Ale kiedy masz to wycie? Jak przy kręceniu kierownicą to coś z płynem może byc. Może nie wymieniany, a jak niezależnie od kręcenia kierownicą to szlak wie- może pompa wody? Za mało detali przekazałeś i za dużo spekulacji.
Printable View
Ale kiedy masz to wycie? Jak przy kręceniu kierownicą to coś z płynem może byc. Może nie wymieniany, a jak niezależnie od kręcenia kierownicą to szlak wie- może pompa wody? Za mało detali przekazałeś i za dużo spekulacji.
Kupiłem własnie 164 3.0 89r. I kilka pytań:
1. Do silnika wchodzi 7 litrów oleju?? Wczesniejszy właściciel lał do silnika dobry mineralny, widziałem w instrukcji że jest dopuszczalny więc postanowiłęm także nalać dobrego minerala, czy todobry pomysł??
2. Brak podświetlenia zegarów i nie działający prędkościomierz. Jakieś sugestie??
3. Żle wchodzą biegi, dostałem z autem jakąs tulejkę gumową którą trzeba wymienić. Czy to jakiś kłopot czy jest łatwy dostęp?? Jak się do tego zabrać od dołu czy od góry??
4. Czy hydraulika sprzęgła jest kosztowan??Bo dziwnie pedał działa i chyba bede musiał zrobić.
5. Jaki koszt kupna halogenu bo jeden zbity??
takCytat:
Napisał qdlacz007
Przekaźnik nie łączy pod deską rodzielczą- gdzieś w pobliżu kolumny kierowniczej taki szary-powinien byc. Co do prędkościomierza- impulsatorCytat:
Napisał qdlacz007
Zawieszenie zespołu napędowego do roboty, i trzeba to zrobic, bo mechanizm różnicowy zejdzie do piekła. Co do tulejki- jakiej- pewnie chodzi tej od łapy silnika- jak stoisz przed zderzakiem, na lewo od kolektora dolotowego. Zobacz jak to wygląda.Cytat:
Napisał qdlacz007
Ciężko? U mnie w poprzedniej Alfie chodziło ciężko, ale niczym nie pluło.Cytat:
Napisał qdlacz007
Jak dobrze pamiętam 280złCytat:
Napisał qdlacz007
EDIT- sprawdz czy diody oświetlające deskę są sprawne.
Jesli chodzi o ciężko chodzace sprzęgło to ja już poradziłem sobie z tym problemem.
Od pompy sprzęgła idzie przewód do tłumika drgań umieszczonego koło wysprzęglika(mała okragła puszka). Z tego tłumika do wysprzęglika też idzie przewód(krótki). U mnie tez przewód tak spuchł w środku, że ciężko było przez niego dmuchnąć powietrze. Nie miałem takiego przewodu aktualnie, wiec odłaczyłem tłumik od wysprzęglika i połączyłem pompę bezpośrednio z wysprzęglikiem. Sprzegło chodzi teraz miękko.
Skrzynia była wymieniana. Podobno jakas tulejka : na łaczeniu drążek<<>>skrzynia. Może źle się wyraziłem , biegi wchodzą dobrze tylko nie dokładnie, czasem cięzko pocelować:D czy ten rocznik ma silnik 12V czy 24V??
Rocznik 1989 to 3.0 V6 12V. Zawory regulowane na plytki i śrubę, napinacz paska rozrządu - hydrauliczny
Właśnie odnośnie tego napinacza. Jak sprawdzić jego stan??Co wymienia się w rozrządzie i jaki to koszt??
Jak jest mokry to do wymiany. Zazwyczaj przy każdej wymianie paska wymienia się też ten napinacz.
Mamy podobny silnik, jeszcze kwestia czy twój ma katalizator- 06412, czy go nie ma -06410. Silniki podobne, bo u Ciebie jak mniemam są 3 paski klinowe, a u mnie jeden wielorowkowy+jeden do pompy wspomagania. No i ja mam napinacz mechaniczny. No i osłony na zawory też się różnią, na głowicy B.
Rocznik 89 to jeszcze stare przyciski między fotelami i inna konsola nieco. No i masa własna tych Alf jest dośc niska. Ja miałem z roku 93 to ważyła na sucho 1190kg dokładnie, a tą co mam teraz(automat) już 1500kg.
Jaki orientacyjny koszt takiego rozrzadu?? Odnośnie prędkościomierza : gdzie jest podpięty?? na skrzyni są dwa gniazda ja mam wtyczkę tylko w jednym(tym bliżej chłodnicy), co powinno być w drugim??
Orientacyjnie- pasek coś koło 80 zł, napinacz hydrauliczny pewnie coś pod 6 paczek dojdzie. Myślę, że więcej wymieniac nie trzeba. Chyba, że pompa hałasuje wody to i ona dojdzie w koszta. Przy okazji bym się zabrał za paski klinowe, ale to to za sztuke może do 15zł dojdzie.
A tu masz manual mechanicznej skrzyni
A tu 12 zaworowca