Cały czas zastanawiam się nad tym czy czekać na MY2020 i czy to co zostało poprawione jest aż tak znaczące. Generalnie zmiany w infotainment czy zmiany wizualne nie są jakieś powalające. Infotainment wyglądem zbliżony do tego z innych marek. Czy to przydatne, to nie wiem. Osobiście w BMW tego nie używam, jak również nie używam żadnych innych wodotrysków, które są w mojej ocenie bezsensownymi opcjami leczącymi ego właściciela. W zmianach, na które bardziej czekałem to były LEDy. To w BMW działają całkiem dobrze, szczególnie w nowszych modelach. Chociaż jakiś czas temu, z motocyklowego podwórka, miałem dużą satysfakcję jak znajomy wyznający religię BMW GS przyznał, że Multistrada ma lepsze światła :)
Ostatnio miałem okazję dostać jako zastępcze nową 3-kę. Ilość błyszczącego plastiku, materiały wykończeniowe, zegary w formie wyświetlaczy naprawdę dupy nie urywają. Giulia przy niej to zupełnie inna liga :)
Wracając do tematu, jest opcja Veloce TI z wyprzedaży rocznika w całkiem dobrej cenie - rabat ~21%. Samo TI ma już wiele, a ta dodatkowo lakier competizione red, pakiet carbon, pakiet asystent kierowcy plus, Harman Kardon i tempomat adaptacyjny. Samochód wygląda dla mnie świetnie i mam takie wrażenie, że X5 odejdzie z użytkowania. Pytanie czy do Giulii da się założyć hak, czasami potrzebuje zabrać Ducati :)