Widzę, że to jest temat bumerang. A co ci szkodzi spróbować ją przeczyścić? Jest tyle o tym na forum, że aż uszami wychodzi.
Printable View
Ja dzis bede wyciagał alternator by go oglądnąć i zobacze czego to ładowanie jest nie takie jakie powinno być jezeli roznicy nie bedzie mimo ze alternator bedzie dobrze ladowal sprawdze przeplywke. Bo ta praca jakby na 3 cylindry jest naprawde wkurzajaca.ehh
przeczytałem większość postu i ja się pytam czemu nie wymieniłeś świec i nie sprawdziłeś iskry?? może masz przebicie i dla tego szarpie
Nie koniecznie świece, ja bym raczej stawiał na kable WN
Wymienione na nowe kable i świece sprawdzona iskra. Przeczyszczona przepływka. Mam podejrzenie alternatora bo po rozgrzaniu auta i włączeniu całej elektroniki napięcie ładowania spada do 12.5 V a to jest zdecydowanie za mało może przez to sterownik w aucie wariować??
Przepływkę wymień na nową a nie czyść. Czyszczenie pomaga, czasem, rzadko, albo w ogóle :) . Sprawdź jeszcze jakie masz napięcie na sondzie.
heh jak tak dalej pójdzie to wymienię wszystko i będzie jak nowe auto heh
Zakładając temat myślę że chciałeś rozwiązać problem - toż to masz jego rozwiązanie :)
zanim wymienię przepływkę sprawdzę jeszcze raz wszystko przede wszystkim cefki może ona słaby prąd dają ehh