Wyniki :
Załącznik 205857
Załącznik 205858
Załącznik 205859
Załącznik 205865
Printable View
Uff, całe szczęście że nie na fejsbuku :)
Słuszna linia z cyklicznością ! tym bardziej że torów (bez homologacji co prawda jak ktoś niedawno zauważył :P ) przybywa - będzie Łódź, przebudowywany jest Wyrazów, na pomorzu nie znam, ale 4nano TA ma imprezy w Pszczółkach przy trójmieście i Koszalinie. Więc jest gdzie poza znanymi już.
Ciekawe co z Krakowem bo swego czasu jakieś przebłyski były że będzie.
A jeszcze patrząc na te wyniki - diesle nieźle powypadały nono!
Ech. Szkoda, że nie byłem w stanie zostać do końca... ;P Widzę, że nie tylko ja miałem problemy z trakcją.
Gratki dla pudła i podziękowania organizatorom!
Jedyne niedogranie to chyba brak rzuconej gotówki na tace lokalnym szamanom od pogody ;)
Tak mi nie pod pasowała miejscówka że aż chyba zacznę ją odwiedzać aż się nauczę :rolleyes:
Nie jeździłem jeszcze na tak śliskim asfalcie na sucho. Na mokro to już na oponach na sucho miałem lodowisko.
Każda cywilna opona była lepsza niż zużyty semi.
Czasówki przejechałem kręcąc bączki i uprawiając agrodrift.
Część szkoleniowa całkiem ok, ale zdecydowanie nie wyjeździłem się.
Zdecydowanie wolę formę trackdayową.
Filmy z 2 modułów treningowych:
https://www.youtube.com/watch?v=SDdqmh5_0fk
https://www.youtube.com/watch?v=KPISc2UDIYo
Ale dzięki temu ekipa z drona ma bardzo efektownego spina do filmu promocyjnego :D.
- - - Updated - - -
Na podrażnienie jedna z fotek :) ogarnę się(ledwo siedze w robocie ;( ) i zacznę wstawiać . Tylko ja mam skojarzenia że foto wygląda jak z Grand Theft Auto 1/2 ??:D
Załącznik 205866
Co gorsza wykręcony na prostej po lekko za mocnym dociśnięciu gazu ( a 0-1 nie jeżdżę) ;)
Myślałem że ta prosta też ma nową przyczepną nawierzchnię.
Dobre, dobre ! :)
Ból taki że typowych trenigów tam jak na lekarstwo (trzech króli, boże ciało, 4 nano w tym roku). No i poniedziałkowe TJS i inne, ale to nie zawsze w tygodniu pasuje niestety.
Poza tym Classicauto i SuperOS gdzie też trudno powiedzieć że się "wyjeździ" .
Ale jak na coś tam trafisz to dawaj znać!
Się zachciało RWD no to trzeba się pomęczyć ;)
A te "moduły treningowe" - ten drugi to po prostu frg trasy późniejszej nie ?
To był taki miks 1 i 2 stopnia SJSowego z doskonalenia technik jazdy.
Było omijanie przeszkody na płycie pośligowej (w moim odczuciu najmniej potrzebne)
Prawy łuk na płycie poślizgowej - fajne jak ktoś nie wie o tym co Andrzej wcześniej pisał czyli poślizg i cofamy kierownice, ciężkie do wyuczenia się na suchym, tutaj idealnie dało się wyczuć o co chodzi.
Test łosia i fragment leśnej do skalniaka włącznie.
Podsterowność była cały czas na kartingowej części- Q2 nic nie pomagała, a w lesie była lekka nadsterowność, ale minimalna, za to na wyłączonych systemach w lesie było ją dużo bardziej czuć
I mój plan jest taki sam, z tym że teraz 4 łapem
Mi tam brakowało dwóch treningowych przejazdów przed czterema pomiarowymi, bo te moje pomiarowe to raczej takie zapoznawcze były- a w szczególności pierwszy. W trzecim na początku znowu nie tu chciałem jechać, a potem gałka została mi w dłoni
3 najlepszych !!! :)
Załącznik 205915
A takie o to puchary były do zgarnięcia.
