a ja powiem tak ze leje gtl od samego poczatku jak tylko wszedl na stacje i nie narzekam jak i na spalanie tak i na osiagi :)
Printable View
a ja powiem tak ze leje gtl od samego poczatku jak tylko wszedl na stacje i nie narzekam jak i na spalanie tak i na osiagi :)
DDevil, widzę, że z Żor jesteś. Na której stacji tankujesz?
tankuje v-povera od poczatku jak weszla na rynek i troszke jest roznicy trasa Białystok - Kielce - Krakow - Katowice 3 osoby na pokładzie troszke bagazu jazda normalna zwalnianie na odcinkach gdzie koledzy z CB Radia mowili gdzie stoja misiaczki spalanie wyszlo 5,9 wiec nie jest duzo a jednak jest roznica co do tankowania zwyklej ropy bo przy zwyklej ropie na trasy podobne spalanie wychodzilo najmniej 6,2
W trasie z Białego do Wilna z 4 osobami Alfa spaliła 5 l v-powera a jechało się dosyć dynamicznie :P
A czy nie jest tak, ze dla roznych stacji (moze chodzi o podzial kraju na obszary) dowoza z roznych zrodel?
Czy to na pewno jest tak, ze Shell w calej Polsce narzuca stacjom skad maja brac towar?
I czy ktos moze potwierdzic w 100%, ze nie tylko na "jego stacji", ale w calym kraju cala siec bierze z orlenu VPower'y?
Po prostu ciekaw jestem skad te informacje, ze "na pewno bierze z Orlenu".
Widzisz kolego, chyba jednak nie czytasz dokładnie :) Ja pisałem na przykładzie konkretnej stacji w Szczecinie, a nie tych w Białymstoku czy Siemianowicach Śląskich bądź Warszawie. To że w moim poście pojawiło się słowo "Niemcy" nie znaczy że u nich w zwykłym paliwie same v-powery pływają. Rafineria Schwedt jest oddalona od Szczecina niecałe 50km i w regionie zachodniopomorskim stacje paliw nie są uzależnione od Orlenu, tudzież Lotosu. Część właśnie stamtąd bierze paliwo - być może ciut tańsze, być może ciut lepsze, na pewno porównywalne do tych z Orlenu. Temat jest o paliwie do diesla i o takim też z nim rozmawiałem. I nawet jakby chciał to nie mógł mnie wprowadzić w błąd z przywożeniem V-Powera z Hamburga, bo jak już wcześniej napisałem u nich na stacji nie ma Racinga.
sorry kolego nie wczytałem się zbyt dokładnie :)
wiem jak jest w większości shelli w Polsce. tam tylko Racing przyjeżdża z Niemiec, jeżeli chodzi o benzynę. Jeżeli chodzi o tego nowego diesla to muszę spytać kierowcę cysterny bo nie jestem pewny skąd on do nas trafia.
Sam pracuję na shellu i to co tutaj piszę są to informacje od kierowców cystern.
Wie może któryś z kolegów coś na temat paliwa STATOIL ? Chodzi mi konkretnie o bezsiarkowy ON