Strona 68 z 182 PierwszyPierwszy ... 18585960616263646566676869707172737475767778118168 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

w zasadzie ja sie przestane wpisywać w tym wątku. Anka Cyganka mowi moimi ustami, czy, precyzyjniej rzecz ujmując, moimi palcami.
    Chapeau bas, AC.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał saroo Zobacz post
    Natomiast Lancii można już kupować wieńce i stawiać znicze. To definitywny koniec tej marki. Jak to powiedział Marchionne "historia już nigdy się nie powtórzy". Lancia zostaje z budżetowym Ypsilon i klonami Chryslera. Nie powstanie ani jeden samodzielny model tej marki.
    I w obecnych czasach może to być najlepsze rozwiązanie - modele "samodzielne", jak to nazwałeś, niestety generują potem bardzo duże koszty utrzymania, bo na rynku nie znajdziesz do takich aut np. dużej liczby zamienników (albo wręcz wcale nie będzie zamienników). Doskonały przykład takiej samodzielnej Lancii to jest Thesis. Co z tego, że auto nietuzinkowe, skoro ta jego nietuzinkowość jest gwoździem do trumny? Nietuzinkowe zawieszenie, nietuzinkowe amortyzatory, parę jeszcze nietuzinkowych patentów i masz gotową receptę na samochód, który tanio kupujesz i potem dokładasz, dokładasz, dokładasz... A tu nie o to chodzi.
    Oglądałem jakiś czas temu nową Themę i nową Lancię Voyager. Oba te auta na żywo robią bardzo dobre wrażenie. Większość osób psioczy na amerykańskie korzenie i od razu mamy Themę wrzuconą do jednego worka ze starym 300C, który nie ma na dobrą sprawę za wiele wspólnego z Themą! Nie mówiąc już o tym, że jakość materiałów użytych do wykończenia wnętrza jest wybitnie nie amerykańska. Spokojnie można postawić taką Themę obok np. BMW serii 3 - bo będą porównywalne cenowo - i się zastanawiać, dlaczego BMW jest takie drogie... Tak samo Voyager - duży, prawdziwy VAN, w którym wyposażenie naprawdę potrafi zwalić z nóg i nie mamy wrażenia, że auto zbudowane jest z odpadów. Wszystko przy AKCEPTOWALNEJ cenie.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Oj Tomku, myślę że gabarytowo Thema to raczej do 5er można porównać (4.5 m vs nieco ponad 5m).

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    To wyjaśnij, dlaczego DS5 nie ma hydro. Bo ani Anka, ani ja tego nie rozumiemy...
    Radku, żebym ja to wiedział... Pewno postawili na prowadzenie (podobno całkiem nieźle im to wyszło) kosztem komfortu.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał c5tourer Zobacz post
    Oj Tomku, myślę że gabarytowo Thema to raczej do 5er można porównać (4.5 m vs nieco ponad 5m).
    Wiem - ale ja porównywałem cenowo - co zresztą napisałem. Dlatego ten wybór staje się ciekawy.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Rowerzysta Avatar Serax
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Giulietta QV 1.75

Domyślnie

Jakby nie patrzec cenowo thema podchodzi pod 5, z pelnym wypasem dojdzie do 250 tys i wiecej co juz wyrzuca z porownania 3. Jakosc wykonczenia i silniki wyraznie pokazuja ze wlosi polozyli na tym swoje rece. Pytalem sie w salonie i maja sporo zamowien, z reszta co sie dziwic samochod wielki, mega komfortowy i na dodatek bardzo ladnie wygladajacy. Moze i buda amerykanska ale tylko to z tamtad jest.

Sent from my Iphone using Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez Serax ; 02-11-2012 o 04:34

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Spokojnie można postawić taką Themę obok np. BMW serii 3 - bo będą porównywalne cenowo - i się zastanawiać, dlaczego BMW jest takie drogie...
    A porównywałeś prowadzenie obu aut? Poza tym winą Thesisa nie była ta nietuzinkowość tylko pewnie to, że był włoski. Gdyby mu nakleić znaczek VW i dać mniej rzucającą się w oczy karoserię, to sprzedałby się 5 razy lepiej...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Wychodzi na to, że można zmienić tytuł wątku na "Alfa Giulia w 2015?":

http://europe.autonews.com/apps/pbcs...#ixzz2B9HAIVWI

Przykro mi, koleżanko Anko. Ale chętnie przejadę się DS5 przy jakiejś okazji .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Ogier Avatar cousteau79
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    AR159 SW 1.9JTDm (blu marina :)

Domyślnie

tia, a reszta motoryzacyjnego swiatka na pewno poczeka az alfa sie zbierze i zacznie auta pokazywac ...

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Wychodzi na to, że można zmienić tytuł wątku na "Alfa Giulia w 2015?":

http://europe.autonews.com/apps/pbcs...#ixzz2B9HAIVWI

Przykro mi, koleżanko Anko. Ale chętnie przejadę się DS5 przy jakiejś okazji .
    Jeśli do tego dojdzie to nie ma sprawy , zapraszam.

Ale jest też plan B i C , czyli wykup mojej 159 przez moja firme po leasingu albo przejscie na jazde prywatnym autem ( np Brera ) na rozliczenie kilometrow

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

DS5 nie ma HA, bo jest na podwoziu C4 Picasso, a nie C5, a przyszły C5 może nie mieć HA, bo będzie to klon Insignii:
    http://www.chcekupicauto.pl/to-konie...knil,a550.html
    Czyli klony rządzą Nawet nowe Maserati Quattroporte mimo, że już nei w tak oczywisty jak Thema sposób również korzysta z kilku rozwiązań Chryslera Mi tam się ciężko ich doszukać, bo to może być tak jak z kluczykiem z Transita bodaj w Astonie Martinie Ale tak sugerują hamerykańcy : http://carscoop.blogspot.com/2012/11...-you-spot.html
    Ale przynajmniej ogólna bryła Quattroporte nawiązuje do tradycji Maserati (choć przód już moim zdaniem mogli zostawić bez zmian niż tak kombinować - na brytyjskim TG ktoś skomentował, moim zdaniem dość celnie, że przy rysowaniu designer słuchał chyba dubstepu)
    W każdym razie w nowym planie Alfa ma być tylko o krok niżej niż Maserati, więc jak ten nie padnie zanim ruszy, to możę jakieś tam szanse konkurowania z BMW i Audi mają Choć ja osobiście w nie wątpię... bo kolejne generacje tych aut (pokazane w roku debiutu Giulii ) będziemy już chyba sterować myślą, zresztą będą miały funkcję autopilota, to i tak nie będziemy potrzebni...
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...