Ale chyba nikt nie potwierdził że pod maską Giulii QV jest V6 510 koni. A w ofercie ma być też coś z mocą ponad 300 koni
Printable View
Cytat z netcarshow:
State-of-the-art, innovative engines are another characterising element of a genuine Alfa Romeo. For this reason, a unique engine in terms of technology and performance, destined to become the new benchmark of the brand, has been created for the Quadrifoglio version.
The six-cylinder turbo petrol tuned by engineers with Ferrari background delivers 510 HP and exhilarating performance: for instance, it accelerates from 0 to 100 km/h in only 3.9 seconds. Incidentally, despite the sensational power and torque output, the new engine is surprisingly fuel efficient and implements an electronically controlled cylinder deactivation system. Obviously, as all next-generation petrol and diesel engines, this six-cylinder is made entirely of aluminium to reduce weight particularly on the front axle of the car and make that genuinely Alfa Romeo sound.
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Nooo...teraz tylko gleba, zielone felgi, zagazować, i bedzie! :).
- - - Updated - - -
Saroo tu masz to samo oficjalnie wg fca: http://www.alfaromeopress.com/press/article/117019
O ile samochód mi się bardzo podoba to muszę przyznać, że trochę racji masz. Brakuje mu czegoś w linii, przetłoczeniach, czegoś co 155, 156, 159, 166 miały, co powoduje, że patrząc na te (powszechne dziś) auta widzimy kunszt designera. Nawet rdzewiejące 156 na kołach z kołpakami ma to coś.
Giulia na żywo wygląda świetnie, robi wow, ale... brakuje smaczków stylistycznych. Przednie lampy ładne, ale mogły być ładniejsze. Niestety. Ja nerki sprzedawać dziś nie będę. 159 dostało prolongatę na 2-3 lata, ale i tak jak Giulia trochę stanieje to kupuję.
BTW skąd masz taki ładny przód w podpisie? Co to za projekt?
Macie tu włoski filmik o Giulii
https://www.youtube.com/watch?v=zQh0JqaCAN0#t=17
"życie jest za krótkie aby jeździć nudnymi samochodami:) "
Powiem Ci, ze bardzo żałuję to mogł być HIT stylistyki, ale te światła mnie rozjechały. One w niektórych momentach wyglądają jeszacze do przyjęcia patrząc pod pewnym, kątem ale już stojąc koło auta co widać na dobrej jakości filmie wygladają strasznie. Co do 159 to teraz szybko się z nią nie rozstanę zresztą ja sie przywiązuję do samochodów.
ps.
W podpisie mam fotkę z jakiegoś rednera, który gdzieś znalażłem w sieci. Leżało na dysku i sie przydało :)
Kurczę trochę (może nawet bardziej niż trochę) się zawiodłem. Patrząc chłodnym okiem na Gulię mogę powiedzieć, ze wygląda przeciętnie i bez efektu WOW na pierwszy i drugi rzut oka. Trochę ratuje sytuację to co będzie pod karoserią ale nie wiem czy spowoduje to chęć zamiany ze 159. Niestety dla Guli 159 jest rewelacyjna jeśli chodzi o wygląd. Sam fakt, że nie miała liftingu o czymś świadczy. Pomyślcie jak by grała technologia nowej Guli i wygląd 159...
W tym filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=kVrhbj9ds3s w 17 sekundzie jest mowa o 6 cylindrach i 510 KM. Poza tym na prezentacji oficjalnej podano stosunek mocy do wagi, jako 2,9 kg. 2,9x 510 daje auto ważące około 1480 kg... Dużo bym dał, żeby się tym karnąć:)
co byś poprawił?
Belfer podobno 2.99 kg na 1 PS także kilogramów pewno wyjdzie ciut więcej. [emoji14]
Ładna, brzydka - o tym można pisać godzinami. Ja dla mnie zła nie jest, zwraca na siebie uwagę.
Tak czy owak, jeśli ktoś pisze o uchwytach na kubki i martwi się o pojemność bagażnika, to nie powinien jeździć Alfą, bo w tym samochodzie takie rzeczy się nie liczą.
zestaw czerwone auto, czarne fele i czerwone zaciski, to ciekawy zestaw.
dziwi mnie jednak ZE NIKT NIE WSIADA DO SRODKA.
czy to, co jest w srodku, to na razie... atrapa? :)
Wygląd przodu. Światła mi się nie podobają choć ich "przymrużona" linia już tak. Dla mnie za bardzo wchodzą na błotniki (i tu przyznam rację, że wygląda jak Mazda czy BMW). Tył bardzo przypomina Gibli a przypomnijcie sobie jak wyglądają światła tylne w 156, 159. Nawet Gulietta ma fantastycznie narysowane tylne światła. Tu wygląda tylko przeciętnie jakby stylista zrobił robotę na odwal się (a przecież obecnie, przy istnieniu ledów, można chyba wymyśleć coś na czego widok nie będzie się chciało samochodu wyprzedzać:)). Wnętrze mi się nawet podoba ale nie lubię dużej ilości elektronicznych wyświetlaczy, ekranów, świecidełek itp. Nie wywołują u mnie ślinotoku. To tyle na szybko. Pzdr.
Panowie, na moto.pl jest takie zdanie:
To także pierwszy model, który otrzymał odnowione logo Alfy Romeo.
co to znaczy?
Czarna wersja na kierownicy i felgach.. :) (monochromatyczna, jak kto woli) :P
Nowe logo Alfy http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=170906&stc=1
to tak jak skoda
też ma czarną kurę a nie zieloną
poyebało ich
wzięli liternictwo do skody a teraz styl kolorystyki logo.
Całkiem ładne
Ale na zdj jest kolorowe logo...
Zmieniła się czcionka i zniknęła złota obwódka.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...015/06/361.jpg
Sprawdzamy, szukamy a potem piszemy. Tak trudno w google wyszukać, że to nie jest główne logo? Poza tym jedni lubią schab ze śliwką a inni smalec. Mnie się np czerwone auta nie podobają ale nie posądzam ich posiadaczy o to, że są "poyebani". Każdy sobie tak konfiguruje, jak lubi albo na ile mu wystarczyło...
No to panowie czekam na projekt nowego logo do 147 :D mialem wymieniac ale poczekam :P
Nie wiem czy było ale http://motoryzacja.interia.pl/news-a...km,nId,1841097 :D
kiedy wg.Was można spodziewać się jakiś konkretów dot pozostałych silników i wersji wyposażenia?
Nie będę oryginalny jeśli powiem, że wygląda jak połączenie BMW M3 z Maserati Ghibli.
Moim zdaniem design jest po prostu slaby, niczym się nie wyróżnia. Wystarczy porównać do prezentacji 156 czy 159, czyli ostatniej prawdziwie pięknej Alfy.
Szkoda, że na dzisiejszym rynku samochodów wszystkie auta wyglądają tak samo, i to nie jest przesada.
Jedyne co ratuje Giulie to napęd na tył - świetna sprawa, jedyny słuszny napęd dla prawdziwej Alfy :)
To będzie jej ogromna zaleta i mam nadzieje, że takie rozwiązanie zostanie wprowadzone w innych modelach AR.
Logo monochromatyczne pojawiało się w latach 60-tych ,a nawet wcześniej. Widzę że Alfa próbuje na siłę wrócić do lat minionych gdzie najpierw projektowano pojazd do sportu, a później go cywilizowano. To co dziś widzieliśmy to jest prawdopodobnie najmocniejszy wariant z wszystkimi bajerami. Poczekajmy trochę jak będzie wyglądała wersja dla kowalskiego z Jtd pod machą i zaciskami z Opla Combo. Jeżeli chodzi o stylistykę jest zbyt wulgarna i nie ma klasy. Co z tego że jest "ładna" jeżeli nie jest DAMĄ.
na początku byłem na nie, ale im więcej zdjęć i filmów oglądam tym bardziej mi się podoba. W końcu zaciski za przednią osią (mój fetysz������) mocna wersja, duża gama silników, napęd na tył, w miarę niska masa, same plusy. Cieszmy sie, że alfa w końcu coś pokazała i będzie mieć CALE TRZY auta w ofercie (4c nie liczę), zamiast narzekać na guziki, czcionkę, etc.
czego się mnie czepiasz człowieku?
co sprawdzamy?
gdzie ja piszę o kimkolwiek, że jest poyebany?
daj sobie na luz
mnie się podoba obecne logo, znaczy dotychczasowe i mam prawo wyrazić swoje zdanie, od tego jest forum.
Logo AR to najładniejsze logo w branży moto.
Tymczasem oni go upraszczają.
Ciekawe czy to uproszczone będzie się nadal złuszczać i blaknąć na furze wartej półtorej stówy....
Ciekawe kiedy usuną symbole religijne z logo.... Dziwne że ostał się jeszcze krzyż i saracen....