Dzięki ale wolę jednak standardowe rozwiązania :P a do tych chińszczyzn swoją drogą to przekonania nie mam :D
Printable View
Witam , od paru dni kombinuje z tym auxem , niestety nie mogę wymusić trybu zmieniarki.... Udało się komuś z systemem bosa?? Grzebał ktoś w radiu jak esati ??Orientuje się ktoś do czego jest kabelek boster in bo u mnie wisi luzem zaizolowany taśma (http://elektron.pol.lublin.pl/users/.../isooem.htm)??
Booster in - sygnał wzmacniacza jeżeli jest bose
Wysłane z mojego P6-U06
U mnie z bose wymuszenie zmieniarki działa ale i tak wolałem kupic zmieniarkę mp3..
A ja pisałem w swoim temacie ale podkopię się tu
Czy ktoś ma sposób (chociażby zwarcie pinów) na tą kombinację klawiszy SRC + ON? Żeby normalnie przy naciskaniu SRC (jak radio jest włączone) w funkcjach była zmieniarka ? Kolejno po TUNER, CD i dopiero CHARGER?
lutek26 pisał że tak ma, ja ni mam i zaczynam się zastanawiać czy to np nie było w określonym modelu tylko.
Podłączasz zmieniarkę i nie możesz jej wybrać przyciskiem SRC?
Działa tylko w przypadku oryginalnej zmieniarki czy z kabelkiem jak tu choposzki pisali o tym AUX też?
Bo jeżeli z auxem działa to mi dunno why nie.
Orginalna zmieniarką jak i cyfrowa (yatur) daje wybierać zmieniarką SRC, przy kablu podłączonym do tel lub mp3 to nie działa.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Z emulatorem zmieniarki mp3 również działa.
AAA widzisz, czyli jak mam kabel podłączony pod zmieniarkę kabel JACK to to ni będzie działało. A to inny temat. :) Wszystko wiem.
Witam, posiadam radio 937 CD NS 7 643 301 316 z 2005r. z SW 3.19 czyli powyżej 3.16. Nie działają kombinacje SRC ON styk pinów. Pozostaje rozwiązanie ze strony 15 kolegi esati chyba, że jest jakieś inne rozwiązanie o którym nie wiem? Nie interesuje mnie zmieniarka fabryczna, yatour ani inna. Moja płyta trochę się różni od esatiego w załaczeniu foto. Proszę o wskazanie odpowiednich punktów oraz schematu podłączenia przełącznika i gniazda aux.
Czy to te punkty które zaznaczyłem na czerwono?
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=183118&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=183119&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=183120&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=183121&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=183122&stc=1
Nikt nie pomoże?
Panowie, a radia z navi?
W moim przypadku przy navi z 2001r nie można wymusić zmieniarki za pomocą kombinacji "src" + ON ani też nie skutkuje zwieranie pinów...
Jakieś pomysły?
Witam, posiadam alfe 147 z 2002r. radio obsługuje funkcje on+src. Chciałbym aby radio można było podłączyć do smartfona,
(1 opcja) skorzystac z tej przejściówki?
Załącznik 194841
bo ta raczej nie (2 opcja):
Załącznik 194842
W przyszłości chciałbym podłaczyc subwoofer za pomocą
Załącznik 194843
dlatego nie chce korzystać z drugiej opcji. Na tej pierwszej przejściówce będzie odtwarzało dźwięk z samrtfona?
Druga opcja by nie zadziałała ;)
Skoro opcja 1 to kabelek aux in, pasujący do blaupunkt, to będzie działać z smartfonem (wyjście słuchawkowe).
[MENTION=35448]konrad[/MENTION] - czytałeś w ogóle ten cytat? Zerknij na pierwsze zdanie :)
No pisałem ze obsługuje funkcje changer (ON + SRC), dzięki Panowie za odpowiedź ;) A i ta przejściówka na subwoofer też by poszła nie? :D
Miałem taki kabelek..Po paru dniach wywaliłem.Męczące było za każdym razem wymuszanie zmieniarki klawiszami..dzialalo raz za 1 razem raz za 20.Brak sterowania muzą z kierownicy..Kupiłem zmieniarkę mp3 do schowka..Teraz to wszystko działa jak powinno bez kombinacji..
Zmieniarka ma usb aux i micro sd[emoji1]
przechodziłem to samo w stillo bo są te same wejścia i najlepszym rozwiązaniem jest zakupienie zmieniarki cyfrowej mp3
Teraz można dorwać zmieniarkę cyfrową z bluetooth. Wówczas możemy puszczać muzykę prosto z telefonu.