Załącznik 205916
Passionati.pl się postarali i z mojej strony również tu składam im podziękowania - jesteście mega ekipą !!!!
Załącznik 205917
Na koniec chciałbym podziękować nieobecnemu na ITD Ligarowi który bardzo pomógł w organizacji eventu ( w całości zdjął ze mnie obowiązek kontaktowania się z SJS). Piotrek dzięki !!!
Załącznik 205918
Mnie jak zawsze się w Kielcach podobało dla mnie to miejsce jest magiczne w pewnym sensie i dzięki wielkie Kamil za organizację i dobrą zabawę. Nigdy jednak tak bardzo nie dałem ciała jak ostatnio :D
Na początek opony semislick które dały mi wielką porcję frajdy do południa zwłaszcza na treningu w "lesie" ale zabiły mój entuzjazm już w kolejce do pierwszego startu gdy zaczął padać deszcz.Po ćwiczeniach na płycie poślizgowej wiedziałem co mnie czeka :). Po drugim przejeździe udało mi się zmienić koła lecz byłem tak spanikowany tym co działo się z autem że czasy były niewiele lepsze. Na koniec dowiedziałem się najważniejszego !!! Udało mi się na ostatni przejazd wskoczyć na prawy do alfy mojej żony i co się okazało? Że szykanę po wyjściu z prawego łuku i w lewo na drogę do lasu jechałem z prawej strony :D a trzeba było tylko prostować i grzać do lasu :D Nie mam pojęcia jak ja to zrobiłem ale dało się :D Więc 20 miejsce przy mojej trasie uznaję za sukces :) choć powinienem być zdyskfalifikowany za każdy przejazd :) Obserwuję też jak moja żona coraz lepiej sobie radzi za kółkiem i za każdym razem pnie się coraz wyżej w tabeli. Sama coraz pewniej się czuje na torze i ma ambicje na więcej. Każdy metr pokonany na tym torze i nie tylko na tym moim zdaniem powoduje to że lepiej panujemy nad samochodem a po drugie pokazuje że wcale nie jesteśmy tacy dobrzy na codzień jak nam się wydaje . trening czyni mistrza i oby jak najwięcej takich imprez. Pozdrowienia dla wszystkich uczestników. Do zobaczenia jak najszybciej.
3 najlepszych w swoich klasach dla uzupełnienia dodam:) Być wśród nich to jak sen dla mnie:)
Cywilna wersja 156 2.4 20V całkiem fajnie szła po tym torze. Oczywiście była pod i nadsterownosc ale to tylko uatrakcyjnilo zabawę-ograniczalem moc włączając klimatyzację:) Wrażenie z jazdy i szkolenia bezcenne za co składam podziękowania organizatorom oraz gratuluję pozostałym kierowcom, w szczególności Tomi'emu za kilka porad;)
Ps. Fajnie by było gdyby były pamiątkowe naklejki dla uczestników;)
- - - Updated - - -
3 najlepszych w klasie Mini:
Załącznik 205939
ryloon jakie opony miałeś????
Bo się okazało, że ten bardzo sliski tor zebrał mi sporo z bieżnika, co jest bez sensu
Załącznik 205964
A i jak dajesz w palnik to Alfa 156 wyłącza kompresor klimy, gdyby było gorąco to byś się jednak spocił ;)
A I GRATULACJE SWIETNIE CI POSZLO
Hej. Opony: przód Pirelli P Zero Nero 5mm, tył Falken jakiś za ok. 3xxzł , ale za to nowe praktycznie. Trzymanie dośc dobre i bieżnik nie zjedzony nadmiernie.
Oto link do mojego 3.go przejadu (4był najszybszy ale w tym się więcej dzieje:). Widac, teraz ile się błędów popełnia... wszelkie rady mile widziane:)
https://youtu.be/1s53SZ4Z9Dw
Nie byłem co prawda na TD, ale potwierdzam, że Kielce mimo, że są śliskie, to jednak dość mocno zjadają opony. Moje letnie Dunlopy BlueResponse były dość mocno poszarpane po II stopniu szkolenia w SJS. O dziwno po Ułężu Top Gear Academy, gdzie pogoda zmusiła, do pojechania na zimówkach także Dunlopa opony ucierpiały znacznie mniej. A wcale ich nie oszczędzałem. Czym to może być spowodowane?
