Ja u siebie tankuje na Lotosie i podczas tych mrozów Bella odpalała bez zająknięcia
Ja u siebie tankuje na Lotosie i podczas tych mrozów Bella odpalała bez zająknięcia
Koledzy chyba faktycznie wina ropy,po zalaniu na innej stacji w sobotę,dzisiaj rano odpaliła bez problemu.Mówicie że na lotosie najlepiej tankować?
Ale przecież to jaką ropę dostaniesz generalnie zależy od tego jak daleko od jakiej rafinerii jest stacja. Ja tu w GD i CG tankuję Lotosa "lotosowego", ale w KR to niemal na 100% jest Lotos "orlenowy". Jakoś wątpię, żeby wozili ropę znad morza skoro mogą kupić u Orlenu i oszczędzić na kosztach transportu. Co najwyżej domieszki są z Lotosu.
Generalnie ja tankuję lotosowego Dynamica, ale tylko dlatego, że kręcę się w okolicach Pomorza. I fakt - mrozy nie mrozy Paskuda odpalała od pierwszego strzału (z jednym wyjątkiem szwankującego przekaźnika). Jak jadę do rodziny do Krakowa to tankuję standardową "szybkoidącą" ropę u Shella albo na BP żyjąc nadzieją na częste czyszczenie zbiorników i w miarę niezabagnioną ropę.
A ja tankuję na Neste 24A i od kiedyś okazało się, że przejął ich Shell. No to teraz tankuje na Neste, a w baku mam Shella. Tyle, że tańszego niż na stacji Shell. Dzisiaj po 5,20 zł.
Tyle, że jak można podejrzewać faktycznie jest to Orlen lub Lotos jak na większości Shelli![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Moja żona pracuje w firmie hurtowo sprzedającej paliwo.
Jest np. taka jedna z większych i nowocześniejszych baz paliwowych jak IVG Terminal Silesia w Radzionkowie (są jeszcze inne np. OLPP Baza nr.9 Wola Rzędzińska) - tam wszelkie paliwa wszelkich firm są w tych samych zbiornikach. Podjeżdża Orlen zalewają, podjeżdża Shell zalewają... tak samo Lotos, BP, Slovnaft.
Jedynym wyjątkiem jest diesel z firmy mojej żony, który całkowicie pozbawiony jest biododatków.
Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.
A ja tankuję na Orlenie. ON Verva i nigdy nie miałem problemów z odpaleniem.
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
Nom ale stacja stacji nie równazatankowałem gdzie indziej i odpala dobrze.
Ja korzystam z usług StatOil
Amantes amentes
Zakochani są jak szaleńcy.
Przestańcie robić OT z tego tematu..... każdy kłapie jęzorem gdzie tankuje ! A tu o "Mixolu" trzeba prawić !!
Ależ olej napędowy to równie istotny składnik. Btw. leje ktoś "ulepszone" paliwo do spółki z 2T?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10