Jeżeli masz antenę w dachu, to znaczy że ktoś rzeźbił to auto. Oryginalnie w sw antena jest w spoilerze bez wyjątku, a na dachu jest antena do instalacji telefonu gsm.
Printable View
Jeżeli masz antenę w dachu, to znaczy że ktoś rzeźbił to auto. Oryginalnie w sw antena jest w spoilerze bez wyjątku, a na dachu jest antena do instalacji telefonu gsm.
Też przymierzam się do wymiany anteny w mojej 156 2005r. SW , wyczytałem w innym temacie, że antena od radia jest na dachu ze wzmacniaczem w stopce.
Ta w klapie występowała podobno tylko w przed liftach.
Może ktoś to potwierdzić ? Bo już się gubię w temacie anten.
Pozdro
Antenkę to sobie ona może mieć, tylko fabrycznie ona jest przewidziana do instalacji telefonu gsm - antena radiowa jest w spoilerze:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/03/369.jpg
15.02.2002 - modyfikacja 5975 - dodano antenę z modelu Alfa 147 w miejsce obecnie stosowanej.
Czyli po lifcie antena jest na dachu a nie w spojlerze. U mnie jak wykręcę bacik z dachu to źle gra radio.
A możliwe że masz rację. Źródło?
Dobrze Panowie.
To w takim razie jak mam 156 sw po lifcie wnętrza - produkcja maj 2002, to gdzie szukac anteny?
Na dachu mam bat i faktycznie jest na gwint m5.
Tylko, że w klapie tylniej mam takie ustrojstwo jak na poprzednich fotkach?
Musze sprawdzić tą na dachu, czy gra lepiej, czy gorzej bez bata.
To w takim razie gdzie miałbym szukać wzmacniacza antenowego jeżeli w ogóle występuje?
Majster w spoilerze masz antenę a wzmacniacz w klapie to co na zdjęciu ktoś tam wcześniej wrzucił.
W takim razie, czy na wzmaczniaczu powinno byc napiecie po właczeniu radia?
Auto bez bose jesli to cos zmienia.