widuję ją czasami tu i tam na mieście. Ameliniowa alfa ...
Printable View
widuję ją czasami tu i tam na mieście. Ameliniowa alfa ...
Amelinium sie nie maluje!
Hej. Troszkę obok tematu, ale spytam. Zamierzam sprowadzić Brere z Niemiec, ale chętnie reanimowałabym swojego Fiata jako autko dojazdowe do pracy do tego czasu. Niestety, ciągle co stoi u jakiegoś mechanika, pojeździ miesiąc, klops i problem ze sterowaniem zapłonem powraca. Autko dostałam w spadku a poprzedni właściciel niezbyt się nim przejmował. Czy ktoś może polecić w Tom warsztat w którym go przejrzą i ocenią, czy warto i jak dużo trzeba zainwestować w nie? Dzięki z góry za wszelkie podpowiedzi :).
Ale jakiego fiata ? trochę ich jest na rynku ...
Fiat Albea 1.2 16V HL z 2002. Nikt mu nie potrafi pomóc, a nie chce go jeszcze spisywać na straty. Przebieg niecałe 110 tys. Jak na razie żaden spec nie potrafi ogarnąć tematu, a problem caly czas powraca ;)
Auto-tos? Chyba mają coś wspolnego z Fiatem. Co do jakosci uslug nie mam bladego pojęcia.
Dodano po 3 minutes:
Pisalem do nich maila niedawno w sprawie kodowania kluczyka z pilotem do alfy. Cena uslugi 120 zł. Gdyby ktos kiedys szukał
Nie możliwe - 120 zł? Jak za te pieniądze zrobisz stawiam browara :-)
wysłane z nokii 6310i
Jak juz będę mial wolne.srodki na ten.cel to sie pochwale. No taka odpowiedz dostałem w mailu od nich :-P mówisz ze to niesamowita okazja B-)? Hehe
Rób - jak zrobią jestem zaraz po tobie. Kartę kodową masz może?
wysłane z nokii 6310i
Na szczescie jest. Jeszcze dla pewności wynienie baterie bo moze to ona winna ;-) a nie chcialbym wydawać kasy nie sprawdzajac wszystkich mozliwosci :-)
Dzięki za podpowiedzi ;)
Autotos przerabiałem jeszcze z moim fiatem ogólnie ceny wyższe gdzies około 20% niż u pozostałych. Z elektroniką i prostymi naprawami oraz wymianami dawali rady
Ja już jestem na etapie - zapłacę każde pieniądze ;). Nie chcę go na żyletki oddać. W przyszłym tyg nie ogarnę tematu (wyjazd służbowy), ale do końca stycznia - może ;).
To co ? Nie bądź taki tajemniczy.
wysłane z nokii 6310i
To juz wiem :-P ale nie zaszkodzilo sprawdzic.
No po prostu wiem bo sprawdzałem, ma nową obudowę kluczyka, nową baterię, kartę kodów,musi zakodować kluczyk:)Mówiłem przy sprzedaży, nie wszyscy sprzedający wciskają ludziom kity:) ja nie chcę żeby mi wciskali i sam nie wciskam tym bardziej nie zrobiłbym tego ludziom z tego forum.
Widocznie nie słuchał :D
Był w szoku jak zobaczył bellę:)
Cicho :-D na poniedzialek umowiona operacja kodowania xD sluchal i pamieta ale zwykle lubie sprawdzic jeszcze raz po swojemu :-P
Hehehehehehe w razie czego wal jak w dym, tak jak mówiłem o lalce wiem wszystko więc chętnie podpowiem jak by co:) A swoją drogą to już powoli za 159 sw się rozglądam:)
Tutak się Alfy nie sprzedaje tylko PRZEKAZUJE następnemu zarażonemu:)
A i powiem Ci jeszcze ciekawostkę, ta moja koleżanka od której ja ją kupiłem wróciła do Polski na stałe w tej chwili, jak się dowiedziała że sprzedałem to się załamała że jej nie powiedziałem bo brała by ją jeszcze raz w ciemno:) Własnie szuka samochodu:)
A co z giulietta?
Wiesz jak jest rodzina pewnie mi się powiększy za chwilę więc wolałbym sw, tak na wszelki wypadek ale nie mówię nie:)
Jak cos kupisz to pochwal sie ;-)
No oczywiście że się pochwalę:)
ja mam 159 SW do sprzedania tyle ze w dość wysokiej cenie ale jak coś to dzwoń
Jeszcze nie w tej chwili:)
To może na jakiś spocik by się zgadać jak parę nowych osób się pojawiło?
Można o czymś pomyśleć
Nie myśleć tylko działać :D piękną scenerię mamy.
Co do zimy to średnio przepadam. Może coś w przyszły weekend?
Mów kiedy a będę - byle weekendos
Może tym razem ktoś zrobi jakieś zdjęcie [emoji14]
Cały czas mam aparat przy sobie jak coś :D
No u mnie tez raczej tylko weekend. A miejscówka? :)
Ostatnio też miałeś a zdjęć ni ma[emoji14]
Są w naszych wspomnieniach :-) jest na placu Kościuszki jakaś cafejka z kawą co by można usiąść wypić kafffkę po biadolić ? Ewentualnie gdzie kolwiek - byle nie BP :-)
wysłane z nokii 6310i
Hee McDonald's :D
No nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
wysłane z nokii 6310i
Na Legionów jest LV Caffe. Nie miałem okazji sprawdzić jeszcze więc wiem tylko jak sie nazywa i w którym miejscu jest. Stronę na necie nawet mają więc obczaj sobie [emoji14]