Napisał
epsonix
chce 5 drzwi, więc coupe odpada. tak samo Giulia bez SW raczej nie jest dla mie opcją (choć czasem serce podpowiada olać to, bierz sedana, ale jak wkracza rozum, to tylko kombi albo liftback). z tyłu będą jeździć co najwyżej dzieci, więc tam nie musi być mega ilość miejsca nad głową. Tylna klapa byłaby dla mnie dużą zaletą, stąd właśnie jeśli już to 4 CG.
Co do ceny przesadzasz 430i xDrive 252KM ze sportową skrzynią to w bazie jakieś 201tys. Wiem, w Giuli Veloce już są skóry (których ja akurat nie chcę) i 18" felgi ale tak poza tym trzeba jeszcze wywalić ze 30tys zł na dodatki. Wiadomo, BMW podobne wyposażenie wyjdzie pewnie trochę drożej, ale raczej nie na tyle żeby nie brać tego pod uwagę jako alternatywę, tym bardziej że nie wszystko z Veloce jest mi potrzebne (albo nie chcę typu skórzane siedzenia)
Z ciekawości machnąłem na szybko jakąś konfigurację która by mnie w miarę zadowalała z pakietem M sport, 18" felgi, lakier niebieski met, trochę dodatków, ale bez szaleństw - 230tys zł,czyli podobnie jak Veloce jaką sobie składałem.
PS> Konfigurator w BMW to jakaś porażka - mój nowy laptop z i7 16GB i superszybkim SSD NVMe więcej się "zastanawiał' i lagował niż dawał możliwości przeglądania opcji i wygodnej konfiguracji.