Oprócz sondy warto też sprawdzić czujnik temperatury płynu chłodniczego. Objawy są bardzo podobne.Sprawdz sobie lambde ponoc od tego łykają jak szalone , ale tego nie wiem moja OK zawsze była.
"... I guess it's just the way I'm wired."
Oprócz sondy warto też sprawdzić czujnik temperatury płynu chłodniczego. Objawy są bardzo podobne.Sprawdz sobie lambde ponoc od tego łykają jak szalone , ale tego nie wiem moja OK zawsze była.
"... I guess it's just the way I'm wired."
ja mam 1.9 TD od chyba 6 już lat, fura jest extrawygodne mega, na długie trasy bardzo dobra, pakowna jak van przez ten liftbackowy tył i nawet służyła mi przez 3 tygodnie za campera nad morzem ;p
Hello!
Mam co prawda moją Bellę od miesiąca dopiero - model 146 My'99 1.4 Junior TS,a wcześniej jeździłem różnymi Golfami,z silnikami od 1.4 do 1.8.Miałem nawet amerykańską wersję Golfa z silnikiem 1.6 i mocy 115 koni,ale do mojej Belli,to te wszystkie niemcy się nie umywają!
Nie wiem w czym problem,ale moje autko od mniej wiecej 2000 obrotów ciągnie jak blądi w parku,a po przekroczeniu 4000,to dosłownie rakieta,a i spalanie jest o wiele niższe niż we wspomnianych wcześniej Golfach.Przyśpieszenie,moment obrotowy,elastyczność,oraz wygoda,jak na autko rodzinne nie porównywalne z żadnym niemcem (no chyba że z Porsche Cayenne,ale to już inna klasa)!!!
Bella 146 jest wymagająca i trzeba o nią dbać,nauczyć się tego Autka,a jak to już potrafisz,daje dużo radości z jazdy!
Moja zona z początku miała problem z jazdą naszą 146,ale teraz najchętniej podróżuje za kierownicą i nieźle sobie poczyna!
Pozdrawiam Gorąco!
Witam.
Czy taki interfejs: http://allegro.pl/interfejs-fiat-alf...849803574.html da radę zdiagnozować Alfę 146 Boxer 1.4 programem IAW ECU Scan 2?
Można, pisze że obsługuje model 146 z silnikiem 1.3 a to jest ten boxer.
już pare miesięcy mam 146 Jtd, mogę powiedzieć bardzo ekonomiczny i niezawodny samochód, tanie części itp, ale i tak go nie lubię.......
Niedługo poruszam się 146, ale pierwsze spostrzeżeń już mam porównując z drugim moim samochodem.
Po pierwsze i to każdy przyszły kupujący powinien wiedzieć - cholernie wysoko się siedzi na fotelu, nawet przy maksymalnym jego opuszczeniu. Ja przy prawie 190cm wzrostu garba przy każdym skrzyżowaniu dostaję próbując dostrzec sygnalizatora i zaczynam się łapać na tym, że jeżdżę zgarbiony cały czas.
Jesteś pewien, że piszesz o 146 1.4?Hello!
Mam co prawda moją Bellę od miesiąca dopiero - model 146 My'99 1.4 Junior TS,a wcześniej jeździłem różnymi Golfami,z silnikami od 1.4 do 1.8.Miałem nawet amerykańską wersję Golfa z silnikiem 1.6 i mocy 115 koni,ale do mojej Belli,to te wszystkie niemcy się nie umywają!
Nie wiem w czym problem,ale moje autko od mniej wiecej 2000 obrotów ciągnie jak blądi w parku,a po przekroczeniu 4000,to dosłownie rakieta,a i spalanie jest o wiele niższe niż we wspomnianych wcześniej Golfach.Przyśpieszenie,moment obrotowy,elastyczność,oraz wygoda,jak na autko rodzinne nie porównywalne z żadnym niemcem (no chyba że z Porsche Cayenne,ale to już inna klasa)!!!![]()