-
no wlasnie. ja tez mam nadzieje ze w koncu uda mi sie zrobic ten zawias porzadnie.. nie ma co ukrywac, normalne gumy nie sa zbyt trwale na naszych drogach w tym modelu. chyba ze kogos stac na wymiane calych wachaczy co rok i do tego montarz.. sami wiecie...oby PU zamontowac bez problemow to by bylo dobrze :D
-
Ja mam założone PU czerwony na prawie całym przodzie (te od stabi jeszcze leżą w garażu). zakładałem je chyba rok temu i poza wypadaniem jednej dolnej (chyba pierwszy o tym pisałem na forum ale już sobie z tym poradziłem dorabiając solidną podkładkę miedzy tuleję a wahacz) to powiem, że po ok 15 tys km nie ma żadnych oznak zużycia. Nawet dzisiaj byłem na stacji przekonać się co stuka i okazało się, że poza stabilizatorem wszystko jest super sztywne (a przyznam, że jeżdżę szybko i po niezbyt dobrych drogach). Osobiście polecam bo mam spokój i nie uważam tego za żadne druciarstwo.
-
jak wypadaja to obie wiec trzeba dac podkladki z 2 stron. Szlifowales mocowanie zeby wsadzic podkladke? bo u mnie nie wejdzie;]
-
akurat na ori tylne tuleje mają oryginalne podkładki, więc tylko dorabiałem pod przednie. ja troche spiłowałem metalową tuleję tyle ile trzeba i zero luzu wzdłużnego.
-
no o to mi chodzilo ;] jak gruba podkladke dales? tak sama jak ta co do tylniego w zestawie?
-
nie miałem taką ok 2-2,5mm. Była kwadratowa. była bo ją dopasowałem. A tak gruba bo:
1. aby przy ruszaniu nie uciekły koła do przodu - bo 2.0 rwie Panie, że szok :)
2. taką miałem.
-
witam
Ja mam cały przód w strongfleksie i jestem mile zaskoczony a obawiałem sie troche.
Auto sztywniejsze lepsze w prowadzeniu i wydaje mi sie ze ciszej pracuje
Ja polecam choc to drogi interes ja miałem juz dosc wiecznego stukania gumowych tuleji a miarka sie przebrała gdy po trzech miesiacach padła tuleja w dolnym trw i górnym febi (niby oryginały z aso).
pozdrawiam
-
Skoro strongflex taki dobry to poczekamy na komentarze po 10-20tysiach kilometrów po PL drogach tylko szczere jak dają radę:P:P:P Jeśli naprawdę się sprawdzą kiedyś jak będę musiał może i też się skuszę
-
no jak PU maja byc na 10 20 tys to nie ma to wiekszego sensu. z tego co wiadomo to ma byc na "wieki"
-
spokojnie na pewno napisze szczerze co i jak a na razie jest super choc naprawde miałem cykora jak to sie bedzie zachowywac i czy auto nie bedzie zbyt twarde.