daj znać czy wygląda tak jak ten z allegro czy jak z fotek ode mnie
Printable View
daj znać czy wygląda tak jak ten z allegro czy jak z fotek ode mnie
Przy filtrze nie ma czujnika. Jest zaślepka. Czujnik stanowi odrębny element.
Czyli po prostu nie masz czujnika wody do filtra paliwa? ;) Wkręca się go w miejsce "zaślepki" i podpina wtyczkę. Czujnik nie jest integralną częścią zestawu i kupuje się go oddzielnie, to miałem na myśli.
Ja dziś "zanabyłem" u Darka oryginał Mann z czujnikiem w okolicach 300 pln. Wiem też, że nasz Filtron może szybko paść po wymianie i powodować nierówną pracę silnika. To na tyle z dzisiejszej lekcji ;)
Aha,filtr był kompletny z czujnikiem (nie jak w poście powyżej gdzie kolega pisze, że filtr kupujesz oddzielnie i czujnik też).
Jeśli się zapcha to może skutkować spadkami ciśnienia na listwie CR. Dotyczy filtrów paliwa ogólnie. Ale to byłoby odczuwalne bardziej podczas jazdy pewnie, gdzie dawka paliwa jest większa.
Filtron lubi puszczać włókna w obieg, co bardzo szybko wyłapuje regulator ciśnienia pompy CR (tym samym się wykańcza - przestaje skutecznie blokować odpływ a tym samym nie jest w stanie trzymać ciśnienia na listwie CR). Dyskutowali też o tym na forum peugeota czy citroena (silniki 2.0 HDi). Również zakład, w którym się stołuję, odradzali Filtrona do CR.
Coś w tym musi być ...
a ja o filtronie słyszałem dobre opinie. co mechank to inna opinia.