-
Taka demolka instalacji była konieczna - prawie wszystkie kable były przegrzane.
Izolacja stwardniała i miejscami uszkodzona. A poza tym poprzedni właściciel posztukował kable takimi szybkozłączami więc aby zrobić w niej porządek konieczne było jej rozpięcie.
Teraz wiązka wygląda jak nowa i będzie ją łatwo ułożyć we właściwych miejscach.
A poza tym teraz i tak nie mam co robić bo zimno i deszcz pada więc malowanie podkładem trzeba odłożyć.
:rolleyes:
-
2 załącznik(i)
JA budę mam gotową do składania. Wczoraj skończyłem składać silnik. Od dziś składam zawieszenia.
-
5 załącznik(i)
Dzisiaj parę fotek tego co przez ostatnie kilka dni się działo w moim garage :)
Nadwozie oczyszczone i w podkładzie :edziahurra:
Efekt cieszy oko - tym bardziej, że zrobione to tymi "ręcyma" jak to mówią.
Załącznik 256278
Załącznik 256279
Załącznik 256280
Załącznik 256281
Załącznik 256282
Wkrótce kolejne relacje - za parę dni auto idzie do znajomego lakiernika (jest jeszcze do naprawy parę elementów blacharskich) ale to tylko kosmetyka.
Trochę zazdroszczę Majkowi że ma ogarnięty silnik.
Ja waham się czy odbudowywać oryginalny silnik (zachowanie numerów) - dziura po wywalonym korbowodzie zaspawana - czy szykować drugi który jest kompletny i nieuszkodzony.
-
Próbowałeś może reanimować daszki przeciwsłoneczne ?
Moje trochę się podniszczyły, materiał, lusterko jest ok, ale środek już praktycznie nie istnieje.
Nowe to koszt prawie 700zł, a widzę, że bawiłeś się trochę z tapicerką, więc ciekaw jestem czy to też próbowałeś reanimować ?
-
2 załącznik(i)
Pierwsze elementy metalowe wróciły z ocynkowania
Załącznik 257103
Załącznik 257104
Żmudna robota bo każdą śrubkę, podkładkę czy nakrętkę trzeba oczyścić z brudu i rdzy jak się chce mieć fajną powłokę ocynkowaną:)
Kolejne partie w przygotowaniu.
Wieszanie tego na drucie miedzianym jest katorżniczą robotą ale cóż koszty, koszty i jeszcze raz koszty.
-
jeszcze trochę pracy przed tobą - zależy jak grubo nałożyli cynku
-
No tak, to jest ciekawe jak grubo. Ale daję to do chłopaków z polecenia może więc jakość jest adekwatna do ceny.
Najważniejsze że pozwalają mi na wykonanie czynności przygotowawczych (czyszczenie i wieszanie) oni wykonują tylko kąpiel w kwasie.
-
czasami jak nałożą cynku za grubo to jest problem z gwintami, są za ciasno pasowane
-
Ile za to zapłaciłem? Ja robiłem w firmie w Bydgoszczy i grosze to kosztowało. 40zl zapłaciłem chyba za 10kg?
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
12 załącznik(i)
Witam ponownie po dłuższym czasie.
Nadwozie w całości wyczyszczone i czeka na transport do lakierowania.
Deska rozdzielcza niestety pojechała do tapicera.
Załącznik 258726
Piszę niestety bo założyłem sobie, że wszystko co się da robię sam. Ale tapicerstwo jest mi niestety obce :)
Zabrałem się też za demontaż tylnego mostu celem jego wyczyszczenia i weryfikacji
Załącznik 258731
Załącznik 258732
Załącznik 258733
Zabrałem się też za przekładnię kierowniczą i alternator - efekty wkrótce.