Sprężynki, takie taniutkie, tylko z aso 340zł/szt :)
Printable View
Czyli różnica w cenie TI jest uzasadniona :) Upodobnić można tylko po co :) Nigdy to nie będzie oryginał.
Cały czas sie zastanawiam nad TI. Dziś jadę się taką przejechać na 19' feldze :)
Obawy moje biorą się z przejażdżki skoda octavią RS. Z tyłu żona podskakiwała jak piłeczka takie to było twarde. Nie chce, żeby dzieciaki co chwila żygały w drodze na wakacje.
Moja cora nie zyga:-)
Na 18" 225/40 w gt czulem sie twardziej niz na 19" w 159
Czy możecie mi więcej powiedzieć co oznacza Wersja MEDIUM (IT INCLUDES TI) w mojej 1.9 JTDM 16V 150KM. Nie jest obniżona i nie ma wyglądu TI, jedyne co ma to czerwone brembo :)
Po lifcie? Może mieć coś z pakietu Ti. Zaciski, kierownicę, skórzaną gałkę.
Witam koledzy. Mam pytanie odnośnie listw ozdobnych/ dekorów w 159 TI. To szczotkowane alu występowało tylko w jednym kolorze/odcieniu? Chce wymienić ten przedni panel z uwagi, że były właściciel chyba się nad nim znęcał ale mam wątpliwości co do koloru. A wydać 370 zł na nowy i żeby się gryzły kolorystycznie trochę mi się nie uśmiecha.
Sprawdź po VIN.
Powiedział, co wiedział. Białe TI kijowe? W SW? Pozdrawiam ;))
- - - Updated - - -
U mnie na 19 i Q4 nikt nie rzyga. Auto sztywne i prowadzi się dobrze. Wiadomo ostrożnie na koleinach, ale idzie wypracować metodę jazdy. Zdania nie zmienię, ale TI to pożeracz autostrad i esek. Idealne. Na innych drogach jest ok.
Jedyny problem to górne wahacze, dość szybko wybijają się tulejki, zwłaszcza tylna. Sprężyny do Ti są tylko w oryginale (2 na tył ok. 900PLN, ale można dobrać Eibachy ProKit - 10 mm jeszcze w dół do fabrycznego). ;)
TI: obniżone fabrycznie zawieszenie o 20mm, kierownica, tapicerka czarna perforowana skóra z czerwoną nicią +symbol alfy na siedzeniach, koła 19", felga wzór TI, czarna podsufitka, nakładki na pedały aluminium ze znakiem alfy, listwy progowe aluminium z napisem i symbolem TI, listwy podprogowe, satyna na lusterkach - nakładki. Ja mam nagłośnienie Bose oraz przyciemnione fabrycznie szyby - tylna i tylne boczne, końcówki wydechu chrom, zaciski Brembo przód tarcza 330mm, tył chyba 297 mm, zaciski mam wszystkie w czerwonym kolorze z napisami.
Szypa- osłona silnika jest taka sama jak w innych dieslach. Tam gdzie przycierałem, to wstawiłem blachę 3 mm z nierdzewki i na śrubki też z nierdzewki i odtąd problemu nie ma.
W każdym TI, 2.4, 3.2 i chyba TBi były 330mm z przodu na czterotloku i 292mm z tyłu - standardowy pływający.
Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka