Jak z tego co wynika, czyszczenie nie pomogło, to trzeba wymienić na nowe, mogą tłoczki w elektrozaworach się zacinać. Nie ma co kombinować wymieniać na nowe
Printable View
Jak z tego co wynika, czyszczenie nie pomogło, to trzeba wymienić na nowe, mogą tłoczki w elektrozaworach się zacinać. Nie ma co kombinować wymieniać na nowe
Ponieważ wymiana to ca 15 minut, ja bym na Twoim miejscu spróbował - u mnie, po wymoczeniu (co prawda leżały w benzynie coś koło pół roku) działają już ponad miesiąc bez żadnych błędów).
sitko się przerwało... można to jakoś skleić?
Załącznik 209398Załącznik 209399
Na upartego, możesz to obwiązać jakimś cienkim drucikiem, no ale to już będzie kompletna rzeźba, żeby nie powiedzieć - druciarstwo.
Zresztą same elektrozawory wyglądają tak, jakby ktoś się nad nimi znęcał - u mnie wyglądają jak nowe, prosto z pułki.
Melduję że zadanie zostało wykonane :rolleyes:
3 dni moczenia w renoclean, zlutowanie sitka (które puściło na zgrzewach), 2 dni moczenia w nafcie, montaż.
Nie wiem czy to wina przerwanego sitka (które wydaje mi się nie powinno mieć wpływu na działanie silnika , ponieważ widziałem elektrozawory bez sitek w innych autach)
czy to jednak wina zacinającego się elektrozaworu... ale po moich zabiegach wszystko jest ok :)
Auto odzyskało dół, szybciej się wkręca na obroty i równo i cicho pracuje... Dla mnie bomba :D
Załącznik 209855
pewnie tak wyglądają ponieważ musiałem się nad nimi trochę poznęcać żeby je wyciągnąć... :o
U mnie te elektrozawory troszkę inaczej wyglądają, znalazłem informację że po minięciu gwarancji serwisowej te sitka można w ogóle zdemontować, sitka mogą blokować kanał olejowy,
http://www.forum.chevrolet.org.pl/pr...=4796&start=30
No nic w końcu kupiłem elektrozawory od GM ;)! 129$ mam nadzieję że nie zostanie wyrzucone w błoto.
Dalej zapala i gaśnie mi check engine, falowanie obrotów zaraz po odpaleniu. Inne objawy brak...
Ile może trwać przesyłka wiecie może? Mam nadzieję że wymiana rozwiąże problem... i będzie święty spokój a jak nie to co wtedy?!
Nie boj żaby. Będą działać i problemy znikną u mnie przesyłka szła. 14dni z florydy
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka