Sondę wymień. U mnie zepsuta sonda dawała spalanie średnio 6l wyższe niż katalogowe i zbyt bogata mieszankę.
Wysłane z HTC One
Printable View
Sondę wymień. U mnie zepsuta sonda dawała spalanie średnio 6l wyższe niż katalogowe i zbyt bogata mieszankę.
Wysłane z HTC One
Ok to zamowie . co do zaworow odwiedzalem salon alfy i powiedziano ze chodzi tak jak trzeba silnik jesli chodzi o dzwiek . wiadro z gwozdzmi jak to ujeto.
O dalsEj przygodzie z moca bd pisal na bierzaco moze cos komus pomoge przez to .
Chwilowo mysle jak ominac elektrozawor nad turbo gdyby okazalo sie ze kat i podcisnienoa sa juz dobre .
U mnie brak mocy wynikał z następujących przyczym:
- czujnik stukowy na kablach
-nowe kable
-dziurawy wąż między kolektorem a serwem hamulca
- nie żywa sonda lambda
Po wymianie tych elementów auto jedzie jak powinno. Może coś Ci to rozjaśni.
Ooo ztym server zobacze bo mam twarde hamulce i to moze tez byc to ;)
ok wymienilem sonde , wymienilem wszystko od podcisnienia zalozylem zegar od turbo , wycielem katalizator i proba bije 0.8 bar max w peak
wjazd na kanal odpinam przewod podcisnienia od overbosta do westgate proba bije 1,6
problem taki ze jak za dlugo ciagne to chyba standartowy Dump valve sie zacina i potem nie laduje wiecej jak 0.6 odpiecie dumpa i zgaszenie silnika powraca do tego co bylo wczesniej czyli do 1,6 wiec chyba musze zamowic pozadny blow off i ustawic na 1,5
- - - Updated - - -
dodaam ze jak bije na 0.6 jak sie zatnie to szarpie autem i przy mocnym butowaniu asz slychac gwizd z pod maski jak puszcze noge z gazu wiec definitywnie zawor DV
Nie dysponuję dokładnymi danymi lecz wydaje mi się, iż ciśnienie doładowania w tym silniku jest max koło 0,9 bara.
Jeżeli dobrze mi się wydaje to za chwilę z tego silnika zostanie kupa złomu. Proponuje podpiąć wężyk podciśnienia na swoje miejsce i zająć się czymś o czym kolega ma jakiekolwiek pojęcie.
Zawór upustowy ma inną funkcję niż sugerowana.
0,9 jest przy normalnej a 1,2 z overboostem wnormalnej tylko ze umnie ten overboost jest zaciety niby slychac po podlaczeniu na sucho ze cyka ale nie pusza wiecej jak 0,9. I wczesniej smierdzialo nie przepalonym paliwem teraz jesc bez tego zapachu. Mysle tylko odczego by pasowal ten zawor pierburga by wspolgral z moja gtv bo wina lezy pojego stronie
zamiast niego mam juz mbc i ustawilem ze jest w peak na 1,1 max a trzyma stale 0.8 okolo
tak zapytam czasem peak skoczy do 1.2 i utrzymuje stale 0.9 - 1 bar mam mbc z kulka i sprezynka oraz w domu 2. iglicowy i zastanawiam sie nad zamiana