Proszę o pomoc niech ktoś coś doradzi!
Proszę o pomoc niech ktoś coś doradzi!
Zacznij od wyczyszcenia sondy. Wyjmij ja i najpierw przedmuchaj ja spręzarką, delikatnie wyczyść szczotką drucianą apotem wypal ją palnikiem gazowym. Pozniej podepnij sie pod komputer.
Gdyby ktoś miał kiedyś podobny problem , może moja sytuacja pomoże. U mnie okazało się, że problemem była uszczelka pod simeringiem wału korbowego (?) przez którą uciekał olej i "brudził" sondę lambda. To była przyczyna problemów z silnikiem.
Widzę Dariusz156, że nie dostrzegłeś ironii w moim poście dotyczącym tej arcy ciekawej teorii wyjaśniającej przyczynę zabrudzenia sondy. Ciekaw jestem skąd się biorą tego rodzaju głupoty?
Ludzie czepiacie sie człowieka o jakieś szczegóły gdzie widać, że nie jest fachowcem.
Nie ważne co autor miał na myśli ale grunt, że cos tam pomogło na jego dolegliwości
No racja nie jestem mechanikiem, a samochód naprawiałem w serwisie dokładnie już nie pamiętam na czym polegała usterka, ale mniej więcej chodziło o to że była nieszczelność, przez którą uciekał olej i brudził sondę. Chyba jakoś tak nie pamiętam dokładnie już, grunt, że usterkę wyeliminowano , auto odzyskało moc, spadło spalanie, nie szarpie , po prostu pracuje tak jak powinno :)