIVWI
Przykro mi, koleżanko Anko. Ale chętnie przejadę się DS5 przy jakiejś okazji :).
tia, a reszta motoryzacyjnego swiatka na pewno poczeka az alfa sie zbierze i zacznie auta pokazywac ...
DS5 nie ma HA, bo jest na podwoziu C4 Picasso, a nie C5, a przyszły C5 może nie mieć HA, bo będzie to klon Insignii:
http://www.chcekupicauto.pl/to-konie...knil,a550.html
Czyli klony rządzą :) Nawet nowe Maserati Quattroporte mimo, że już nei w tak oczywisty jak Thema sposób również korzysta z kilku rozwiązań Chryslera :) Mi tam się ciężko ich doszukać, bo to może być tak jak z kluczykiem z Transita bodaj w Astonie Martinie :) Ale tak sugerują hamerykańcy : http://carscoop.blogspot.com/2012/11...-you-spot.html
Ale przynajmniej ogólna bryła Quattroporte nawiązuje do tradycji Maserati (choć przód już moim zdaniem mogli zostawić bez zmian niż tak kombinować - na brytyjskim TG ktoś skomentował, moim zdaniem dość celnie, że przy rysowaniu designer słuchał chyba dubstepu) :)
W każdym razie w nowym planie Alfa ma być tylko o krok niżej niż Maserati, więc jak ten nie padnie zanim ruszy, to możę jakieś tam szanse konkurowania z BMW i Audi mają :P Choć ja osobiście w nie wątpię... bo kolejne generacje tych aut (pokazane w roku debiutu Giulii :P) będziemy już chyba sterować myślą, zresztą będą miały funkcję autopilota, to i tak nie będziemy potrzebni...