Oczywiście, że można sobie poprawić, ale opisuję tu jak z fabryki wyszedł samochód - bo tak to w każdym samochodzie to co jest nieudane można zmienić/poprawić.
Czy ktoś wie i ma jakieś dane ile przez te dwa lata wyprodukowano 146 z silniczkiem 1.7 boxer??
FAP albo centrala we Włoszech ;)
boxer. ostatnio jeździłem na krótkie dystanse, silnik przepalił trochę oleju, bagnet na minimum i przy odpaleniu po tygodniu nawet coś zagrzechotało w silniku. dolałem co miałem i siup 200km w trasę. olej nie śmierdzi benzyna jak wcześniej i stan taki jak po dolaniu. wniosek- boxery trzeba wypuszczać na dłuższy spacer ;)
A ja mam taki problem że jak na opuszczonym fotelu generalnie najodpowiedniejszą pozycję mam, to strasznie boli mnie stopa od trzymania pedału gazu. Jakoś niewygodnie prawą nogę o konsolę mam opartą i dziwnie wygiętą stopę wtedy. Sytuacje ratuje fotel na max w górę ale wtedy ze stopą wszystko ok, za to mało miejsca nad głową i jakoś tak śmiesznie się siedzi jak na krześle... pewnie też dziwnie z zewnątrz samochodu wyglądam , jakbym się ledwo mieścił tam..
Demontujesz fotel,kładziesz sobie gdzieś na stole, demontujesz tapicerke siedziska, odkręcasz szyny, wiertarką rozwiertujesz nity którymi jest zamocowany mechanizm regulacji wysokości, zakrecasz śrubami szny do fotela bezpośrednio (trzeba dobrze rozmierzyć szerokość szyn,dziury pasują ale 0,5 mm moze sprawić, ze fotel bedzie sie ciezko przesuwał). Nastepnie złozyć siedzisko, naciagnać poszycie, i przykrecić fotel.
Nie mam zdjęć, nie jest to trudne zadanie.
A fotel nie będzie się opierał o tą belkę idącą w poprzek samochodu pod fotelami?
"... I guess it's just the way I'm wired."