Testował ktoś może to?
http://allegro.pl/nowosc-zmieniarka-...716391908.html
Jakaś nowość, że niby tylko bluetooth. Trochę lipa, bo w sumie w pendrive też fajnie by było coś czasem posłuchać. Dalej tańsze niż Loudlink i przynajmniej teoretycznie działa z Connect Nav+
Nie lepiej kupić "starego" Yatoura z modułem BT za 199zl? Taniej, sprawdzone i lepsza funkcjonalność.
Przy okazji się spytam. Mam tego Yatoura co większość z Was, najpopularniejszy model. Używam go z kartą 2gb, jakaś stara bez oznaczeń, raczej wolna ;) Mam dwa problemy. Nie zawsze pamięta ostatni kawałek i startuje od innego (nie pierwszego, ale np. 2 cd, 5 track). Drugi problem, nie czyta setów, z wygranych 5 jeden startuje, ale myśli 5 minut zanim ruszy. Wina karty, czy ten model tak ma?
Wiem że karty teraz grosze kosztują, ale jak ma być tak samo to wolę sobie jakieś dobre piwo kupić ;)
Co do setów to chyba max 50mb ..Potem lubi dłużej wczytywać
Nie wiem jak patrzę, ale nie potrafię już znaleźć zestawu bluetooth do starego yatoura w cenie poniżej 150zł Są po 200zł, razem ze zmieniarką to już koszt 450zł. Wolę chyba wtedy dołożyć już do Loudlinka, przynajmniej FLAC odtwarza. Swoją drogą działa Ci sterowanie utworami z kierownicy przez bluetooth?
Czyli już masz Yatoura i chcesz do niego tylko BT? Myślałem że nic nie masz i chcesz coś kupić ;)
Nie mam wersji z BT, więc nie odpowiem.
Nie mam ani jednego, anie drugiego :-) Natomiast sama zmieniarka to już wydatek 250zł, razem z modułem BT daje nam co najmniej 450zł i jeszcze nie wiadomo, czy działa :-P
A, wybacz. Zamotałem się i myślałem że za 200 jest zmieniarka + BT ;)
Wczoraj zainstalowałem taki wynalazek:
NVOX Zmieniarka cyfrowa emulator MP3 USB SD FIAT 8PIN NV1080A FIAT 8PIN
Trochę zaryzykowałem z zakupem ponieważ cena w promocji jaką rzucili to 95,00 zł (dzisiaj sprawdzałem jest już za 200,00 zł).
Zmieniarka ma w opisie, że niby pasuje do FIATa, ale wejście 8PIN ma identyczne jak zmieniarka w radiu 147. Posiada wejście USB, SD, AUX i czego nie podali również MIC (np pod BT).
Gra super, wszystko działa, montaż zajął mi 10 minut ;) Trzeba trochę szczęścia to można trafić w dobrej cenie.
Pozdrawiam
Witam, troszkę odświeżę temat, mianowicie mam takie radyjko Załącznik 200528Załącznik 200529 i teraz pytanie, czy do niego będzie działała niebieska kostka z wyjściem na jacka ? Dodam że kombinacja src+on nie daje nic, radio poprostu się włącza.. Czy jest jakaś opcja żeby to zadziałało? Pozdrawiam.
Czy za pomocą zmienarki YATOUR będę w stanie bez problemów odtwarzać muzykę Online z serwisu SPOTIFY na iphonie?
Czyli jak to zrobić?
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Tak jak napisałem.
W niebieska kostka od zmieniarki są dwa piny data-out i data-in(schemat sam wrzuciłeś). Musisz ich zewrzeć. Wtedy na właczonym radiu przyciskiem scr zmienisz źródło na zmieniarkę.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Dołączę się do tematu. U mnie nie działa ani opcja z kombinacją klawiszy ani mostkowanie pinów. Może ktoś ma pomysł jak się uporać z wymuszenie zmieniarki, wersję radia mam 3,17 i z tego co widziałem powinno zadziałać, lecz nie działa, proszę o pomoc
Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka
Panowie mam zmieniarke mp3 z yatour"a niby wszystko fajnie al nie zawsze radio widzi zmieniarke a dwa czasem cos pierdzi trzeszczy podczas odtwarzania muzyki nie wiem gdzie szukac problemu (radio + navi) alfa 147
Wysłane z mojego HUAWEI P8
Ten typ chyba tak ma bo mam podobne problemy i muszę wyłączyć i ponownie włączyć radio żeby załapało.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Jest jakis patent zeby po przekreceniu kluczyka nie wlaczalo sie odrazu radio albo móc wylaczyc radio w trakcie jazdy (radio + navi)
Wysłane z mojego HUAWEI P8
Odłączyć pin odpowiedzialny za zasilanie po zapłonie. Ale wtedy radio będzie działać 20 min i się wyłączy. Będzie działać jak odpalone na wyłączonym silniku a 20 min to zabezpieczenie przed wyładowaniem aku.
A wyłączyć można przyciskając lewe pokrętło od głośności.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka