Verva ON + 2T :)
Ale Ty nie sprawdzisz korekt :(
Jak nie sprawdzi, jak sprawdzi :)
ja tak samo Verva + 2T :)
O właśnie, Paweł (pawciu87), a raczej jego Bella jest żywym przykładem na spadek korekt po stosowaniu 2T ;)
Tu jest więcej takich przypadków. Jak cofniesz się troszeczkę do tyłu, to zamieszczałem przykłady z pomiarów. Z resztą nie tylko ja.
dokładnie... bodajże na trzecim cylindrze miałem korektę grubo powyżej 1,5 na plusie,a reszta w okolicach 0,5 i 0,8 - różnie... przeczytałem cały wątek i zaryzykowałem - silnik pracuje bardzo miękko, nawet po nocce na mrozie(pierwsze chwile pod odpaleniu). Dodaję plik z korektami po wyjechaniu połowy baku :)
Jutro lecę Dębica -Warszawa - Dębica. Będzie tego około 800 km bo jadę trochę na około. Mam zrobione odczyty przed dodaniem 2T i zrobię po powrocie porównanie. Będzie w poniedziałek
Witam!Zdania na temat przydatności stosowania 2T są podzielone.Sam pomimo iż nie mam żadnych problemów z paleniem,korektami itp zapobiegawczo zastosuję na pewno takowy.jedno co nowego mogę wprowadzić do tematu to to że w latach 89-95 kolega który przyjeżdżał do mnie z Austrii ZAWSZE dolewał miksol do paliwa tłumacząc że na naszym napędzie auto chodzi mu jak traktor.Nie były to czasy DPF,katalizatorów,turbosprężarek,EGR,common rail czy innych dobrodziejstw techniki ale już wtedy zauważał dobre strony stosowania 2T.Pozdrawiam