-
no hej Selius ja tez mialem bmw ale tam z temp akurat nie mialem problemu tylko w alfie.... odkręcałem korek od miesiąca dzien w dzień równiez zbiorniczek i nawet na górce.... i normalnie mysle ze jak ktoś by trafił u mnie na jeden maleńki babelek powietrza w układzie to bym mu oddał alfe za friko..... bi jestem pewien na 100% że mam odpowietrzony układ a wskazówka od temp nie jest stabilna.... ale jak napisałeś każdy pisze swoje doswiadczenia a inni z tych porad korzystają....i prubóją..... a z drugiej strony nie można też samochodu porównać z drugim bo każdy o samochód dba inaczej i tak naprawde nie wiemy co kupujemyod poprzedniego właściciela i właśnie forum jest po to byśmy sobie pomagali Panowie..... życzę miłego dnia o pozdrawiam
-
To moze wina termostatu? Kupiles z alegro?
-
termostat kupiłem w serwisie alfy jak rowniez chlodnice i kompletet uszczelek pod głowice pod kolektor itp...wszystko oryginalne z srwisu i nowe
-
a jaki masz płyn w układzie chłodzenia? przed wymianą nie miałęs tych skoków?
-
no hej wszystkim powracam do tematu... wiec na zimnym silniku jak wyjme czujnik to mi wiatrak nie ruszyl poruszałem przekaźniki i kable idące do wiatraka i ruszyly więc postanowiłem przeczyścić wszystki styki i złączki itp. przy akumulatorze są przekaźniki od wiatraka pompy kompa itp przeczyściłem wszystkie wpiołem poszedłem odpalić a tu LIPA.... kręci samochód kręci a nie opdala!!!!! nie słysze pompy jak startuje i też nie świeci mi sie kontrolka silnika jak przekręce stacyjke MASAKRA jest z tym samochodem robi mi niespodzianki i juz mi ręce opadaja do niego.... co robić wie ktoś.... a co do temp to skacze jak skakala kapalek...pzdr
mozliwe że pompa sie spaliła???????? bo mi sie tak nie wydaje.....
-
Jedź do serwisu i podepnij pod egzaminer niech ci zrobią na egzaminerze test włączania wentylatorów - może masz gdzieś zwarcie
-
A czy jak czyściłeś te styki i wyjmowałeś przekaźniki to wcześniej odłączyłeś akumulator?
-
hej starnaw czy poradziels sobie z ta temp. ?