ehhh... większość bezpieczników które musisz sprawdzić znajduje się pod kierownicą . na podszybiu jest raptem 1 szt.
ehhh... większość bezpieczników które musisz sprawdzić znajduje się pod kierownicą . na podszybiu jest raptem 1 szt.
Jak pisałem sprawdziłem wszystkie bezpieczniki pod kierownicą i wszystkie są ok. a na bezpieczniku nr 19 nie ma napięcia i w tym problem. Na podszybiu mam cztery małe bezpieczniki i dwa duże, też dobre i brak napięcia przy bezpieczniku od nawiewu ( klimy ):confused:.
Weź mierniki sprawdzaj napięcia w kolejnych punktach od początku toru zasilania. Może padła ci skrzynka bezpiecznikowa, jak któremuś z forumowiczy ostatnio.
U mnie wreszcie ciepło!!!
Przyczyną "momenraty....srata tata" był brak napięcia na silniku wentylatora oraz silniczka od zamykania/otwierania obiegu powietrza.
Przy silniku jest "złączka" na 2 piny, coś było z nią nie tak, wiec usunąłem ją i połączyłem kabelki bezpośrednio.
Natomiast przy silniku wentylatora również znajduje się "złączka" tylko dużo większa (jest tuż obok tej od silniczka obiegu powietrza), dostała się tam wilgoć i styki pośniedziały i napięcie nie szło. Wyczyściłem, podłączyłem i wszystko gra. Taka pierdoła a nerwów przez nią.
Mam nadzieję że to komuś pomoże :)
Ja mam problem ze złączką taką szeroką która jest pod podszybiem przy dmuchawie, ale nie mam jak do niej się dostać, czy ktoś już ją kiedykolwiek wyjmował, jak to zrobił. Jest ona od strony komory silnika (tylko mało miejsca przy przegrodzie). Na tą chwilę popryskałem kontaktem jakieś dwa lata temu i nie wyłączam nawiewu (mam ustawiony na minimum - tak aby prąd cały czas płynął, dział jak na razie. Choć jak byłem w szpitalu i auto stało ponad 3 tygodnie to problem się na nowo pojawił - istniał ze dwa dni i styki same się poprawiły). Ale kiedyś się upalą i będzie :( Nie wiecie jak tą złączkę wyjąć, ma jakiś zatrzask?
Witam
Z gory przepraszam ze pisze tutaj lecz przejrzalem bardzo duzo informacji na temat wszystkim nam znanego problemy tj. "Momentary Air conditioner faulity..." i niestety nie znalazlem odpowiedzi. U mnie blad ten pokazuje sie tylko i wylacznie wtedy gdy kluczyk jest przekrecony na 1 poziom zeby byl prac na ICS, nastepnie gdy przekrecam go na zaplon wyskakuje takowy blad. Dodam ze wiatrak itp wszystko dziala podczas zapalonego silnika lecz wlasnie podczas ustawienie na zaplon wiatrak nie chodzi, jesli ktos ma jakies pomysly bardzo prosze o pomoc i z gory dzieki.
pozdrawiam
Przeczytałem cały temat z tym komunikatem i nikt nie miał jeszcze takiego problemu jak ja (chyba) :D U mnie wszystko działą, nawiew, sterowanie, ciepło zimno, pokazuje faktyczną temperaturę na zewnątrz, klima działa. A komunikat dalej się świeci :) Co może być rpzyczyną :D??
A nie wyświetla ci się ten komunikat jak włącza się obieg wewnętrzny powietrza.