Po waszych relacjach mocno zazdroszczę, że się nie wybrałem, ale następnej okazji już sobie nie odpuszczę. Chociaż może to i dobrze, bo akurat w ten weekend Alfa się popsuła. :D
Mamy mini to jeszcze po 3 najlepszych
w PROFI Załącznik 205983
i MAXIZałącznik 205984
Panowie :) prośba - jak macie jakieś nagrania z kamer gdzie są jakieś efektowne poślizgi albo zaliczona trawa czy przestrzelony zakręt to podzielcie się tym ze mną może być na PW robimy film z TD i przydadzą się takie dramatyczne ujęcia :). Może być z przekleństwami etc. ładnie wypikamy... albo i nie :D. Chcę żeby ten film był promo na przyszły rok. Dronolot komuś Go pro wrzucił do auta :D ale kierownik nie bardzo chciał jechać po zielonym :D
Edit. Oczywiście najfajniesze byly by ujęcia jak ktoś ogniem idzie :D na granicy przyczepności ale z wiadomych przyczyn takich filmików zapewne brak :) lub są mało dynamiczne ;)
Zapowiedz filmu z TD :D
Pomęczę was chwile o 17 wrzucę pełną wersję. (do 17 będzie czekać Dobre Bo Włoskie na pełną publikację)
Przełączać odrazu na HD :)
https://www.youtube.com/watch?v=NU9DH4TcIAM
Zajefajne :)))
Napisane z komóreczki!
chyba wybral te momenty gdzie moja alfa nie pokci :P
Generalnie w zwiazku z deszczem nie było za dużo przelotów a i latanie z kamerą w ręku po mokrej trawie nie należy do najprzyjemniejszych. Ja już oglądałem finalną produkcję myślę ze jak na tak mało materiału to wyszło całki ok :) o 17 się dowiemy co o tym sądzicie :)
No ładnie, ładnie :) jednak punkt widzenia (ujęcia z góry) to podstawa w fotografii i filmie. I montaż .
Fanie wyszło, bardzo fajnie! :)
Ja bym jedynie palenie gumy i grupowy podskok odpuścił , takie to typowo sztampowe za bardzo, ale cóż duch czasów, fejsa itd.
Za to trochę akcji typu crash i poza torem więcej by urozmaiceniem było, ale widać nie było takowych w materiale, poza ... ekhm ekhm.. ;)
No, ale montaż fajny, dobrze się ogląda, nie za długie sekwencje , ok!
Aha, a o co chodzi z tym pickupem białym ??
Skok to taka tradycja w SJS :D i tak jakoś co roku skaczemy :D. Palenie gumy jak to palenie gumy ;D niektorych cieszy niektorych nie ;). Biały pick up - to poprostu najlzejsza i najsztywniejsza możliwa wersja skody felicji :D wyrzucona klapa wspawana klatka :) i już można jeździć upalać. Z wyglądu zdzior ale po kierowniku widac że się dobrze bawił :D
skoda felicia 1.6 kompletna wydmuszka, mam nadzije ze za rok sie do niego zblize w czasach.
I to bylo najbardziej szalone auto tego dnia, fakt kierownik chyba za rok wruci, bo sie bawil dobrze jak na niego patrzylem, zreszta i ja sie niezle bawilem do momentu deszczu, ale i wtedy poza brakiem przyczepnosci bylo milo
To była Felicja ??? nono, pickup z klatką, dobre :)
klatki nie bylo, jedynie rura na kielichach z tylu i na niej zawiniete szelki , a w srodku resztki deski kierownica i kubel. Standardowa felicia wazy tone ile to to nie wiem, ale chyba mniej niz te 900 kilo
Wtedy to coś mi nie wyszło, bo się prawie zatrzymałem
Ale ogólnie z tego filmu wynika że moja nie kopci :confused:
Z tego wynika coś innego- okrążenie na którym było to kręcone
https://www.youtube.com/watch?v=JNL7633yqjg
Fajna inicjatywa i realizacja. Troszkę szkoda ze brak scen każdego auta w lesie ale wiadomo że pogoda nie sprzyjała. Pozdrawiam
Pozdr